Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

Følger du meg på snap ble du også med meg til Madrid for noen uker siden. Det var mitt første gang til Madrid, og for en vakker by det var! Jeg har som ambisjon å skrive et aldri så lite innlegg om turen med gode adresser på restauranter, butikker og hoteller.

Men, først skal vi snakke om spanske tapaspoteter, eller patatas bravas som de heter i Spania. Jeg bestilte disse som forrett den første kvelden, nysgjerrig som jeg var på spansk mat. Og poteter er jo aldri feil….

Dette er fantastisk godt i all sin enkelhet – ovnsbakte poteter med en spicy tomatsaus. Jeg tipper at enhver restaurant med respekt for seg selv har sin egen krydderblanding som gjør deres tomatsaus unik. Jeg har forsøkt meg litt frem med krydder som du finner tilgjengelig i norske butikker. Røkt paprika kan kanskje være en utfordring å få tak i, selv om jeg ser den i mange flere butikker nå enn jeg gjorde for et år siden. Om ikke nærbutikken har det kan du alltid be de ta det inn. Har du en spesialforretning eller en innvandrerbutikk i nærheten er det verdt å gå og spørre der også.

Potetene kan serveres som del av et tapasbord eller som tilbehør til grillet kjøtt for eksempel. De kan også spises helt for seg selv…

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

 

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

 

ingredienser
  • 2 kg faste poteter
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ts røkt paprika
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 boks a 400g hakkede tomater
  • 1ss tomatpuré
  • olivenolje, salt og pepper
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Vask potetene og del de i munnstore biter. Legg potetene i en ildfastform eller stekebrett (de skal gjerne ligge i et lag) og strø med olivenolje, salt og pepper. Bruk hendene til å blande potetene med oljen og krydderet.

Sett i forvarmet ovn og stek til gyldne og myke, 30-40 minutter.

Lag sausen.

Surr løk og hvitløk i litt olivenolje til myke. Ha i røkt paprika og cayennepepper. Hell opp i tomatene og la det koke opp.

La sausen surre i 20 minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt og smak til med tomatpuré, salt og pepper. Ønsker du litt mer futt i sausen kan du helle litt hot sauce opp i.

Ha potetene i en dyp skål og hell over noe av sausen. Server resten av sausen i en skål ved siden av.

Dryss gjerne litt finhakket persille over før servering – det er alltid fint med litt grønt vet du ♥

Spanske tapaspoteter (patatas bravas)

Buen apetito!

Kommentarer

  1. Reply Linnea 8. mai 2017

    Hei! Vi har en skoleoppgave og skal lage tapas. Vi vil veldig gjerne lage denne retten, men lurte på hvor mange porsjoner det blir? Er det også mulig å kutte ut paprika og hakkede tomater? Vi har ganske stramt budsjett…

    • Reply Mat På Bordet 8. mai 2017

      Hei Linnea

      Så gøy da!
      Røkt paprika kan dere bytte ut med vanlig paprika, det blir en litt annen smak men fortsatt godt.
      Tomater ville jeg derimot ikke sløyfe. Du kan bytte ut med hele tomater på boks om det er billigere eller friske tomater som dere kan grovhakke.
      Lykke til!

      • Reply Linnea 21. mai 2017

        Den er grei! Tusen takk for svar Vi har fått det til å gå opp med prisen, så denne retten er helt perfekt!❤️

        • Reply Mat På Bordet 28. mai 2017

          Så bra 🙂

  2. Reply Hilde 3. april 2017

    Elsker oppskriftene dine:) men savner «printknappen». Jeg vet at det sikkert er litt gammeldags, men liker å skrive ut oppskriftene:)

    • Reply Mat På Bordet 4. april 2017

      Hei Hilde
      Ja, har sløyfet printknappen i den nye bloggen, beklager.
      Jeg vil jo gjerne at du skal komme og besøke bloggen igjen og igjen vet du 😉

  3. Reply Karianne 29. mars 2017

    Oppskrift lagret og skal prøves ut i nærmeste framtid, ser helt nydelig ut! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Så bra Karianne – håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »