Følger du meg på snap ble du også med meg til Madrid for noen uker siden. Det var mitt første gang til Madrid, og for en vakker by det var! Jeg har som ambisjon å skrive et aldri så lite innlegg om turen med gode adresser på restauranter, butikker og hoteller.
Men, først skal vi snakke om spanske tapaspoteter, eller patatas bravas som de heter i Spania. Jeg bestilte disse som forrett den første kvelden, nysgjerrig som jeg var på spansk mat. Og poteter er jo aldri feil….
Dette er fantastisk godt i all sin enkelhet – ovnsbakte poteter med en spicy tomatsaus. Jeg tipper at enhver restaurant med respekt for seg selv har sin egen krydderblanding som gjør deres tomatsaus unik. Jeg har forsøkt meg litt frem med krydder som du finner tilgjengelig i norske butikker. Røkt paprika kan kanskje være en utfordring å få tak i, selv om jeg ser den i mange flere butikker nå enn jeg gjorde for et år siden. Om ikke nærbutikken har det kan du alltid be de ta det inn. Har du en spesialforretning eller en innvandrerbutikk i nærheten er det verdt å gå og spørre der også.
Potetene kan serveres som del av et tapasbord eller som tilbehør til grillet kjøtt for eksempel. De kan også spises helt for seg selv…
Spanske tapaspoteter (patatas bravas)
Hei, lurte på om det går an med gullerot istedenfor poteter
Litt usikker på hvordan det vil smake, men ser ikke noen umiddelbare problemer med å bytte ut poteter med gulrøtter.
ina
Elsker, elsker bloggen din Jeg stoler sånn på at oppskriftene dine er gode, og har aldri blitt skuffet. Det gjør at det er SÅ lett å finne inspirasjon til oppskrifter på bloggen din! Ble det noen av et innlegg om restauranter ol i Madrid? Hilsen en som forelsket seg helt i byen etter snapstory og som nå skal dit om en måned
Hei Ragnhild!
Så utrolig hyggelig å høre!
Målet var å skrive ett innlegg om Madrid besøket ja, men jeg lurer på om ikke jeg skal lage en ‘adressebok’ i stedet. Litt usikker på om jeg får den på plass før jul…
Hei! Hvordan type poteter pleier du å bruke? Ser nydelig ut!
Det er best å bruke faste slik at de ikke faller fra hverandre. 🙂
Dette ser veldig godt ut! Men jeg lurer på, hvor mange porsjoner gir denne oppskriften?
Hei Camilla!
Kommer litt an på hvordan det serveres. Skal man bare spise poteter (og det klarer jeg faktisk fint, kanskje med en grønn salat til for eksempel) så holder dette til 6-8 porsjoner. 2 kg poteter er mye poteter – man regner vanligvis 200g pr person som tilbehør til middag. Skal du servere potetene som del av et koldtbord, må du nesten se det i forhold til hvor mye annet du serverer 🙂
Hei! Vi har en skoleoppgave og skal lage tapas. Vi vil veldig gjerne lage denne retten, men lurte på hvor mange porsjoner det blir? Er det også mulig å kutte ut paprika og hakkede tomater? Vi har ganske stramt budsjett…
Hei Linnea
Så gøy da!
Røkt paprika kan dere bytte ut med vanlig paprika, det blir en litt annen smak men fortsatt godt.
Tomater ville jeg derimot ikke sløyfe. Du kan bytte ut med hele tomater på boks om det er billigere eller friske tomater som dere kan grovhakke.
Lykke til!
Den er grei! Tusen takk for svar Vi har fått det til å gå opp med prisen, så denne retten er helt perfekt!❤️
Så bra 🙂
Elsker oppskriftene dine:) men savner «printknappen». Jeg vet at det sikkert er litt gammeldags, men liker å skrive ut oppskriftene:)
Hei Hilde
Ja, har sløyfet printknappen i den nye bloggen, beklager.
Jeg vil jo gjerne at du skal komme og besøke bloggen igjen og igjen vet du 😉
Oppskrift lagret og skal prøves ut i nærmeste framtid, ser helt nydelig ut! 🙂
Så bra Karianne – håper det smaker!