Enkel ertesuppe med mynte

enkel ertesuppe med mynte

Kickstart våren med en enkel ertesuppe med mynte!

Den fantastiske kombinasjon gir ikke bare en fantastisk god suppe, fargen i seg selv er nok til å bli glad av. Og når du også blir glad av å se på maten du skal spise, ja, da tenker jeg at middagen er en suksess.

Suppen er utrolig enkelt å lage. Ideelt sett bør du lage suppen med nyplukket, friske erter, men det vet vi kan bli en aldri så liten utfordring i en hverdag. Har du dog anledning til å gjøre det en dag, dvs har både tilgang til friske erter og tid til å forberede de så gjør det. På en hverdag og ellers holder det med frosne erter.

Jeg bruker selskapserter, innbiller meg at det gir litt bedre smak men helt vanlig grønne erter funker de og. Frisk mynte må du dog ha, her er det ingen vei utenom..

Server gjerne noen eltefrie rundstykker til.

Enkel ertesuppe med mynte – 4 porsjoner

ingredienser
  • en purre, ca. 200g, i skiver
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 500g frosne erter
  • en håndfull friske mynteblader
  • smør, margarin eller olje til steking
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Surr purre og hvitløk i litt smør, margarin eller olje til myk.

Hell grønnsaksbuljongen opp i og la det koke opp.

Ha i frosne erter og la det småkoke 2- 3 minutter.

Ta suppen av varmen og rør inn mynteblader.

enkel ertesuppe med mynte

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt og smak til med salt og pepper.

enkel ertesuppe med mynte

Server i dype skåler gjerne med en klatt rømme.

Enkel ertesuppe med mynte

Det var det hele – enkelt, ikke sant?

Kommentarer

  • Reply Helene Holm 23. oktober 2020

    Kan denne suppen lages en dag i forveien, og så bare varmes opp når msn skal ha gjester dagen etter?

    • Reply Mat På Bordet 7. november 2020

      Hei Helene – det kan den, men du riskerer at den ikke er så fin i fargen.
      Jeg hadde laget basen dagen i forveien og varmet den opp igjen på dagen.
      Da gjenstår det bare å ha oppi erter og mynte og kjøre den glatt.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »