BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

Bringebærsnurrer med sitron må du ha vet du!

Saftige snurrer fylt med kremost smaksatt med sitron og fylt med bringebær. Melisglasur og en lett dryss med kokos måtte også til før jeg var helt fornøyd. Skivede mandler var et alternativ til kokos, men det ble altså kokos. Gjør som du vil. Egentlig trenger du hverken kokos eller mandler – snurrrene er gode uten også.

Dette er altså den første baksten på det nye studiokjøkkenet mitt. Studiokjøkkenet er ikke komplett enda – jeg mangler oppvaskmaskin og kokeplate og det fine kjøleskapet mitt får jeg ikke gjennom døren. Alt ordner seg og kommer på plass etterhvert, men i dag måtte jeg bare bake og ‘innvie’ det nye kjøkkenet.

Følger du meg på snap og eller Instagram (stories) kan du se hvordan de ble til (jeg heter matpaabordet begge steder).

En liten hemmelighet : jeg glemte å ha gjær i deigen! Etter en time hadde ikke den fine deigen min beveget på seg og etter å ha sjekket gjærposen,som var åpnet men hadde like mye gjær i seg som før, var tabben et faktum. Så hva gjør man når man har glemt å ha gjær i deigen? Rør gjæren ut i litt varmt vann og tilsett litt mel slik at du har en veldig klissete deig. Hell dette opp i bollen med deigen og begynn å elt. Kjøkkenmaskinen gjorde jobben for meg, alt jeg måtte passe på var at den tilsatte gjærdeigen var eltet godt og jevnt i deigen. Dette tok ca. 10 minutter.

Resten er historie som de sier. Deigen hevet seg flott som den skulle og snurrene ble laget. De ble bare ferdige litt senere enn forventet…

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON – 10 store snurrer

ingredienser
Bolledeig
  • 500g hvetemel
  • 50g sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1/2 ts kardemomme
  • 250ml melk
  • 1 egg
  • 100g smør eller margarin i terninger
Fyll
  • 200g kremost naturell
  • finrevet skall av en sitron
  • saften av en halv sitron
  • 50g sukker
  • ca. 200g frosne bringebær
Glasur
  • ca. 200g melis
  • melk
  • kokos eller skivede mandler (valgfritt)
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

Lag deigen . Rør sammen hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme. Pisk melk og egg lett sammen.

Ha det våte i det tørre og sett kjøkkenmaskinen i gang på lav hastighet. Elt til deigen begynner å komme sammen. Ha i smøret/margarinen, en terning av gangen, mens maskinen elter.

La maskinen elte videre (sett gjerne hastigheten opp litt etterhvert) til deigen er glatt og smidig. Dette tar ca. 15 minutter.

Dekk deigen til og la den hvile 60-90 minutter, eller til den har doblet i størrelse.

Lag fyllet. Bland kremost med sukker, sitronskall og sitronsaft.

Hell deigen over på en lett melet flate. Kjevle den ut til en firkant ca. 30x50cm stor.

Smør fyllet jevnt utover deigen. Strø frosne bringebær utover.

Rull deigen sammen til en lang pølse og skjær den i like tykke skiver (jeg skjærte 10 tykke skiver).

Legg snurrene  i en langpanne eller bakebrett dekket med bakepapir. Dekk de til og la de etterheve en halvtimes tid.

Sett bringebærsnurrene i forvarmet ovn og stek i ca. 15minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på snurrene og hvor tette de står inn til hverandre. Snurrene skal ha godt med farge og se gjennomstekte ut.

La bringebærsnurrene avkjøle noe på brettet før du legger de over på en rist.

Rør melis ut med nok melk til å lage en tykk glasur. Fordel glasuren over bringebærsnurrene og strø med kokos eller mandler (valgfritt).

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

Værsågod, en bringebærsnurr til deg :

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

Kommentarer

  1. Reply Kirsebærsnurrer med smuldretopping - Mat Pa Bordet 25. april 2017

    […] var det disse kirsebærsnurrene. Jeg lagde bringebærsnurrer forrige uke. Kanongode bringebærsnurrrer om det er lov å skryte av sine egne oppskrifter. Jeg […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »