Bringebærsnurrer med sitron må du ha vet du!
Saftige snurrer fylt med kremost smaksatt med sitron og fylt med bringebær. Melisglasur og en lett dryss med kokos måtte også til før jeg var helt fornøyd. Skivede mandler var et alternativ til kokos, men det ble altså kokos. Gjør som du vil. Egentlig trenger du hverken kokos eller mandler – snurrrene er gode uten også.
Dette er altså den første baksten på det nye studiokjøkkenet mitt. Studiokjøkkenet er ikke komplett enda – jeg mangler oppvaskmaskin og kokeplate og det fine kjøleskapet mitt får jeg ikke gjennom døren. Alt ordner seg og kommer på plass etterhvert, men i dag måtte jeg bare bake og ‘innvie’ det nye kjøkkenet.
Følger du meg på snap og eller Instagram (stories) kan du se hvordan de ble til (jeg heter matpaabordet begge steder).
En liten hemmelighet : jeg glemte å ha gjær i deigen! Etter en time hadde ikke den fine deigen min beveget på seg og etter å ha sjekket gjærposen,som var åpnet men hadde like mye gjær i seg som før, var tabben et faktum. Så hva gjør man når man har glemt å ha gjær i deigen? Rør gjæren ut i litt varmt vann og tilsett litt mel slik at du har en veldig klissete deig. Hell dette opp i bollen med deigen og begynn å elt. Kjøkkenmaskinen gjorde jobben for meg, alt jeg måtte passe på var at den tilsatte gjærdeigen var eltet godt og jevnt i deigen. Dette tok ca. 10 minutter.
Resten er historie som de sier. Deigen hevet seg flott som den skulle og snurrene ble laget. De ble bare ferdige litt senere enn forventet…
Disse e bare nydelig. Frisk smak, ikke ikke søte. Anbefales på det varmeste.
Så hyggelig å høre at det smakte Pia!