Her har du en digg middag – kylling med spekeskinke!
Som du ser så består retten av mer en kylling og spekeskinke – dette er en komplett middag med poteter, spinat, tomater, pinjekjerner og litt ost.
Retten lages delvis i en stekepanne og ferdigstilles i en ildfastform klar for servering. Det både ser lekkert ut og smaker fantastisk.
Når det gjelder oppskriften så les den som en idé. Her er det stor rom for variasjoner både i ingredienser og mengder. Spekeskinken kan byttes ut med andre typer skinker – parmaskinke for eksempel. Er du glad i ost kan du gjerne bytte ut parmesan med mozzarella – eller kanskje bruke begge deler. Cherry tomater kan byttes ut med tomater skjært i båter – bruk gjerne opp litt modne tomater om du har det liggende.
Spinat kan byttes ut med grønnkål. Gjør du det så anbefaler jeg at du steker kålen først, gjerne med litt løk og hvitløk. Og apropos løk så hadde det også vært godt med noen fine skiver løk strødd på toppen av kyllingen.
Hva slags krydder du vil bruke er også opp til deg. Jeg er veldig glad i en kryddermiks med ristet hvitløk. Paprika er også godt, og om du ønsker å holde et litt italiensk preg på retten kun du gjerne drysse litt tørket oregano over kyllingen, eller avslutte med litt frisk basilikum….
Det er stort spillerom her altså – lag retten til din egen ♥
Stek potetskivene møre i litt olje eller margarin i en stekepanne. Krydre de underveis med litt salt og pepper og fordel de varme potetene på toppen av spinaten.
Skjær kyllingbrystene i to på tvers. Skjær av den lille indrefileten. Press kyllingbrystet ned mot skjærebretttet med den ene håndflaten og skjær filten i to fra den tykke til den smale enden. Du har nå to tynne kyllingfileter.
Stek kyllingfiltene i litt olje eller margarin slik at de får litt farge i omganger. De skal stekes videre i ovnen og trenger derfor ikke være helt gjennomstekte, men nesten. Krydre kyllingene under stekingen etter ønske.
Fordel kyllingene på potetene.
Ha tomatene noen minutter i den varme stekepannen og hell de og evt. saus over kyllingen.
Fordel litt pesto på hver kyllingfilet
og topp med spekeskinke. Strø pinjekjerner over det hele.
Fordel revet parmesan over kyllingen og sett i forvarmet ovn.
Stek i 5-10 minutter til osten er smeltet og kyllingen er helt gjennomstekt.
Sett formen på bordet og la alle servere seg selv ♥
Hei Marita!
Så hyggelig å høre!
Steketiden vil variere med tykkelsen på kyllingen. Vil du at det skal gå litt fortere kan du banke kyllingen litt flatere 🙂
Knallgodt! Alle sin favoritt og så enkelt å bruke det jeg hadde av grønnsaker.
Ny favoritt:)
Nydelig rett! Rask og sunt! Brukte grønnkål isteden for spinat! Den kommer jeg å lage flere ganger!
Denne slo utrolig godt an hos både mann og barn! 😀 måtte stekes en del lengre i ovnen. Men nydelig rett!
Hei Marita!
Så hyggelig å høre!
Steketiden vil variere med tykkelsen på kyllingen. Vil du at det skal gå litt fortere kan du banke kyllingen litt flatere 🙂
Dette er familiens nye middagsfavoritt! Topp! Jeg lot min stå ca 30 min i stekeovnen og det ble perfekt.
Herlig – hyggelig å høre at det falt i smak Inger!