Kylling med spekeskinke

kylling med spekeskinke

Her har du en digg middag – kylling med spekeskinke!

Som du ser så består retten av mer en kylling og spekeskinke – dette er en komplett middag med poteter, spinat, tomater, pinjekjerner og litt ost.

Retten lages delvis i en stekepanne og ferdigstilles i en ildfastform klar for servering. Det både ser lekkert ut og smaker fantastisk.

Når det gjelder oppskriften så les den som en idé. Her er det stor rom for variasjoner både i ingredienser og mengder. Spekeskinken kan byttes ut med andre typer skinker – parmaskinke for eksempel. Er du glad i ost kan du gjerne bytte ut parmesan med mozzarella – eller kanskje bruke begge deler. Cherry tomater kan byttes ut med tomater skjært i båter – bruk gjerne opp litt modne tomater om du har det liggende.

Spinat kan byttes ut med grønnkål. Gjør du det så anbefaler jeg at du steker kålen først, gjerne med litt løk og hvitløk. Og apropos løk så hadde det også vært godt med noen fine skiver løk strødd på toppen av kyllingen.

Hva slags krydder du vil bruke er også opp til deg. Jeg er veldig glad i en kryddermiks med ristet hvitløk. Paprika er også godt, og om du ønsker å holde et litt italiensk preg på retten kun du gjerne drysse litt tørket oregano over kyllingen, eller avslutte med litt frisk basilikum….

Det er stort spillerom her altså – lag retten til din egen ♥

Kylling med spekeskinke – 4 porsjoner

ingredienser
  • ca. 500g små kokefaste poteter i skiver
  • ca. 500g kyllingbryst
  • olje eller margarin til steking
  • en liten pose babyspinat (ca. 60g)
  • en god håndfull modne cherry tomater, halvert
  • 3- 4 ss pesto*
  • 6-8 tynne skiver spekeskinke
  • en håndfull pinjekjerner
  • revet parmesan
  • salt, pepper og annen krydder etter smak
fremgangsmåte

*bruk gjerne spinatpesto – oppskriften finner du her.

Ovn temp 200°

Finn frem en ildfastform med litt størrelse.

Hell litt olivenolje i bunnen og strø med spinat.

Stek potetskivene møre i litt olje eller margarin i en stekepanne. Krydre de underveis med  litt salt og pepper og fordel de varme potetene på toppen av spinaten.

kylling og spekeskinke

Skjær kyllingbrystene i to på tvers. Skjær av den lille indrefileten. Press kyllingbrystet ned mot skjærebretttet med den ene håndflaten og skjær filten i to fra den tykke til den smale enden. Du har nå to tynne kyllingfileter.

Stek kyllingfiltene i litt olje eller margarin slik at de får litt farge i omganger. De skal stekes videre i ovnen og trenger derfor ikke være helt gjennomstekte, men nesten. Krydre kyllingene under stekingen etter ønske.

Fordel kyllingene på potetene.

kylling og spekeskinke

Ha tomatene noen minutter i den varme stekepannen og hell de og evt. saus over kyllingen.

kylling og spekeskinke

Fordel litt pesto på hver kyllingfilet

kylling og spekeskinke

og topp med spekeskinke. Strø pinjekjerner over det hele.

kylling og spekeskinke

Fordel revet parmesan over kyllingen og sett i forvarmet ovn.

Alt i ett panne med kylling

Stek i 5-10 minutter til osten er smeltet og kyllingen er helt gjennomstekt.

Alt i ett panne med kylling

Sett formen på bordet og la alle servere seg selv ♥

PS. Er du opptatt av dyrevelferd? Sjekk her hvordan de forskjellige kyllingmerker behandler sine kyllinger.

Kommentarer

  • Reply Mette Meyer 8. april 2022

    Knallgodt! Alle sin favoritt og så enkelt å bruke det jeg hadde av grønnsaker.

  • Reply Astri 18. november 2021

    Ny favoritt:)

  • Reply Lesya 11. oktober 2018

    Nydelig rett! Rask og sunt! Brukte grønnkål isteden for spinat! Den kommer jeg å lage flere ganger!

  • Reply Marita 29. august 2017

    Denne slo utrolig godt an hos både mann og barn! 😀 måtte stekes en del lengre i ovnen. Men nydelig rett!

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Hei Marita!
      Så hyggelig å høre!
      Steketiden vil variere med tykkelsen på kyllingen. Vil du at det skal gå litt fortere kan du banke kyllingen litt flatere 🙂

  • Reply Inger Flattum 17. august 2017

    Dette er familiens nye middagsfavoritt! Topp! Jeg lot min stå ca 30 min i stekeovnen og det ble perfekt.

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Herlig – hyggelig å høre at det falt i smak Inger!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »