Eltefritt fullkornsbrød med frø

Eltefritt fullkornsbrød med frø

La oss ta for oss nok et eltefritt brød på bloggen i dag. Det er nemlig tur for eltefritt fullkornsbrød med frø. Saftig, deilig brød med litt ‘tyngde’. Altså, misforstå meg rett, brødet er ikke tungt men mer kompakt enn et eltefritt brød basert på kun hvetemel.

Og det er godt det. Godt for magen og godt for ganen. Man kan tross alt ikke fråtse i loff hver dag. Eller man kan jo selvsagt, men burde kanskje ikke.

Merker at jeg skriver meg litt bort her, så tilbake til brødet. Prøv denne oppskriften! Brødet er helt toppers til matpakker eller som tilbehør til supper og salater.

Skal du ikke spise hele brødet med en gang kan du fryse den. Jeg pleier da å skjære den i to og skjære hver halvdel i skiver (fra kortsiden – det er lettere…) Skivene settes tilbake som et brød og legges i en plastpose – gjerne en sånn ziploc pose (jeg kjøper mine på Ikea) som er lette å åpne og lukke.

Skivene kan lett fiskes ut fra frysen og kan raskt tines og friskes opp i brødristeren.

Har du aldri laget eltefritt brød anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen jeg har lagte som viser teknikken.

Eltefritt fullkornsbrød med frø

 

Eltefritt fullkornsbrød med havregryn og frø

ingredienser
  • 600g fullkornshvetemel
  • 100g havremel
  • 50g frøblanding
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 5.5 dl vann fra springen
fremgangsmåte

Rør fullkornsmel, havremel, frø, tørgjær og salt sammen i en stor bolle.

Hell vannet i bollen og rør til du har en klissete deig. Dekk til deigen (gjerne med lokk) og la den heve på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Strø litt mel på et stykke bakepapir. Hell deigen over på papiret. Brett deigen over seg selv noen ganger til den begynner å holde formen.

Sett deigen med brett siden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer

Sett gryta i ovnen etter en og en halvtime med heving og sett ovnen på 250°.

Ta gryta ut av ovnen etter en halvtime. Lemp deigen i gryta, sett på lokket og sett i ovnen. Stek i 30 minutter, ta av lokket, sett temperaturen på 200° og stek i 15 minutter til.

Løft brødet ut av gryta og la den avkjøle på rist.

Skjær den i skiver når den er helt avkjølt.

Eltefritt fullkornsbrød med havregryn og frø

Psst. brødet ser litt skjeggete ut for jeg skjærte den i to mens den fortsatt var varm og med dårlig kniv. Ikke gjør som meg…

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »