Saftig sjokoladekake i langpanne på 1,2,3!

saftig sjokoladekake i langpanne

Hei på deg SJOKOLADEKAKE på 1,2,3!

Den ultimate sjokoladekaken i langpanne. Saftig, enkel å lage og helt uslåelig på smak.

Ingen grunn til å ty til posekake når denne kan lages så lett. Ingen smelting, kun en bolle, ingen maskiner nødvendig, og en like enkel og god glasur.

Denne sjokoladekaken er et svar til alle som mener det er mye enklere å lage kake ved hjelp av en pose. Prøv denne oppskriften! Den følger samme prinsipp, dvs at du blander det tørre først for så å blande inn det våte.

Bruker du flytende margarin/smøe gjør du det enda enklere for deg selv da det blir ingen smelting og ingen ekstra gryte å vaske opp. Hele kaken kommer sammen ved hjelp av en bolle og en ballongvisp på tja, hva skal jeg si – 5 minutter?

Glasuren er like enkel å lage takket være flytende margarin/smør (igjen, ingen smelting, ingen ekstra gryte å vaske opp) og kan blandes sammen i en skål. Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp ingrediensene og røre de sammen. Ser du hvor blank og fløyelsmyk glasuren er? Bildet lyver ikke, det kan jeg love.

Resultatet er en mørk som natten sjokoladekake som har akkurat passe sjokoladesmak og er ikke overveldende søt. Dette er ikke mine ord, dette er tilbakemeldingen jeg fikk når jeg sendte smaksprøver rundt i det nye kontorfellesskapet jeg har flyttet til. Men, skal jeg være ærlig hadde jeg sagt akkurat det samme – denne kaken er en hit med stor H. Jeg håper du får lyst å prøve oppskriften!

Her ser du hvor enkelt det er å lage kaken:

Sjekk ut flere kaker som er like enkle å lage som posekake her. 

Sjokoladekake på 1,2,3

ingredienser
Sjokoladekake
  • 250g hvetemel
  • 250g sukker
  • 50g bakekakao
  • 2ts bakepulver
  • 1ts natron
  • 2 egg
  • 125ml flytende margarin/smør
  • 250ml melk
  • 250ml kokende vann
Sjokoladeglasur
  • 50ml flytende margarin/smør
  • 50ml melk
  • 3ss kakao
  • ca. 150g melis
fremgangsmåte

Ovn temp. 160º

En langpanne – ca. 25x35cm, smurt, gjerne litt bakepapir i bunn.

Rør hvetemel, sukker, kakao, bakepulver og natron sammen i en bolle. Hell  egg, flytende margarin/smør og melk i bollen og rør sammen.

Hell det varme vannet over deigen og rør forsiktig inn.

Hell deigen over i smurt form og sett i varm ovn. Stek i ca. 35 minutter eller til en kakepinne kommer ut rent når du stikker den midt i kaken.

La kaken avkjøle i langpannen.

Lag glasuren.

Rør flytende margarin/smør, melk, kakao og 100g melis sammen til en glatt glasur. Tilsett mer melis til du har ønsket konsistens på glasuren.

Fordel glasuren over kaken med kniv eller skje.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Skjær kaken i ruter og den er klar til servering.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Kaken kan gjerne oppbevares tildekket i kjøleskapet, der vil den holde seg frisk og saftig et par dagers tid.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Kaken kan også fryses, da uten glasur. La kaken tine helt før du har på glasur.

TIPS

  • har du større langpanne kutter du noe ned på steketiden, har du mindre langpanne legger du til litt tid. Test med kakepinne for å sjekke om den er ferdig før du tar kaken ut av ovnen – kakepinnen skal komme ut ren
  • du kan også bruke fast margarin eller smør i stedet for flytende.  Smelt 125g smør/margarin og la det avkjøle før du rører det inn i deigen.

 

 

Kommentarer

  • Reply marit 28. oktober 2020

    Brekkerødlia 47H,,,,Denne kaken er supergod,,,,jeg smelter vanlig margarin,,,,lager du to og legger de oppå hverandre får du en flott høy kake,,,,veldig enkel å lage,,,,

  • Reply Bente 22. juli 2019

    Hvilken funksjon har det kokende vannet?

    • Reply Mat På Bordet 12. august 2019

      Hei Bente
      Den forsterker smaken av kakaoen 🙂
      hilsen
      ina

      • Reply Kristine Bergem 26. november 2019

        Hva skjer om man har glemt bakepulver?

        • Reply Mat På Bordet 10. desember 2019

          Glemmer man bakepulver så vil ikke kaken heve noe særlig.
          Men den vil fortsatt smake.
          Husk bakepulver neste gang 🙂
          ina

  • Reply Silje 23. mai 2018

    Hei! Kan oppskriften brukes til muffins?

    • Reply Mat På Bordet 30. mai 2018

      Hei Silje – ja, det kan den!
      hilsen
      ina

  • Reply Caroline Endresen 24. april 2018

    Hei:) hvor mange grader skal kaken stekes på og midt i, eller på nederste rille? Over/undervarme eller varmluft?

    • Reply Mat På Bordet 1. mai 2018

      Hei Caroline
      Kaken skal stekes på 160c (står øverst under fremgangsmåte), midterste rille, varmluft.
      Lykke til!
      ina

  • Reply Nina 13. januar 2018

    Må man ha flytende Melange .

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2018

      Hei Nina
      Dette er en oppskrift skrevet for Melange, men du kan sikkert bruke et annet tilsvarende produkt om du ønsker det 🙂

  • Reply Sophie 26. oktober 2017

    Hei. Jeg brukte langpanne på 26×38 cm, og kaken ble 1 cm høy… Er du sikker på at det ikke er noe feil med oppskriften? «Deigen» var mer som en røre enn en deig, veldig rennende.

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Hei Sophie
      Ja, jeg er sikker på at det ikke er noe feil med oppskriften:)
      Deigen er veldig flytende og kaken blir ikke så veldig høy – tipper at min ble litt over 2 cm høy (sjekke nederste bilde).
      ina

  • Reply Magnhild 30. september 2017

    Kan ein bruke kulturmjølk i staden for vanleg mjølk, eller vil konsistensen bli noko annleis då?

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Hei Magnhild
      Jeg har stort sett god erfaring med å bytte ut melk med for eksempel kulturmelk. Blir det litt tykt kan du bare spe på med litt mer.
      Jeg har ikke forsøkt selv med denne oppskriften, men innbiller meg at kaken blir bare enda saftigere…

  • Reply Kjersti 17. september 2017

    Hei. Lagde denne i helga. Dobla oppskriften og brukte en stor langpanne. Veldig lettvint og den ble utrolig saftig! Men jeg lurer på om den på en eller annen måte kan gjøres litt lysere? Kan jeg f.eks. bruke type O’boy el.l. og litt mindre sukker?

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Hei Kjersti
      Det kan du. Alternativt kan du bruke mindre kakao…

  • Reply Ida Marie Aamot Storbakken 16. mai 2017

    Har nettopp lagd denne kaken Superenkel oppskrift og den ble sååå saftig!!!! Eneste er at den ble litt tynn, så jeg lagde to og fylte den med sjokoladekrem og bringebær ☺️

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2017

      Så bra Ida Marie!
      Jeg tipper at langpannen din kanskje var litt større enn min da, siden den ble tynn.
      Men bra du fant ut av det – å lage to og fylle med sjokoladekrem og bringebær var jo en strålende idé!

  • Reply Elisabeth 15. mai 2017

    Hei! Går det fint å dobble oppskriften? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2017

      Det gjør det Elisabeth!

  • Reply Gunn Marit 14. mai 2017

    Hei!
    Såg veldig god ut og har lyst å prøve. Men blir ikke kaka veldig tynn om du bruker strørre langpanne? Eller går det og lage oppskrifta større? Har bare store langpanner.
    Hilsen Gunn Marit

    • Reply Mat På Bordet 15. mai 2017

      Hei Gunn Marit
      Da bør du doble oppskriften ja 🙂

  • Reply Lone 12. mai 2017

    Hei! Kan denne lages uten natron (bare med bakepulver), med like godt resultat?

    • Reply Mat På Bordet 11. juni 2017

      hei Lone!
      Kaken kan lages med bare bakepulver, men jeg synes den blir noe luftigere med natron. 🙂

  • Reply Rita Skretting 12. mai 2017

    Hei. Sjokoladekaken ser veldig god ut. Og enkel
    Når det gjelder varmt vann i matlaging, selv om maten skal kokes eller stekes, anbefales det ikke. Brukt alltid friskt kaldt vann. Og kok eller varm opp.

    http://www.viivilla.no/kjokken/mat/varmt-vann-fra-springen-matlaging/

    http://www.klikk.no/helse/doktoronline/infeksjoner/derfor-skal-du-ikke-drikke-varmtvann-fra-springen-2502402

    Hilsen Rita

    • Reply Mat På Bordet 12. mai 2017

      Hei Rita
      Du har rett. Med tanke på at dette skulle går raskt og enkelt skrev jeg at man kan ta varmt vann fra springen uten å tenke meg særlig om. Det blir feil. Oppskriften er nå rettet, takk for at du sa fra 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »