Saftig sjokoladekake i langpanne på 1,2,3

saftig sjokoladekake i langpanne

Her er den!

Den ultimate sjokoladekaken i langpanne. Saftig, enkel å lage og helt uslåelig på smak.

Ingen grunn til å ty til posekaker når denne kan lages så lett. Ingen smelting, kun en bolle, ingen maskiner nødvendig, og en like enkel og god glasur.

Denne kaken er den første oppskriften som publiseres i forbindelse med et nytt samarbeid med Melange. Som du sikkert vet har jeg jobbet med Melange tidligere i forbindelse med julebakeriet, nå skal jeg også vise deg hvordan du kan bruke Melange hele året rundt! Siden det er høysesong for kaker (skoleavslutninger, 17.mai, dåp, konfirmasjon, bryllup, osv) er det naturlig å begynne med en god, enkel og ikke minst saftig sjokoladekake i langpanne.

Denne sjokoladekaken er et svar til alle som mener det er mye enklere å lage kake ved hjelp av en pose. Prøv denne oppskriften! Den følger samme prinsipp, dvs at du blander det tørre først for så å blande inn det våte.  Jeg valgte å bruke flytende Melange for å gjøre det enda enklere – ingen smelting og ingen ekstra gryte å vaske opp. Hele kaken kommer sammen ved hjelp av en bolle og en ballongvisp på tja, hva skal jeg si – 5 minutter?

Glasuren er like enkel takket være flytende Melange og kan blandes sammen i en skål. Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp ingrediensene og røre de sammen. Ser du hvor blank og fløyelsmyk glasuren er? Bildet lyver ikke, det kan jeg love.

Resultatet er en mørk som natten sjokoladekake som har akkurat passe sjokoladesmak og er ikke overveldende søt. Dette er ikke mine ord, dette er tilbakemeldingen jeg fikk når jeg sendte smaksprøver rundt i det nye kontorfellesskapet jeg har flyttet til. Men, skal jeg være ærlig hadde jeg sagt akkurat det samme – denne kaken er en hit med stor H. Jeg håper du får lyst å prøve oppskriften!

saftig sjokoladekake i langpanne

Flytende Melange kommer i to utgaver – med og uten smørsmak. Jeg har brukt Melange uten smørsmak til kaken, med smørsmak til glasuren. Stor forskjell er det ikke siden sjokoladesmaken er så dominerende – bruk gjerne samme type flytende Melange til både kake og glasur om du vil.

Saftig sjokoladekake i langpanne

ingredienser
Sjokoladekake
  • 250g hvetemel
  • 250g sukker
  • 50g bakekakao
  • 2ts bakepulver
  • 1ts natron
  • 2 egg
  • 125ml flytende melange
  • 250ml melk
  • 250ml kokende vann
Sjokoladeglasur
fremgangsmåte

Ovn temp. 160º

En langpanne – ca. 25x35cm, smurt, gjerne litt bakepapir i bunn.

Rør hvetemel, sukker, kakao, bakepulver og natron sammen i en bolle. Hell  egg, flytende Melange og melk i bollen og rør sammen.

Hell det varme vannet over deigen og rør forsiktig inn.

Hell deigen over i smurt form og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 35 minutter eller til en kakepinne kommer ut rent når du stikker den midt i kaken.

La kaken avkjøle i langpannen.

Lag glasuren.

Rør flytende Melange, melk, kakao og 100g melis sammen til en glatt glasur. Tilsett mer melis til du har ønsket konsistens på glasuren.

Fordel glasuren over kaken med kniv eller skje.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Skjær kaken i ruter og den er klar til servering.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Kaken kan gjerne oppbevares tildekket i kjøleskapet, der vil den holde seg frisk og saftig et par dagers tid.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Kaken kan også fryses, da uten glasur. La kaken tine helt før du har på glasur.

TIPS

  • har du større langpanne kutter du noe ned på steketiden, har du mindre langpanne legger du til litt tid. Test med kakepinne for å sjekke om den er ferdig før du tar kaken ut av ovnen – kakepinnen skal komme ut ren
  • du kan også bruke ‘fast’ Melange istedenfor flytene Melange.  Smelt 125g margarin og la det avkjøle før du rører det inn i deigen.

 

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med Melange. Besøk gjerne Melange sine sider for flere oppskrifter. 

Kommentarer

  1. Reply Ida Marie Aamot Storbakken 16. mai 2017

    Har nettopp lagd denne kaken Superenkel oppskrift og den ble sååå saftig!!!! Eneste er at den ble litt tynn, så jeg lagde to og fylte den med sjokoladekrem og bringebær ☺️

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2017

      Så bra Ida Marie!
      Jeg tipper at langpannen din kanskje var litt større enn min da, siden den ble tynn.
      Men bra du fant ut av det – å lage to og fylle med sjokoladekrem og bringebær var jo en strålende idé!

  2. Reply Elisabeth 15. mai 2017

    Hei! Går det fint å dobble oppskriften? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2017

      Det gjør det Elisabeth!

  3. Reply Gunn Marit 14. mai 2017

    Hei!
    Såg veldig god ut og har lyst å prøve. Men blir ikke kaka veldig tynn om du bruker strørre langpanne? Eller går det og lage oppskrifta større? Har bare store langpanner.
    Hilsen Gunn Marit

    • Reply Mat På Bordet 15. mai 2017

      Hei Gunn Marit
      Da bør du doble oppskriften ja 🙂

  4. Reply Lone 12. mai 2017

    Hei! Kan denne lages uten natron (bare med bakepulver), med like godt resultat?

    • Reply Mat På Bordet 11. juni 2017

      hei Lone!
      Kaken kan lages med bare bakepulver, men jeg synes den blir noe luftigere med natron. 🙂

  5. Reply Rita Skretting 12. mai 2017

    Hei. Sjokoladekaken ser veldig god ut. Og enkel
    Når det gjelder varmt vann i matlaging, selv om maten skal kokes eller stekes, anbefales det ikke. Brukt alltid friskt kaldt vann. Og kok eller varm opp.

    http://www.viivilla.no/kjokken/mat/varmt-vann-fra-springen-matlaging/

    http://www.klikk.no/helse/doktoronline/infeksjoner/derfor-skal-du-ikke-drikke-varmtvann-fra-springen-2502402

    Hilsen Rita

    • Reply Mat På Bordet 12. mai 2017

      Hei Rita
      Du har rett. Med tanke på at dette skulle går raskt og enkelt skrev jeg at man kan ta varmt vann fra springen uten å tenke meg særlig om. Det blir feil. Oppskriften er nå rettet, takk for at du sa fra 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »