Her er den!
Den ultimate sjokoladekaken i langpanne. Saftig, enkel å lage og helt uslåelig på smak.
Ingen grunn til å ty til posekaker når denne kan lages så lett. Ingen smelting, kun en bolle, ingen maskiner nødvendig, og en like enkel og god glasur.
Denne kaken er den første oppskriften som publiseres i forbindelse med et nytt samarbeid med Melange. Som du sikkert vet har jeg jobbet med Melange tidligere i forbindelse med julebakeriet, nå skal jeg også vise deg hvordan du kan bruke Melange hele året rundt! Siden det er høysesong for kaker (skoleavslutninger, 17.mai, dåp, konfirmasjon, bryllup, osv) er det naturlig å begynne med en god, enkel og ikke minst saftig sjokoladekake i langpanne.
Denne sjokoladekaken er et svar til alle som mener det er mye enklere å lage kake ved hjelp av en pose. Prøv denne oppskriften! Den følger samme prinsipp, dvs at du blander det tørre først for så å blande inn det våte. Jeg valgte å bruke flytende Melange for å gjøre det enda enklere – ingen smelting og ingen ekstra gryte å vaske opp. Hele kaken kommer sammen ved hjelp av en bolle og en ballongvisp på tja, hva skal jeg si – 5 minutter?
Glasuren er like enkel takket være flytende Melange og kan blandes sammen i en skål. Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp ingrediensene og røre de sammen. Ser du hvor blank og fløyelsmyk glasuren er? Bildet lyver ikke, det kan jeg love.
Resultatet er en mørk som natten sjokoladekake som har akkurat passe sjokoladesmak og er ikke overveldende søt. Dette er ikke mine ord, dette er tilbakemeldingen jeg fikk når jeg sendte smaksprøver rundt i det nye kontorfellesskapet jeg har flyttet til. Men, skal jeg være ærlig hadde jeg sagt akkurat det samme – denne kaken er en hit med stor H. Jeg håper du får lyst å prøve oppskriften!
Flytende Melange kommer i to utgaver – med og uten smørsmak. Jeg har brukt Melange uten smørsmak til kaken, med smørsmak til glasuren. Stor forskjell er det ikke siden sjokoladesmaken er så dominerende – bruk gjerne samme type flytende Melange til både kake og glasur om du vil.
Se hvor enkelt det er å lage kaken:
Hei! Kan oppskriften brukes til muffins?
Hei Silje – ja, det kan den!
hilsen
ina
Hei:) hvor mange grader skal kaken stekes på og midt i, eller på nederste rille? Over/undervarme eller varmluft?
Hei Caroline
Kaken skal stekes på 160c (står øverst under fremgangsmåte), midterste rille, varmluft.
Lykke til!
ina
[…] saftig sjokoladekake i langpanne på 1,2,3 […]
[…] er i hvert fall ikke bedre (etter min mening!). Til å ta opp kampen mot posekakene postet jeg denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne i fjor. Den er rask å lage, alt røres sammen i en bolle (akkurat som posekake) og glasuren er like rask og […]
Må man ha flytende Melange .
Hei Nina
Dette er en oppskrift skrevet for Melange, men du kan sikkert bruke et annet tilsvarende produkt om du ønsker det 🙂
Hei. Jeg brukte langpanne på 26×38 cm, og kaken ble 1 cm høy… Er du sikker på at det ikke er noe feil med oppskriften? «Deigen» var mer som en røre enn en deig, veldig rennende.
Hei Sophie
Ja, jeg er sikker på at det ikke er noe feil med oppskriften:)
Deigen er veldig flytende og kaken blir ikke så veldig høy – tipper at min ble litt over 2 cm høy (sjekke nederste bilde).
ina
Kan ein bruke kulturmjølk i staden for vanleg mjølk, eller vil konsistensen bli noko annleis då?
Hei Magnhild
Jeg har stort sett god erfaring med å bytte ut melk med for eksempel kulturmelk. Blir det litt tykt kan du bare spe på med litt mer.
Jeg har ikke forsøkt selv med denne oppskriften, men innbiller meg at kaken blir bare enda saftigere…
Hei. Lagde denne i helga. Dobla oppskriften og brukte en stor langpanne. Veldig lettvint og den ble utrolig saftig! Men jeg lurer på om den på en eller annen måte kan gjøres litt lysere? Kan jeg f.eks. bruke type O’boy el.l. og litt mindre sukker?
Hei Kjersti
Det kan du. Alternativt kan du bruke mindre kakao…
Har nettopp lagd denne kaken Superenkel oppskrift og den ble sååå saftig!!!! Eneste er at den ble litt tynn, så jeg lagde to og fylte den med sjokoladekrem og bringebær ☺️
Så bra Ida Marie!
Jeg tipper at langpannen din kanskje var litt større enn min da, siden den ble tynn.
Men bra du fant ut av det – å lage to og fylle med sjokoladekrem og bringebær var jo en strålende idé!
Hei! Går det fint å dobble oppskriften? 🙂
Det gjør det Elisabeth!
Hei!
Såg veldig god ut og har lyst å prøve. Men blir ikke kaka veldig tynn om du bruker strørre langpanne? Eller går det og lage oppskrifta større? Har bare store langpanner.
Hilsen Gunn Marit
Hei Gunn Marit
Da bør du doble oppskriften ja 🙂
Hei! Kan denne lages uten natron (bare med bakepulver), med like godt resultat?
hei Lone!
Kaken kan lages med bare bakepulver, men jeg synes den blir noe luftigere med natron. 🙂
Hei. Sjokoladekaken ser veldig god ut. Og enkel
Når det gjelder varmt vann i matlaging, selv om maten skal kokes eller stekes, anbefales det ikke. Brukt alltid friskt kaldt vann. Og kok eller varm opp.
http://www.viivilla.no/kjokken/mat/varmt-vann-fra-springen-matlaging/
http://www.klikk.no/helse/doktoronline/infeksjoner/derfor-skal-du-ikke-drikke-varmtvann-fra-springen-2502402
Hilsen Rita
Hei Rita
Du har rett. Med tanke på at dette skulle går raskt og enkelt skrev jeg at man kan ta varmt vann fra springen uten å tenke meg særlig om. Det blir feil. Oppskriften er nå rettet, takk for at du sa fra 🙂