Bløtkake med bær

bløtkake med bær

På tide med bløtkake her på bloggen! Og da må vi også ta fatt på sukkerbrød. Ikke at sukkerbrød skal være noe hinder – det er enkelt å lage og så mye bedre enn den du får kjøpt i butikken.

Dette er altså bløtkake med bær og består av sukkerbrød, syltetøy, pisket krem og bær. Det er det. En ganske så enkel variant altså, og det spørs om ikke det skal dukke opp flere bløtkakevarianter her på bloggen for dette var både gøy å lage og digg å spise.

Sukkerbrød er som sagt ingen sak. Egg og sukker piskes til eggedosis – her er det best å bruke en kjøkkenmaskin for det tar raskt 10-15 minutter før du har riktig tykkelse på eggedosisen. Kunsten er å brette melet i eggedosisen uten å miste mye av den luften du har fått pisket inn i deigen.

Det er 2 triks som gjør at du vil lykkes med sukkerbrød. Sikt hvetemelet ditt over eggedosisen, gjerne i omganger – det var det første tipset. Sikter du hvetemelet får du luftet den, den har tross alt sittet en stund i sin papirpose. Og lufting er bra for sukkerbrød. Alt med luft er bra for sukkerbrød.

Det andre tipset er å bruke en stor sleiv eller slikkepott for å brette melet inn i eggedosisen. Igjen gjør dette gjerne i omganger, altså halvparten av melet først så resten. Ikke pisk inn melet med kjøkkenmaskinen!

Det var det! Husk at øvelse gjør mester og husk  å være i godt humør og gjerne litt avslappet når du baker – det hjelper alltid på resultatet ♥

bløtkake med bær

Bløtkake egner seg til fest og anledninger – her har jeg pyntet til 17.mai for eksempel, men dette kunne også passe til bursdag, konfirmasjon, dåp eller hvilken som helst anledning som skal feires.

 

Bløtkake med bær

ingredienser
Sukkerbrød
 • 5 egg
 • 125g sukker
 • 125g hvetemel
 • 1 1/4ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
Krem
 • 5dl kald kremfløte
 • 3-4 ss melis
 • 1ts vaniljesukker
Pynt og fyll
 • noen spiseskjeer bærsyltetøy
 • diverse bær - jeg har brukt jordbær, blåbær, bringebær og granateplekjerner
 • frisk mynte eller sitronmelisse
 • spiselige blomster
 • melis
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Springform diam. 24cm, bunn og sider smurt med margarin og kledd med bakepapir

Lag sukkerbrød. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis, gjerne i en kjøkkenmaskin. La kjøkkenmaskinen piske i 10-15 minutter til eggedosisen er riktig tykk og luftig.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle. Sikt dette over eggedosisen, gjerne i to omganger. Brett melblandingen forsiktig men bestemt i eggedosisen med hjelp av en stor sleiv eller slikkepott.

Hell deigen over i springformen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 35 minutter. Test gjerne med kakepinne før du tar sukkerbrødet ut av ovnen – den skal komme ut ren.

La sukkerbrødet avkjøle helt i formen.

Når kaken er helt avkjølt kan du begynne å forberede resten.

Pisk kremfløte stiv og smaksett med melis og vaniljesukker. Rens bær. Sett gjerne de peneste til side for å bruke på toppen av kaken.

Skjær sukkerbrødet i to eller tre på tvers alt ettersom hvor mange etasjer du ønsker – jeg skjært den i to.

Fordel 3-4 ss med syltetøy over den ene halvdelen. Topp med bær. Fordel krem over bærene slik at du har en jevn flate.

Sett den andre kake halvdelen forsiktig på toppen og hell resten av kremen på toppen av kaken.

Dra noe av kremen nedover sidene og spre et tynt lag med krem rundt hele kaken. Kaken og fyllet vil være litt synlig gjennom kremen, men det er slik vi ønsker å ha det. Resten av kremen fordeles jevnt på toppen og toppes med en haug av bær. Husk å bruke de peneste bærene øverst.

bløtkake med bær

Dryss gjerne med sitronmelisse eller mynteblader, spiselige blomster og  litt melis før servering.Det blir ekstra pent♥

Bløtkake med bær

 

Noen gode tips når det gjelder bløtkaker.

 • ta gjerne en titt på Elin’s innlegg om sukkerbrød om du er litt usikker. Hun forklarer prosessen mer i detalj (også med bilder) enn det jeg gjør her. Der finner du også hvordan du kan tilpasse oppskriften til større eller mindre kakeform.
 • skal bløtkaken din stå lenge på kakebordet eller er det varmt når du serverer kan det være lurt å stabilisere kremen med litt gelatin. Det kan du lese mer om her hos Hobbykokken. 
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »