Lettvinte vafler

lettvinte vafler

For meg er vafler en sommertradisjon. Vi spiser selvsagt vafler hele året langt, men akkurat om sommeren når norske bær er modne, familien er samlet og det er ferie, er vafler en del av pakka.

Og siden det er sommer – og gjerne sol – liker jeg å tilbringe minst mulig tid på kjøkkenet, mest mulig tid ute.

Denne oppskriften på lettvinte vafler er derfor den jeg tyr til. Jeg blander alt det tørre, tilsetter det våte, blander sammen, lar det svelle (gjerne mens jeg renser bær, varmer opp vaffeljernet, osv)  og så er det bare å sette i gang og steke. Gjerne ute. Gjerne i solskinnet.

To ting gjør jeg for å kunne kalle denne oppskriften lettvint. Jeg lager en vaffelmiks. Dvs at jeg ganger opp det tørre i oppskriften gjerne tre eller fire ganger, blander godt og legger det på et stort glass (se bildet). En papirpose hadde selvsagt også vært en god løsning.

Det andre er at jeg bruker flytende Melange margarin. Det ‘våte’ består nemlig av melk, egg og margarin. Ved å bruke flytende Melange trenger jeg ikke en ekstra panne for smelting av margarin eller vente på at den avkjøles før den blandes med kald melk og egg.

Da er det bare snakk om å veie opp vaffelmiks, måle opp det våte i et målebeger (og blande det sammen direkte i målebegeret) helle alt opp i en stor bolle og blande sammen.

Legger du en lapp på vaffelmiksen er det lett for alle å gjøre ferdig røren og lage vafler når som helst, hvor som helst.

Skal du bort og vil gjerne ta med noe kan du lage litt vaffelmiks og ta med! Fin sommergave det vet du ♥

lettvinte vafler

 

Noen vaffeltips:

  • bland kakao i røren for å lage sjokoladevafler
  • bytt ut noe av melet med kruskakli for å lage grovere vafler
  • bytt ut sukker med honning for å lage ‘sukkerfrie’ vafler
  • lag vaffelmiks helt uten sukker om du ønsker
  •  ha gjerne i litt vaniljesukker eller vaniljefrø for vaniljevafler
  • bruk flytende Melange i vaffeljernet om vaflene henger seg fast

 

Lettvinte vafler

ingredienser
fremgangsmåte

Bland hvetemel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.

Mål opp melk og flytende Melange margarin i et målebeger. Ha i eggene og pisk lett sammen.

Hell det våte i det tørre og rør sammen, gjerne med en ballongvisp for å unngå klumper.

Sett røren til side og la den svelle en halvtimes tid.

Varm opp vaffeljernet i mellomtiden, rydd og sett frem tilbehør om vaflene skal spises straks de er stekt. Lag køordning om nødvendig….

Stek vaffelene i oppvarmet vaffeljern. Husk å la det komme tilbake til temperatur etter hver vaffel.

Bruker du et vaffeljern der vaflene lett henger seg opp under steking kan du gjerne fordele litt flytende Melange margarin over jernet før steking.

Legg vaflene på en rist etter steking og se de forsvinne!

God sommer – husk å lage lettvinte vafler!

lettvinte vafler

Kommentarer

  1. Reply siw anette støle 30. juli 2017

    tusen takk for svar,da skal jeg i gang å lage et stort glass av dette så i dag blir det vafler:)

    • Reply Mat På Bordet 30. juli 2017

      Så bra! 🙂

  2. Reply siw anette støle 29. juli 2017

    hei,jeg bare lurte på hvor mye mel du faktisk bruker på vaffeloppskriften din siden det står 250gr i oppskriften men på glasset du har miksen i så står det 300gr?

    • Reply Mat På Bordet 30. juli 2017

      Hei Siw Anette!
      Du skal bruke 250g for å lage vaffelmiksen som det står i oppskriften.
      Har du laget mye vaffelmiks (som jeg har gjort i glasset) måler du opp 300g av den når du skal lage vafler for da er det også sukker og andre ingredienser i blandingen 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »