Sommer er ikke sommer uten en tomat- og mozzarellasalat! Solmodne tomater kombineres med mozzarella og frisk basilikum, drysses så med god olivenolje, balsamico eddik og salt flak.
Som prikken over i’en drysses salaten også med en grov pesto laget med basilikum og ristede pinjekjerner. Denne pestoen tilfører enda mer smak, men også noe krønsj i en ellers ‘myk’ salat.
Pestoen lager du raskt for hånd. Pinjekjerner (rist de først i tørr panne og la de avkjøle) og frisk basilikum grovhakkes og røres ut med olivenolje tilsatt litt hvitløk (kan sløyfes om du ikke er fan av rå hvitløk).
For at denne salaten skal være vellykket må tomatene være gode og fulle av smak og på denne tiden av året bør det ikke være noe problem å få tak i de. Mozzarellaen må være fersk – får du tak i burrata kan du gjerne bruke det for å lage en skikkelig eksklusiv salat. Og til slutt må olivenoljen være smakfull. Har du en god flaske olivenolje stående bruker du den til denne salaten her.
Litt godt brød til er alltid digg.