Tomat- og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat

Sommer er ikke sommer uten en tomat- og mozzarellasalat! Solmodne tomater kombineres med mozzarella og frisk basilikum, drysses så med god olivenolje, balsamico eddik og salt flak.

Som prikken over i’en drysses salaten også med en grov pesto laget med basilikum og ristede pinjekjerner. Denne pestoen tilfører enda mer smak, men også noe krønsj i en ellers ‘myk’ salat.

Pestoen lager du raskt for hånd. Pinjekjerner (rist de først i tørr panne og la de avkjøle) og frisk basilikum grovhakkes og røres ut med olivenolje tilsatt litt hvitløk (kan sløyfes om du ikke er fan av rå hvitløk).

For at denne salaten skal være vellykket må tomatene være gode og fulle av smak og på denne tiden av året bør det ikke være noe problem å få tak i de. Mozzarellaen må være fersk – får du tak i burrata kan du gjerne bruke det for å lage en skikkelig eksklusiv salat. Og til slutt må olivenoljen være smakfull. Har du en god flaske olivenolje stående bruker du den til denne salaten her.

Litt godt brød til er alltid digg.

Tomat- og mozzarellasalat

 

Tomat- og mozzarellasalat

ingredienser
Salat
  • 4-5 store solmodne tomater
  • 1 fersk mozzarella ost
  • frisk basilikum
  • god olivenolje
  • god balsamicoeddik
  • salt, pepper
Grov pesto
  • en håndfull ristede pinjekjerner
  • 10-15 basilikumblader
  • 1/2 hvitløksfedd, finnhakket
  • god olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Lag pestoen.

Grovhakk pinjekjerner og basilikumblader og bland med hvitløk og nok olivenolje til å dekke. Rør sammen og smak til med litt salt og pepper. Hvor mye olivenolje du ønsker å bruke er opp til deg. Om du ønsker en mer rennende pesto tilsetter du mer, om du vil ha den mer tykkflytende tilsetter du mindre.

Lag salaten. Skjær tomater i skiver. Skjær mozzzarella i skiver eller riv den i biter. Finn frem et fat du ønsker å servere salaten på og legg tomater og mozzarella lagvis rundt fatet. Du vil ha mer tomater enn mozzarella – legg derfor 2-3 tomatskiver ned for hver osteskive.

Dytt noen basilikumblader innimellom.

Fordel litt grov pesto på toppen og ferdigstill med litt balasmicoeddik, olivenolje og salt.

Server salaten med resten av pestoen på si.

Håper det smaker! ♥

Tomat- og mozzarellasalat

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »