Jeg fikk lyst på hasselnøtter, så enkelt er det. Jeg hadde også lyst på sjokoladekake.
Du skjønner hvor dette går hen ikke sant. Sjokoladebrownie med hasselnøtter vel….. ♥. Jeg mener, nøtter og sjokolade er jo ment for hverandre. Og når det er litt grått, vått og usedvanlig kaldt for å være midt i august, så må det bakes.
Kaken følger det enkle prinsippet ‘bland det tørre med det våte’. Dvs at i tillegg til å gjøre det, må du smelte smøret eller margarinen alt ettersom hva du velger å bruke. Smelt det forsiktig over lav varme – det kan smelte mens du måler og blander det tørre – slik at det ikke blir for varmt. Sjokoladen legges så opp i og smeltes i det varme fettet.
Vil du ha virkelig god smak på hasselnøttene kan du gjerne riste de før du går opp i kaken. Dvs. legge hasselnøttene på et bakebrett og sette de i varm ovn (180°) et kvarters tid. Det bør dufte godt av hasselnøtter på kjøkkenet ditt. Legg de i et rent kjøkkenhåndkle så snart de er lunkne nok til å kunne håndtere og gni de mot hverandre for å fjerne det løse skallet.
Sjokoladebrownie med hasselnøtter anbefales. Ikke for søt og med god smak av nøtter og sjokolade – akkurat det jeg var ute etter..
Lyst på flere browniesoppskrifter? Sjekk ut 12 oppskrifter til her.