Sjokoladebrownie med hasselnøtter

sjokoladebrownie med hasselnøtter

Jeg fikk lyst på hasselnøtter, så enkelt er det. Jeg hadde også lyst på sjokoladekake.

Du skjønner hvor dette går hen ikke sant. Sjokoladebrownie med hasselnøtter vel….. ♥. Jeg mener, nøtter og sjokolade er jo ment for hverandre. Og når det er litt grått, vått og usedvanlig kaldt for å være midt i august, så må det bakes.

Kaken følger det enkle prinsippet ‘bland det tørre med det våte’. Dvs at i tillegg til å gjøre det, må du smelte smøret eller margarinen alt ettersom hva du velger å bruke. Smelt det forsiktig over lav varme – det kan smelte mens du måler og blander det tørre – slik at det ikke blir for varmt. Sjokoladen legges så opp i og smeltes i det varme fettet.

Vil du ha virkelig god smak på hasselnøttene kan du gjerne riste de før du går opp i kaken. Dvs. legge hasselnøttene på et bakebrett og sette de i varm ovn (180°) et kvarters tid. Det bør dufte godt av hasselnøtter på kjøkkenet ditt. Legg de i et rent kjøkkenhåndkle så snart de er lunkne nok til å kunne håndtere og gni de mot hverandre for å fjerne det løse skallet.

Sjokoladebrownie med hasselnøtter anbefales. Ikke for søt og med god smak av nøtter og sjokolade – akkurat det jeg var ute etter..

sjokoladebrownie med hasselnøtter

Lyst på flere browniesoppskrifter? Sjekk ut 12 oppskrifter til her. 

 

Sjokoladebrownie med hasselnøtter

ingredienser
  • 250g smør eller margarin
  • 200g kokesjokolade
  • 100g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 2ss kakao
  • 200g sukker
  • 100g hasselnøtter kjørt til mel
  • 100g grovhakkede hasselnøtter
  • 4 egg
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

En langpanne eller ildfastform ca. 20x30cm, smurt eller kledd med bakepapir

Smelt smøret eller margarinen forsiktig over svak varme. Ta av varmen og ha opp i sjokoladen. La det stå et minutt eller to og rør sammen til en glatt røre.

Ha hvetemel, bakepulver, kakao og hasselnøtter som du har kjørt til mel (bruk en food processor til å kjøre hele hasselnøtter til en litt grov mel) i en bolle og bland sammen.

Hell sjokoladerøren i bollen sammen med eggene og rør sammen. Rør inn grovhakkede hasselnøtter – spar gjerne på en håndfull om du vil pynte toppen av kaken med de slik jeg har gjort.

Sjokoladerøren vil stivne noe om den står, det gjør ingenting.

Hell røren i formen, strø med resten av hasselnøttene (om du har spart på noen) og sett i forvarmet ovn. Stek i 30-35 minutter til en kakepinne kommer ut rent.

La kaken avkjøle før du forsøker å skjære i den.

sjokoladebrownie med hasselnøtter

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »