Osteiskake med bær til fest

Osteiskake

Skal du ha fest for mange er det kjekt å kunne lage noe av maten på forhånd. Osteiskake er en perfekt kandidat for fest, da den kan lages et par uker i forkant om du ønsker. Jeg for min del er aldri så flink til å planlegge, og klarer kanskje å få den ferdig et par dager før. Men det er og kjekt.

Tenker du at du ikke kan lage iskake fordi du ikke har iskremmaskin kan jeg berolige deg nå. Denne iskaken lages helt uten iskremmaskin og må heller ikke røres i mens den fryses. Du trenger dog en boks med søtet kondensert melk (ikke Viking melk) som du får kjøpt i mange dagligvareforretninger. Er du så heldig å ha en innvandrerbutikk i nærheten kan du stikke innom der og kjøpe melken for en rimeligere penge.

Og om ikke 2 gode ting med kaken var godt nok, så trenger ikke denne kaken steking heller. Har du en food processor og en kjøkkenmaskin lager du altså denne kaken på null komma niks.

Jeg har pyntet med en blanding av bær. Bringebær, bjørnebær, moreller og rips. Skal det være fest er det flott å kunne være litt ekstravagant med bær. Det ser flott ut og er godt å spise med iskaken. Drys gjerne litt melis eller spiselig glitter over det hele for å gjøre den ekstra fin.

Vil du ikke bruke bær kan du ha litt sjokolade på toppen for eksempel. Eller servere med en bærsaus, gjerne lunken. Her gjør du akkurat som du vil.

osteiskake

Lyst å prøve andre iskaker – klikk her for flere oppskrifter på iskaker. 

Osteiskake med bær til fest

ingredienser
Iskake
  • en pakke Kornmo kjeks e.l. (225g)
  • 100g smeltet smør eller margarin
  • 6 dl kald kremfløte
  • en bok (400g) sukret kondensert melk
  • 200g kremost, romtemperert
  • 1.5 dl rømme
  • finrevet skall av en sitron
  • saften av en sitron
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Til pynt
  • Bær
fremgangsmåte

Kle en kakeform (28cm diam) med bakepapir.

Ha Kornmo kjeks i en food processor og kjør til du har fine smuler. Tilsett smeltet smør eller margarin og kjør til blandet.

Hell blandingen i en kakeformen og press det godt ned. Sett i frysen.

Pisk kremfløte og sukret kondensert melk sammen til en tykk krem.

Rør kremosten sammen med rømmen til en glatt blanding or rør inn i kremen. Rør tilslutt inn sitronskall, sitronsaft og vaniljeekstrakt. Smak gjerne på blandingen og tilsett med sitron eller vanilje om ønsket.

Ta formen ut av frysen og hell kremen opp i.

Sett det hele i frysen igjen. Den er serveringsklar etter 8-10 timer i frysen, men oppbevar den gjerne lengre.

Ta kaken ut av frysen 30-40 før servering. ta den ut av formen, sett den på et kakefat og pynt med bær.

Sånn, da er det klart for fest! ♥

osteiskake

Kommentarer

  • Reply Helene 16. januar 2022

    Tror du mascarpone kan erstatte kremost i denne oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 19. januar 2022

      Hei Helene
      Ja, det tror jeg!
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »