ANNONSE

En litt eksotisk lammegryte

lammegryte

Med høsten i anmarsj kan vi glede oss over at vi kan begynne med gryterettsesongen også!

Jeg tenkte jeg skulle fylle på med noen nye gryteretter her på bloggen, kjekt å prøve noe nytt innimellom synes nå jeg. Denne gryteretten har jeg kalt for en litt eksotisk lammegryte. Her er det masse spennende krydder, dadler, granateplekjerner og pistasjnøtter.

Pistasjnøtter og granateple kan du sløyfe om du vil, men jeg liker å pynte litt på maten både for utseendet og smaken sin skyld. Pynt gjerne med tørket frukt (aprikoser for eksempel, grovhakket, det gir fin farge òg) og/eller mandler om granateple og pistasjnøtter ikke er i skapet ditt til vanlig.

Dadler derimot er et must! Det er så vanvittig godt i gryteretten, de smelter nesten under kokingen og gir en fin og litt overraskende sødme. Og apropos smak, lammegryten er ikke spicy, men har en interessant kryddermiks.

Server gjerne lammegryten med ris eller couscous.

En litt eksotisk lammegryte

ingredienser
  • ca. 750g lammebog, i terninger
  • 2-3 ss Flytende Melange
  • 1 løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ts kanel
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts paprika
  • 1 ts koriander
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 ts pepper
  • 100g dadler uten stein
  • 1 boks á 400g hakkede tomater
  • 2 dl kjøtt- eller kyllingkraft/buljong
  • 200g frisk spinat
Garnityr
  • granateplekjerner
  • grovhakkede pistasjnøtter
fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i terninger.

Jeg fikk kun tak i lammebog i skiver. Jeg skar rundt bena så godt jeg kunne og hadde kjøtt og ben opp i gryteretten for smakens skyld. Ben ble fisket ut før servering.

Stek kjøttet i flytende Melange slik at det får litt farge. Husk at Melange har riktig steketemperatur når den endrer farge og blir nøttebrun. Ta gjerne en titt på denne videoen som illustrerer det. 

Ha løk og hvitløk i stekepannen etter at kjøttet har fått litt farge. Strø krydder over det hele og stek videre på middels varme til løken er myk.

Rør inn dadler*, hakkede tomater og kraft/buljong.

La gryteretten koke opp, skru så ned varmen og la det småkoke en times tid under lokk.

Smak på gryteretten og tilsett salt og/eller pepper om nødvendig. Rør inn spinaten noen minutter før servering. Det vil se voldsomt ut i begynnelsen, men spinaten faller raskt sammen i varmen.

Strø granateplekjerner og pistasjnøtter over gryteretten før servering. Server gjerne med ris.

lammegryte

*Tips – om du ikke har dadler kan du bytte disse ut med aprikoser.

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med Melange. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »