Annonse
Min Familie

Hjemmelaget tyttebærgelé – bedre enn tyttebærsyltetøy…

tyttebærgelé

Har du mye tyttebær kan du lage deilig tyttebærgelé.

Like godt om ikke bedre enn tyttebærsyltetøy, og litt fancy. Ikke for fancy, for dette gjøres veldig enkelt – jeg jukser faktisk litt.

Skal du lage ordentlig gelé som er så klar at du nesten kan se gjennom, må du ha godt med tålmodighet. Jeg er ikke kjent for det. Tålmodighet altså, men jeg er kjent for litt kjappe løsninger.

Istedenfor å la saften renne uforstyrret ut gjennom silduken slik at du får en fin og klar saft (som er betingelsen for en fin og klar gelé), heller jeg tyttebærene i en sil, lar de renne av litt selv og når jeg ikke gidder å vente mer bruker jeg en øse eller noe lignende for å presse bærene for resterende saft.

Så er det bare å koke opp saften med sukker, bruke en skje for å spe bort litt skum fra toppen og heller i rene, steriliserte glass.

For å få glassene sterile setter jeg de i ovnen på 100° en halvtimes tid eller lengre. Sett de gjerne inn i ovnen når du begynner med å lage geleen, så er de klare når du trenger de.

Så enkelt er det altså!

Når du trenger mer, lager du mer (du kan bruke frosne bær). Og vil ha en litt original gave kan du gi disse bort, gjerne pyntet med en sløyfe og en liten til og fra lapp♥

tyttebærgelé

Tyttebærgelé – lager ca- 4 glass á 3dl

ingredienser
  • 1 kg tyttebær
  • 1 sitron
  • 500g sukker
fremgangsmåte

Ha tyttebær, saften og skallet av sitronen og 5dl vann i en kjele.

Kok opp og la det småkoke 20-30 minutter til bærene er møre.

Hell bærene over i en sil og press ned med en skje for å trykke saften ut av de. Ha saften over i en ren gryte og varm det opp igjen. Tilsett sukker.

La geléen småkoke i 20 minutter, skum av.

Hell den varme geléen i varme, rene steriliserte glass og legg på lokk. La de avkjøle i romtemperatur. Oppbevar så mørkt og kjølig.

tyttebærgelé

Kommentarer

  • Reply Inger . Riseth 8. september 2018

    Lettvint oppskrift på gelé..Jeg bruker en saftkoker til å koke ut saften .Gelen ble stiv og nydelig på smak.Smaker veldig godt til kjeks og ost.

    Håper at tyttebæra kommer til heder og ære igjen for med den er det alltid mye av og lettvint å plukke.Den kan brukes til mye, ikke bare syltetøy ,fyll i kaker,desserter etc.

  • Reply Pølser, potetmos og løksaus - Mat På Bordet 3. september 2018

    […] tyttebærgelé er heller aldri […]

  • Reply Anne lise 22. august 2018

    Så artig at du «lurer litt» Nå har jeg laget tyttebærgele, med et fantastisk lettvint og topp resultat
    Har aldri saftet og syltet før,for jeg trodde at det var bare søl og rot,men dette gjikk jo lekende lettOg ikke minst….det ble kjempegodtTusen takk for oppskriften

    • Reply Mat På Bordet 31. august 2018

      Å så hyggelig å lese Anne Lise!
      Det er virkelig ikke vanskelig å safte og sylte, man må bare kaste seg ut i det.
      Glad for at du gjorde det, og at det ble bra resultat!
      hilsen
      ina

  • Reply Kirsebærsyltetøy med rips - Mat På Bordet 7. august 2018

    […] hjemmelaget tyttebærgelé […]

  • Reply Bente 20. september 2017

    Hei

    Dette ser veldig godt ut.
    Skal kokevannet være med gjennom silen eller er det kun bærene som skal være med?

    Bente

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Hei Bente!
      Jeg heller alt gjennom silen, lar det renne gjennom og presser så ned på bærene for å få ut resten av saften.
      hilsen
      ina

  • Reply Kjøttkaker i brun saus på 1,2,3 - Mat Pa Bordet 20. september 2017

    […] Server med poteter og noe grønt (jeg må ha erter…) Husk tyttebærgelé – oppskrift finner du her ♥ […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »