Har du mye tyttebær kan du lage deilig tyttebærgelé.
Like godt om ikke bedre enn tyttebærsyltetøy, og litt fancy. Ikke for fancy, for dette gjøres veldig enkelt – jeg jukser faktisk litt.
Skal du lage ordentlig gelé som er så klar at du nesten kan se gjennom, må du ha godt med tålmodighet. Jeg er ikke kjent for det. Tålmodighet altså, men jeg er kjent for litt kjappe løsninger.
Istedenfor å la saften renne uforstyrret ut gjennom silduken slik at du får en fin og klar saft (som er betingelsen for en fin og klar gelé), heller jeg tyttebærene i en sil, lar de renne av litt selv og når jeg ikke gidder å vente mer bruker jeg en øse eller noe lignende for å presse bærene for resterende saft.
Så er det bare å koke opp saften med sukker, bruke en skje for å spe bort litt skum fra toppen og heller i rene, steriliserte glass.
For å få glassene sterile setter jeg de i ovnen på 100° en halvtimes tid eller lengre. Sett de gjerne inn i ovnen når du begynner med å lage geleen, så er de klare når du trenger de.
Så enkelt er det altså!
Når du trenger mer, lager du mer (du kan bruke frosne bær). Og vil ha en litt original gave kan du gi disse bort, gjerne pyntet med en sløyfe og en liten til og fra lapp♥
Hei
Dette ser veldig godt ut.
Skal kokevannet være med gjennom silen eller er det kun bærene som skal være med?
Bente
Hei Bente!
Jeg heller alt gjennom silen, lar det renne gjennom og presser så ned på bærene for å få ut resten av saften.
hilsen
ina
[…] Server med poteter og noe grønt (jeg må ha erter…) Husk tyttebærgelé – oppskrift finner du her ♥ […]