Kyllinggryte med byggryn

Kyllinggryte med byggryn

Dette er såååå godt! Kyllinggryte med byggryn ligger et sted mellom overfylt suppe og gryterett. Tilsetter du mer væske (og tipasser krydderet) har du en deilig suppe. Lager du den slik den er beskrevet her i oppskriften har du en gryterett med mye saus. Begge bør spises med skje…

Dette er en ukomplisert rett å lage og glir lett inn i kategorien ‘lettvint middag’. Jeg har lagt til skritt for skritt bilder i innlegget under, håper det overbeviser deg om hvor rett frem det er å lage retten.

Gryteretten kan gjerne lages på forhånd uten byggryn om du ønsker. Byggryn kan også kokes separat, men du går glipp av litt smak i selve gryteretten.

Har du planer om å fryse retten ville jeg ha laget den uten byggryn. Tin retten, kok det opp og ha så opp i byggryn. Retten er ferdig om 20 minuter.

Skikkelig kosemat – anbefaler dette veldig!

Kyllinggryte med byggryn

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

Kyllinggryte med byggryn – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 600g kyllilnglårfilet
  • 1/2 ts timian
  • 1/2 ts rosmarin
  • 1/2 ts basilikum
  • salt, pepper
  • olje,margarin eller smør til steking
  • 1 løk, finhakket
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • 3 stangselleri, i terninger
  • 2 hvitløk, finhakket
  • 200g byggryn, skylt
  • 1 liter kyllingkraft eller -buljong
  • finhakket persille
fremgangsmåte

Bland timian, rosmarin og basilikum sammen i en skål og dryss over begge sidene av kyllinglårfiletene. Kvern over litt salt og pepper.

Varm opp en stekepanne og ha opp i litt olje, margarin eller smør. Stek kyllingen 5-10 minutter på hver side. Målet er litt farge på kyllingen. Og at de er gjennomstekt. Løft kyllingen ut av stekepannen og over på et fat.

Kyllinggryte med byggryn

Ha grønnsakene klare.

Kyllinggryte med byggryn

Ha de opp i stekepannen og stek til løken er myk. Tilsett hvitløk og stek noen minutter til.

Kyllinggryte med byggryn

Riv den stekte kyllingen i biter

Kyllinggryte med byggryn

og ha den opp i gryta sammen med grønnsakene.

Kyllinggryte med byggryn

Ha byggryn i gryta

Kyllinggryte med byggryn

og kyllingkraften/buljongen.

Kyllinggryte med byggryn

Sett det hele over stekeplaten, la det få et oppkok og la det småkoke 20 minutter eller til byggryn er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Kyllinggryte med byggryn

Pynt med litt finhakket persille før servering.

Kyllinggryte med byggryn

Skal du ikke servere retten med det samme vil du merke at byggrynet sveller noe. Tilsett mer kraft eller buljong og smak til med salt og pepper om et skjer.

Kyllinggryte med byggryn

Retten egner seg fint til frysing.

Håper det smaker! ♥

 

 

Kommentarer

  1. Reply Elin Bjelkerud 9. oktober 2017

    Hva slags kyllingkraft bruker du etterat Jacobs har sluttet å selge sine gode krafter i liten kartong? Jeg har ikke funnet noen som er tilsvarende gode, har du?

    • Reply Mat På Bordet 9. oktober 2017

      Hei Elin!
      Enig, trist at Jacobs sluttet med kyllingkraft. Pleide å kjøpe den og oppbevare den i frysen – så kjekt!
      Stange selger kyllingkraft, men jeg har faktisk ikke sett det i butikk – http://stangekylling.no/produkt/kyllingkraft/

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »