En ordentlig god KYLLINGGRYTE med byggryn

Kyllinggryte med byggryn

Dette er såååå godt! Kyllinggryte med byggryn ligger et sted mellom overfylt suppe og gryterett. Tilsetter du mer væske (og tipasser krydderet) har du en deilig suppe. Lager du den slik den er beskrevet her i oppskriften har du en gryterett med mye saus. Begge bør spises med skje…

Dette er en ukomplisert rett å lage og glir lett inn i kategorien ‘lettvint middag’. Jeg har lagt til skritt for skritt bilder i innlegget under, håper det overbeviser deg om hvor rett frem det er å lage retten.

Gryteretten kan gjerne lages på forhånd uten byggryn om du ønsker. Byggryn kan også kokes separat, men du går glipp av litt smak i selve gryteretten.

Har du planer om å fryse retten ville jeg ha laget den uten byggryn. Tin retten, kok det opp og ha så opp i byggryn. Retten er ferdig om 20 minuter.

Skikkelig kosemat – anbefaler dette veldig!

Kyllinggryte med byggryn

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

 

Kyllinggryte med byggryn – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 600g kyllilnglårfilet
  • 1/2 ts timian
  • 1/2 ts rosmarin
  • 1/2 ts basilikum
  • salt, pepper
  • olje,margarin eller smør til steking
  • 1 løk, finhakket
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • 3 stangselleri, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 200g byggryn, skylt
  • 1 liter kyllingkraft eller -buljong
  • finhakket persille
fremgangsmåte

Bland timian, rosmarin og basilikum sammen i en skål og dryss over begge sidene av kyllinglårfiletene. Kvern over litt salt og pepper.

Varm opp en stekepanne og ha opp i litt olje, margarin eller smør. Stek kyllingen 5-10 minutter på hver side. Målet er litt farge på kyllingen. Og at de er gjennomstekt. Løft kyllingen ut av stekepannen og over på et fat.

Kyllinggryte med byggryn

Ha grønnsakene klare.

Kyllinggryte med byggryn

Ha de opp i stekepannen og stek til løken er myk. Tilsett hvitløk og stek noen minutter til.

Kyllinggryte med byggryn

Riv den stekte kyllingen i biter

Kyllinggryte med byggryn

og ha den opp i gryta sammen med grønnsakene.

Kyllinggryte med byggryn

Ha byggryn i gryta

Kyllinggryte med byggryn

og kyllingkraften/buljongen.

Kyllinggryte med byggryn

Sett det hele over stekeplaten, la det få et oppkok og la det småkoke 20 minutter eller til byggryn er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Kyllinggryte med byggryn

Pynt med litt finhakket persille før servering.

Kyllinggryte med byggryn

Skal du ikke servere retten med det samme vil du merke at byggrynet sveller noe. Tilsett mer kraft eller buljong og smak til med salt og pepper om et skjer.

Kyllinggryte med byggryn

Retten egner seg fint til frysing.

Håper det smaker! ♥

 

 

Kommentarer

  • Reply Marita 29. september 2022

    Alle her i huset elsker denne gryta, den er så god! Og enkel og billig!

  • Reply Jeanette K Hoff 25. september 2021

    Hei! Har laget den to ganger, første gang brukte jeg kyllingfileter (det var tomt for kyllinglår fileter) og kyllingbuljong og andre gang brukte jeg kjøttpølser og kjøttbuljong, og pastinakk istedenfor stangselleri, fordi jeg er ikke så glad i det. Begge de to smakte himmelsk godt, og falt i smak hos gjester. Tusen takk for oppskriften.

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2021

      Herlig!
      Oppskrifter er til for å tilpasses 🙂

  • Reply Berit 26. januar 2021

    Dette er en gjenganger hos oss, minst 1 gang i måneden

  • Reply Danijela 15. oktober 2020

    Veldig godt. Jeg har byttet selleri med pastinakk og sjampinjong. Dette kan anbefales om du som jeg ikke er veldig glad i selleri.

  • Reply Monica 20. mars 2020

    Nydelig oppskrift! Har aldri brukt byggryn tidligere, men det skal jeg gjøre mer. Serverte med hjemmelaget hvitløksbrød ved siden av, mums!

  • Reply Liv 9. februar 2020

    Rema fører kyllingkraft fra Stange på litersdunk. Hat erfart at ikke alle Rema’r har den, men spør hvis du ikke finner den i frossendisken.

    • Reply Mat På Bordet 10. februar 2020

      Supert – takk for tips!

  • Reply Ruth 21. mars 2019

    Fantastisk deilig! Jeg lagde den igår til hele familien og det ble absolutt ingen rester (dessverre!!) Tusen takk!

    • Reply Mat På Bordet 22. mars 2019

      Så utrolig hyggelig å høre Ruth. Dette er virkelig en av mine favoritt oppskrifter, men jeg ser fra staistikken at den ikke er lest så altfor mye. Veldig synd, den er så god!!

  • Reply Astrid 15. mars 2019

    Dette så godt ut! Men vi har en i familien med cøliaki. Kan jeg bytte ut byggryn med feks brun ris?

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      Absolutt Astrid, det kan du.
      Du må kanskje tilpasse koketiden noe.
      ina 🙂

  • Reply Heidi 4. mars 2019

    Denne retten har jeg laget utallige ganger, for å spare tid så kjøper jeg ferdig grillet kylling og tar av skinnet, det funker fint. Stor suksess blant store og små.

    • Reply Mat På Bordet 7. mars 2019

      Hei Heidi!
      Så utrolig hyggelig å høre.
      Jeg er selv så begeistret for denne oppskriften! Smart å spare litt tid ved å kjøpe ferdig grilla kylling!
      ina 🙂

    • Reply Ida 4. august 2021

      Hverdagsfavoritt! Koker kraft av kyllingskrog en søndag i blant, da får jeg både revet kyllingkjøtt og den beste kraften hadde digget tema «hvordan bruke hel kylling» (sverger til Hovelsrud) på bloggen!

  • Reply Heidi 15. januar 2019

    Herlig gryte. For å gjøre den enda enklere og raskere så bruker jeg ferdig grillet kylling, det funker som bare det.

  • Reply Guri 13. november 2018

    Hei.
    Jeg lagde denne for en måneds tid siden, kjempegod. Nå har jeg tenkt til å servere denne i bursdagen til mannen min om to uker. Kan jeg bruke hel kokt kylling som jeg river i biter? Bør jeg steke bitene så de får litt farge? Jeg kommer til å lage den dagen før, mye mindre stress. Byggrynet vil jo svelle, er det noe annet jeg bør tenke på?

  • Reply Ina 5. mars 2018

    Er det 2 fedd hvitløk det skal være?

    • Reply Mat På Bordet 6. mars 2018

      Ja Ina!
      Oppskriften er rettet – takk for at du sa fra 🙂
      ina

  • Reply Ann-Iren Berntzen 4. desember 2017

    Kjempegod rett med masse deilig smak som varer lenge:-)

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Å det blir jeg så glad for å høre at andre bruker oppskriften og at den ikke minst, falt i smak!
      Takk for kommentar Ann-Iren!
      ina

  • Reply Hege 25. oktober 2017

    Legger du byggryn i bløt først?

    • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

      Nei, jeg gjør ikke det. Jeg skyller de, men det skal i prinsipp heller ikke være nødvendig. Jeg synes dog at de blir mindre ‘grøtete’ når jeg skyller de først.

  • Reply Elin Bjelkerud 9. oktober 2017

    Hva slags kyllingkraft bruker du etterat Jacobs har sluttet å selge sine gode krafter i liten kartong? Jeg har ikke funnet noen som er tilsvarende gode, har du?

    • Reply Mat På Bordet 9. oktober 2017

      Hei Elin!
      Enig, trist at Jacobs sluttet med kyllingkraft. Pleide å kjøpe den og oppbevare den i frysen – så kjekt!
      Stange selger kyllingkraft, men jeg har faktisk ikke sett det i butikk – http://stangekylling.no/produkt/kyllingkraft/

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »