Dette er såååå godt! Kyllinggryte med byggryn ligger et sted mellom overfylt suppe og gryterett. Tilsetter du mer væske (og tipasser krydderet) har du en deilig suppe. Lager du den slik den er beskrevet her i oppskriften har du en gryterett med mye saus. Begge bør spises med skje…
Dette er en ukomplisert rett å lage og glir lett inn i kategorien ‘lettvint middag’. Jeg har lagt til skritt for skritt bilder i innlegget under, håper det overbeviser deg om hvor rett frem det er å lage retten.
Gryteretten kan gjerne lages på forhånd uten byggryn om du ønsker. Byggryn kan også kokes separat, men du går glipp av litt smak i selve gryteretten.
Har du planer om å fryse retten ville jeg ha laget den uten byggryn. Tin retten, kok det opp og ha så opp i byggryn. Retten er ferdig om 20 minuter.
Skikkelig kosemat – anbefaler dette veldig!
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.
Alle her i huset elsker denne gryta, den er så god! Og enkel og billig!
Hei! Har laget den to ganger, første gang brukte jeg kyllingfileter (det var tomt for kyllinglår fileter) og kyllingbuljong og andre gang brukte jeg kjøttpølser og kjøttbuljong, og pastinakk istedenfor stangselleri, fordi jeg er ikke så glad i det. Begge de to smakte himmelsk godt, og falt i smak hos gjester. Tusen takk for oppskriften.
Herlig!
Oppskrifter er til for å tilpasses 🙂
Dette er en gjenganger hos oss, minst 1 gang i måneden
Veldig godt. Jeg har byttet selleri med pastinakk og sjampinjong. Dette kan anbefales om du som jeg ikke er veldig glad i selleri.
Nydelig oppskrift! Har aldri brukt byggryn tidligere, men det skal jeg gjøre mer. Serverte med hjemmelaget hvitløksbrød ved siden av, mums!
Rema fører kyllingkraft fra Stange på litersdunk. Hat erfart at ikke alle Rema’r har den, men spør hvis du ikke finner den i frossendisken.
Supert – takk for tips!
Fantastisk deilig! Jeg lagde den igår til hele familien og det ble absolutt ingen rester (dessverre!!) Tusen takk!
Så utrolig hyggelig å høre Ruth. Dette er virkelig en av mine favoritt oppskrifter, men jeg ser fra staistikken at den ikke er lest så altfor mye. Veldig synd, den er så god!!
Dette så godt ut! Men vi har en i familien med cøliaki. Kan jeg bytte ut byggryn med feks brun ris?
Absolutt Astrid, det kan du.
Du må kanskje tilpasse koketiden noe.
ina 🙂
Denne retten har jeg laget utallige ganger, for å spare tid så kjøper jeg ferdig grillet kylling og tar av skinnet, det funker fint. Stor suksess blant store og små.
Hei Heidi!
Så utrolig hyggelig å høre.
Jeg er selv så begeistret for denne oppskriften! Smart å spare litt tid ved å kjøpe ferdig grilla kylling!
ina 🙂
Hverdagsfavoritt! Koker kraft av kyllingskrog en søndag i blant, da får jeg både revet kyllingkjøtt og den beste kraften hadde digget tema «hvordan bruke hel kylling» (sverger til Hovelsrud) på bloggen!
Herlig gryte. For å gjøre den enda enklere og raskere så bruker jeg ferdig grillet kylling, det funker som bare det.
Hei.
Jeg lagde denne for en måneds tid siden, kjempegod. Nå har jeg tenkt til å servere denne i bursdagen til mannen min om to uker. Kan jeg bruke hel kokt kylling som jeg river i biter? Bør jeg steke bitene så de får litt farge? Jeg kommer til å lage den dagen før, mye mindre stress. Byggrynet vil jo svelle, er det noe annet jeg bør tenke på?
Er det 2 fedd hvitløk det skal være?
Ja Ina!
Oppskriften er rettet – takk for at du sa fra 🙂
ina
Kjempegod rett med masse deilig smak som varer lenge:-)
Å det blir jeg så glad for å høre at andre bruker oppskriften og at den ikke minst, falt i smak!
Takk for kommentar Ann-Iren!
ina
Legger du byggryn i bløt først?
Nei, jeg gjør ikke det. Jeg skyller de, men det skal i prinsipp heller ikke være nødvendig. Jeg synes dog at de blir mindre ‘grøtete’ når jeg skyller de først.
Hva slags kyllingkraft bruker du etterat Jacobs har sluttet å selge sine gode krafter i liten kartong? Jeg har ikke funnet noen som er tilsvarende gode, har du?
Hei Elin!
Enig, trist at Jacobs sluttet med kyllingkraft. Pleide å kjøpe den og oppbevare den i frysen – så kjekt!
Stange selger kyllingkraft, men jeg har faktisk ikke sett det i butikk – http://stangekylling.no/produkt/kyllingkraft/