Glad i kjøttboller men lei brun saus? Da må du prøve denne oppskriften på kjøttboller i curry vet du!
Kjøttbollene er krydret med ingefær, hvitløk og chili og ligger i en fargerik saus krydret med currypulver, spisskummen og koriander. Masse smaker på gang her, men ikke overveldende.
Retten er ikke spicy, men den kan fort bli det om du tilsetter litt cayennepepper i kryddermiksen for eksempel. Her er det fritt frem for å tilpasse til egen smak.
Kjøttbollene kan du også gjerne leke med. Jeg har laget de med karbonadedeig, men det kunne også smakt med lammekjøttboller. Erstatt karbonadedeig helt eller delvis med lammekjøttdeig og følg oppskriften ellers.
Et tips! Stek en bit av farsen og smak på den før du ruller ut alle kjøttbollene. Det er viktig at disse er gode på smak. Synes du det mangler noe har du mulighet til å tilpasse smaken før det er for sent.
Og så et tips til for de som ikke synes noe om stekeos eller som har dårlig avtrekk over stekeplaten. Sett alle kjøttbollene på et stekebrett og stek de i ovnen. Du får ikke like fin stekeskorpe på kjøttbollene men de blir like gode…
På utkikk etter flere kjøttboller oppskrifter? Ta en titt her!
Kjøttboller i curry – 4-6 porsjoner
ingredienser
Kjøttboller
800g karbonadedeig
4 vårløk, finhakket
1 chili, finhakket
2 cm ingefær, finrevet (ca. 1ts)
3 hvitløksfedd, finrevet (ca. 1ss)
1 ts salt
1 ts fish sauce
Currysaus
2 løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
3-4 cm ingefær, finhakket
2 ts currypulver
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1 ts salt
1 boks à 400g hakkede eller hele tomater
1/2 kyllingbuljongterning
3-4 ss yoghurt naturell
fish sauce
Servere med
frisk koriander
limebåter
nan brød
ris
fremgangsmåte
Ovn temp 100 °
Begynn med kjøttbollene. Ha karbonadedeig, vårløk, ingefær, hvitløk, chil, salt og fish sauce i en stor bolle og bland sammen for hånd. Ha litt olje i en stekepanne og stek en liten bit av farsen. Smak. Tilpass farsen med salt eller fish sauce om nødvendig.
Rull farsen ut til ca. 25 kjøttboller.
Varm opp en stekepanne, ha litt olje eller margarin opp i og stek kjøttbollene i omganger. Målet er å få en fin stekeskorpe på kjøttbollene. Bruk derfor gjerne litt høy temperatur og ikke overfyll stekepannen.
Legg kjøttbollen over på et stekebrett etterhvert som de blir ferdige.
Når alle kjøttbollene har fått fin stekeskorpe settes brettet i forvarmet ovn for å steke videre mens vi lager sausen.
Lag sausen. Fisk ut evt. brente rester fra stekepannen. Ha litt mer olje eller margarin opp i om nødvendig. Stek løk, hvitløk og ingefær over middels varme til myk og gjennomsiktig. Tilsett krydderet og stek i noen minutter til.
Ha opp i tomatene. Fyll den tomme boksen halvveis opp med vann og ha det opp i stekepannen sammen med buljongterningen. La det koke opp.
Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt. Alternativt kan du ha alt opp i en blender.
Rør inn yoghurten og smak sausen til med salt.
Ha kjøttbollene opp i sausen og pynt med frisk koriander.
Server kjøttbollene med ris og gjerne noen lime båter.
Hei Ina
Ser at flere bruker fiskesaus i forskjellige kjøttretter.Dette er blitt et stort problem for meg.Jeg er super allergisk mot fisk.
Nå må jeg spørre,alltid! Er kjøttretten tilsatt FISK!
Er fiskesaus en erstatning for salt? Kan jeg eventuelt bruke soyasaus eller salt?
Takk for fantastiske fine og gode matretter,hver uke:)
Hei Anne Lise
Ja og nei – fiskesaus bidrar med salt, men mest umami (den femte smaken ;)).
Soyasaus kan brukes som en erstatning, men bruk med omhu slik at retten ikke blir for salt.
Et annet alternativ er Worcestersaus. Igjen, så må du smake deg litt frem med mengde.
Lykke til!
ina
Hei Sissel
Fish sauce er en saus av fermentert fisk og brukes mye i det asiatiske kjøkkenet.
Du får kjøpt i dagligvare forretninger – sjekk i hylla der du finner andre asiatiske ingredienser.
hilsen
ina
Hei Ina
Ser at flere bruker fiskesaus i forskjellige kjøttretter.Dette er blitt et stort problem for meg.Jeg er super allergisk mot fisk.
Nå må jeg spørre,alltid! Er kjøttretten tilsatt FISK!
Er fiskesaus en erstatning for salt? Kan jeg eventuelt bruke soyasaus eller salt?
Takk for fantastiske fine og gode matretter,hver uke:)
Hei Anne Lise
Ja og nei – fiskesaus bidrar med salt, men mest umami (den femte smaken ;)).
Soyasaus kan brukes som en erstatning, men bruk med omhu slik at retten ikke blir for salt.
Et annet alternativ er Worcestersaus. Igjen, så må du smake deg litt frem med mengde.
Lykke til!
ina
Hei. Hva er fisk sauce? Hvor får man kjøpt det ?
Hei Sissel
Fish sauce er en saus av fermentert fisk og brukes mye i det asiatiske kjøkkenet.
Du får kjøpt i dagligvare forretninger – sjekk i hylla der du finner andre asiatiske ingredienser.
hilsen
ina