Kjøttboller i curry

Kjøttboller i currysaus

Glad i kjøttboller men lei brun saus? Da må du prøve denne oppskriften på kjøttboller i curry vet du!

Kjøttbollene er krydret med ingefær, hvitløk og chili og ligger i en fargerik saus krydret med currypulver, spisskummen og koriander. Masse smaker på gang her, men ikke overveldende.

Retten er ikke spicy, men den kan fort bli det om du tilsetter litt cayennepepper i kryddermiksen for eksempel. Her er det fritt frem for å tilpasse til egen smak.

Kjøttbollene kan du også gjerne leke med. Jeg har laget de med karbonadedeig, men det kunne også smakt med lammekjøttboller. Erstatt karbonadedeig helt eller delvis med lammekjøttdeig og følg oppskriften ellers.

Et tips! Stek en bit av farsen og smak på den før du ruller ut alle kjøttbollene. Det er viktig at disse er gode på smak. Synes du det mangler noe har du mulighet til å tilpasse smaken før det er for sent.

Og så et tips til for de som ikke synes noe om stekeos eller som har dårlig avtrekk over stekeplaten. Sett alle kjøttbollene på et stekebrett og stek de i ovnen. Du får ikke like fin stekeskorpe på kjøttbollene men de blir like gode…

Kjøttboller i currysaus

På utkikk etter flere kjøttboller oppskrifter? Ta en titt her!

Kjøttboller i curry – 4-6 porsjoner

ingredienser
Kjøttboller
  • 800g karbonadedeig
  • 4 vårløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 2 cm ingefær, finrevet (ca. 1ts)
  • 3 hvitløksfedd, finrevet (ca. 1ss)
  • 1 ts salt
  • 1 ts fish sauce
Currysaus
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 3-4 cm ingefær, finhakket
  • 2 ts currypulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 1 ts salt
  • 1 boks à 400g hakkede eller hele tomater
  • 1/2 kyllingbuljongterning
  • 3-4 ss yoghurt naturell
  • fish sauce
Servere med
  • frisk koriander
  • limebåter
  • nan brød
  • ris
fremgangsmåte

Ovn temp 100 °

Begynn med kjøttbollene. Ha karbonadedeig, vårløk, ingefær, hvitløk, chil, salt og fish sauce i en stor bolle og bland sammen for hånd.  Ha litt olje i en stekepanne og stek en liten bit av farsen. Smak. Tilpass farsen med salt eller fish sauce om nødvendig.

Rull farsen ut til ca. 25 kjøttboller.

Kjøttboller i currysaus

Varm opp en stekepanne, ha litt olje eller margarin opp i og stek kjøttbollene i  omganger. Målet er å få en fin stekeskorpe på kjøttbollene. Bruk derfor gjerne litt høy temperatur og ikke overfyll stekepannen.

Legg kjøttbollen over på et stekebrett etterhvert som de blir ferdige.

Når alle kjøttbollene har fått fin stekeskorpe settes brettet i forvarmet ovn for å steke videre mens vi lager sausen.

Kjøttboller i currysaus

Lag sausen. Fisk ut evt. brente rester fra stekepannen. Ha litt mer olje eller margarin opp i om nødvendig. Stek løk, hvitløk og ingefær over middels varme til myk og gjennomsiktig. Tilsett krydderet og stek i noen minutter til.

Ha opp i tomatene. Fyll den tomme boksen halvveis opp med vann og ha det opp i stekepannen sammen med buljongterningen. La det koke opp.

Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt. Alternativt kan du ha alt opp i en blender.

Rør inn yoghurten og smak sausen til med salt.

Ha kjøttbollene opp i sausen og pynt med frisk koriander.

Kjøttboller i currysaus

Server kjøttbollene med ris og gjerne noen lime båter.

Kjøttboller i currysaus

Håper det smaker!

Kjøttboller i currysaus

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »