Pølsegryte med bønner

Pølsegryte med bønner

Pølsegryter er bare digg alstå – halve jobben er jo gjort! Ikke bare er pølsene gode i seg selv men de gir god smak til hele gryteretten uten at du må gjøre så forferdelig mye mer.

I denne oppskriften får pølsene følge av store hvite bønner, grønnkål og en god base av løk, stangselleri og hvitløk. Hell noen tomater over det hele, la det surre og middagen er ferdig på null komma niks.

Pølsegryte med bønner kan lages med mange forskjellige typer pølser. Gjerne en grov pølse, og gjerne en med masse smak. Vil du ha en litt hot pølsegryte velger du for eksempel en spicy chorizo pølse. Vil du ha en litt mer tradisjonell smak velger du Bratwurst. Har du diverse pølser til overs fra en annen middag, kan du bruke de. En blanding av pølser gir jo noe for enhver smak. Jeg brukte en fennikel pølse fra Tind i denne pølsegryta – kan anbefales.

Det samme gjelder bønner i grunnen. Jeg liker godt hvite bønner her. De er store og milde i smaken. Hadde jeg brukt chorizo pølse, hadde jeg kanskje gått for svarte bønner for eksempel. Valget er ditt altså. Bruk gjerne det du har i skapet allerede så slipper du å stikke ut og kjøpe mer.

Grønnkål kan erstattes med spinat om du vil, men jeg anbefaler kål. Den er litt mer ‘robust’ og passer bedre til retten. Synes jeg….

Pølsegryta er mettende i seg selv og kan serveres som den er med bare litt brød til om ønsket. Hvis du vil mette flere med denne retten kan det være en idé å skjære opp noen poteter og ha de opp i. Ha potetene opp i gryta før bønnene og kok de møre. Spe på med buljong om nødvendig. Ha bønner og grønnkål i tilslutt og varm gjennom.

Lyst på flere gryteretter – ta en titt her.

Pølsegryte med bønner – 4-6 porsjoner

ingredienser
 • ca. 500g pølse i biter
 • 1 løk, grovhakket
 • 2 stangselleri, i fine skiver
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ts røkt paprika
 • 1 boks (400g) hakkede eller cherrytomater
 • ca. 200ml kjøttkraft eller -buljong
 • 100g grønnkål
 • 1 boks (400g) hvite bønner
 • olje eller margarin til steking
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Stek pølse i litt olje eller margarin slik at den får litt stekeskorpe.

Sett ned varmen og tilsett løk og stangselleri. Stek til løken er myk og litt gjennomsiktig. Tilsett hvitløk og paprikapulver og stek noen minutter til.

Hell opp i tomatene. Fyll boksen halvveis med kraft/vann og hell opp i stekepannen. Bruker du vann har du en halv buljong terning opp i også.

La det koke opp, skru så ned varmen og la det småkoke en 5 minutters tid. Rør inn grønnkål og hvite bønner (uten lake) og kok 5 minutter til eller til bønnene er gjennomvarme og grønnkålen har falt noe sammen.

Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Pølsegryte med bønnerPølsegryta er klar for servering.

Server gjerne med godt brød til. Polenta er også veldig godt til. Ris, quinoa eller byggryn er også gode alternativer.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »