Sjokoladekjeks med solsikkefrø har gjør sin seiersgang her på kontorfellesskapet. Til og med en liten bit av slikkepotten som hadde funnet sin vei i deigen og så videre i en kjeks la ingen demper på begeistringen. (Heldigvis var slikkepotten irrgrønn, biten var dermed lett å oppdage.)
Det fine med disse kjeksene er at de er fantastisk gode fersk fra ovnen, men blir enda bedre om de får ligge litt i kakeboksen. Kjeksene her er nå 5 dager gamle og er bare blitt bedre med tiden. Og før du tenker at de ikke kan være SÅ gode siden de har fått ligge så lenge i kakeboksen skal jeg raskt minne på at det var høstferie forrige uke, og det har vært en helg i mellom. I dag (mandag) forsvant resten…
Kjeksene er litt kakete, dvs myke inni. Sjokoladebiter og solsikkefrø finner du på innsiden (deler av slikkepott skal ikke være der) og det hele er toppet med litt havsalt. Saltet var en tanke i siste liten og jammen gjorde ikke det utslaget. Om du er litt skeptisk, kan du alltids toppe halvparten av kjeksene med salt og den andre halvparten uten. Så kan du selv finne ut hva er best. Jeg holder som sagt med saltet.
Var det ikke helt dette du var på utkikk etter kan du ta en titt på flere oppskrifter på småkaker her.