Torsk med italienske tomater, kikerter og chorizo

Torsk med italienske tomater, kikerter og chorizo

Torsk med italienske tomater, kikerter og chorizo er verdt å prøve! Enkelt å lage, smakfullt og fargerikt.

Alle gode ting er tre vet du… La oss begynne med tomatene. Jeg har brukt cherry tomater fra Mutti, som lenge har vært min favoritt. Deilige, solmodne tomater fulle av smak, plukket med omhu akkurat på riktig tidspunkt. Akkurat det du trenger for å få litt fart på en torskerett.

Litt røkt paprika og et dryss med sprøstekt chorizo på toppen ved servering er prikken over i’en. Har du ikke chorizo eller liker ikke chorizo, er det ikke noe problem å bytte ut med bacon eller litt sprøstekt parmaskinke.

Røkt paprika er et av mine favoritttkrydder. Bruk det varsomt, det kan fort bli for mye smak fra den.

Ellers er det salt, pepper og friske urter som setter preg på retten. Friske urter gir i tillegg til smak også litt farge på retten og kan gjerne strøs på toppen ved servering for litt ekstra smak og pynt.

mutti cherrytomater

For å overbevise om hvor enkelt det er å lage denne retten har vi laget en aldri så liten film som du også kan få se på Matkanalen fra og med i morgen.

Ta gjerne også en titt på denne biffgryten som er laget i forbindelse med mitt samarbeid med Mutti. Også med fin film som viser deg gangen i oppskriften.

Torsk med italienske tomater, kikerter og chorizo – 4-6 porsjoner

ingredienser
Torsk med italienske tomater,kikerter og chorizo
  • 1 løk i fine skiver
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • smør eller margarin til steking
  • 1 boks (400g) Mutti cherry tomater
  • 1 boks (400g) kikerter
  • 2 dl fiskekraft eller -buljong
  • et par kvister frisk basilikum
  • et par kvister frisk oregano
  • 600-800g torskefilet
  • 1/2 ts røkt paprika
  • salt, pepper
  • en sitron
Tilbehør
  • 100g chorizo i terninger
fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i litt smør i en panne som er stor nok til å servere fisken i. Stek på middels varme, løken skal bli myk, ikke få farge. Ha opp i fiskekraften, kikerter og Mutti cherrytomater og la det koke opp. Legg urtene i sausen og la det småkoke en 10 minutters tid. Smak til med salt og pepper.

Skjær torskefileten opp i porsjoner og kvern litt salt og pepper over toppene. Strø forsiktig med litt røkt paprika.

Legg torsken godt ned i sausen – skyv sausen gjerne litt til side. Sett lokk over gryta og la det småkoke 10-15 min til fisken er gjennomkokt.

Mens fisken koker sprøstekes chorizoen i en stekepanne.

Press saften av en halv sitron over torsken når den er ferdig.  Skjær resten av sitronen i tynne skiver og pynt fisken med sitronskiver, noen kvister oregano og finhakket basilikum.

Server fisken med quinoa (eller ris) og husk å strø sprøstekt chorizo på toppen før servering.

Torsk med italienske tomater, kikerter og chorizo

Håper det smaker!

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med MUTTI. 

Les gjerne mer om familiebedriften Mutti her. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »