Pasta med bacon, kylling og spinat

Pasta med bacon, kylling og spinat

Pasta med bacon, kylling, spinat og en drabelig god induksjonstopp med innebygd ventilator skulle egentlig innlegget hete, men som du ser så ble det litt tungvint. Og langt, ikke minst.

Har du fulgt meg en stund her på bloggen vet du at jeg har vært så heldig å ha jobbet med Bosch produkter en stund. Her på kontoret er alle hvitevarer fra Bosch og jeg kan bare si meg superfornøyd.

I dag skal jeg fortelle dere litt om den nye platetoppen som Bosch har lansert med innebygd ventilator. Dette var en perfekt løsning her på studiokjøkkenet da jeg ikke hadde lyst på veggmontert ventilator. Ikke skulle platetoppen monteres mot en yttervegg så jeg var avhengig av en god kullfilter ventilator.

Induksjonstoppen har 4 soner, 2 soner på hver side av ventilatoren som ligger i midten. De to sonene kan slås sammen til en stor sone for fleksibel plassering av mindre og større kokekar. Ventilatoren løftes enket ut for vasking og kan settes i oppvaskmaskinen. Super praktisk spør du meg!

Toppen og ventilatoren betjenes enkelt og intuitivt.

Jeg har laget en liten film for deg som viser hvordan platetoppen fungerer i virkeligheten. Ventilatoren regulerer automatisk effektnivået, noe jeg velger å overstyre helt i begynnelsen før baconet begynner å steke for fullt. I filmen kan du se hvordan osen trekkes ned i ventilatoren fra høyre side der jeg steker (veldig synlig fra 1:10) og fra venstre der jeg koker pastaen (i en høy kjele).

Filmen demonstrerer også hvor fort det går å lage denne retten – 15 minutter fra jeg begynte å steke til retten var ferdig til å servere! Dette innebærer selvsagt litt forarbeid med tanke på oppskjæring av ingredienser. Tar vi litt godt i og gir det arbeidet 15 minutter, har du mat på bordet på en halvtime.

Filmen er helt uredigert, ikke klippet altså. Lyden er også på slik at du får et inntrykk av lydnivået på det høyeste ( i begynnelsen) og på nivå 6 mot slutten. Det ble litt plystring og synging fra min side mot slutten også, sorry…

Mer informasjon (teknisk, pris, mål, osv) om platetoppen finner du her. Lurer du på noe mer er det bare å spørre i kommentarfeltet nederst i innlegget eller stikke innom Lefdal og snakke med en av deres matentusiaster.

Pasta med bacon, kylling og spinat – 4 porsjoner

ingredienser
 • 150g bacon i terninger
 • 600g kyllingfilet i skiver
 • 1 ts røkt paprika
 • 1/2 ts tørket oregano
 • 1/2 ts tørket basilikum
 • 1/2 ts tørket rosmarin
 • 1 ts flaksalt
 • 5 hvitløksfedd i tynne skiver
 • 1 løk i tynne skiver
 • 2-3 tomater, grovhakket*
 • ca. 2 dl kremfløte
 • 200g frisk spinat
 • 300g pasta
 • salt, pepper
fremgangsmåte

*bruk gjerne litt godt modne tomater om du har det liggende i kjøleskapet. Cherry tomater duger de og. Bruk det du har.

Pasta med bacon, kylling og spinat

Sett over vann til pastaen. Når den koker har du opp i godt med salt. Ha pastaen opp i og kok den samtidig om du gjør ferdig resten.

Stek bacon i tørr stekepanne over høy varme. Når baconet begynner å bli sprø har du opp i kyllingen. Spre kyllingen rundt i stekepannen og strø over krydderet.

La kyllingen ligge i ro noen øyeblikk før du rører om for å steke de andre sidene. Stek videre i 2-3 minutter.

Ha opp i løk og hvitløk og stek videre til løken er myk. Ha opp i tomatene. Ha opp i fløte og rør sammen. Rør inn spinaten til slutt.  Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Pastaen bør være ferdigkokt. Hell litt av pastavannet over i et beger og hell resten av.

Ha den varme pastaen opp i stekepannen og rør rundt. Ha litt av pastavannet opp i stekepannen for å holde fin konsistens på sausen.

Strø med nyrevet parmesan, friske urter og kvern over litt pepper før servering.

Middagen er klar!

Pasta med bacon, kylling og spinat

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »