ANNONSE

Tomatsuppe slik det skal være

Tomatsuppe

Tomatsuppe er en enkel middag å lage. Når det er sagt, er det forskjell på tomatsupper og denne er en av de bedre.

Oppskriften krever at du gjør mer enn å koke opp noen tomater, men til gjengjeld får du en tomatsuppe med mye god smak. Akkurat slik den bør være.

Dette er en vegetarvariant, men det er ikke noe i veien for å bruke kyllingkraft/buljong i suppen for eksempel. Eller drysse den med litt sprøstekt bacon eller chorizo på slutten.

Jeg liker suppene mine  glatte. For å få den glatt må du stå en stund med stavmikseren og gi den tid til å gjøre jobben ordentlig. En god, kraftig stavmikser er også en fordel. Suppen kan selvsagt også kjøres glatt i en food processor eller blender om du har en av de. Det innebærer litt mer oppvask. Vil du ha suppen ‘restaurant glatt’ heller du den gjennom en finmasket sil og inn i en ren gryte etter at du har kjørt den glatt. Det vil gi deg en ordentlig silkemyk suppe.

Som ‘pynt’ liker jeg å bruke grovhakkede basilikum blader, knuste pinjekjerner og en liten dæsj god olivenolje. Litt pepper på toppen av det hele og et lite dryss med parmesanost er heller ikke så dumt. Husk at dette ikke bare er pynt men også en anledning til å tilsette smak og struktur. Litt krønsj på suppen synes jeg er godt.

Server suppen med godt brød til. Prøv deg gjerne på flettebrød med pesto for eksempel.

flettebrød med pesto

Tomatsuppe slik det skal være – 4-6 porsjoner

ingredienser
Tomatsuppe
  • 2 gulrøtter, grovhakket
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 stilke stangselleri, grovhakket
  • 5 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 god spiseskje tomatpurée
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 2 bokser hakkede tomater (400g)
  • balsamicoeddik
  • salt, pepper
  • olje, margarin eller smør til steking
Garnityr
  • frisk basilikum
  • ristede pinjekjerner
  • revet parmesanost
  • olivenolje
  • nykvernet pepper
fremgangsmåte

Ha litt olje, smør eller margarin i en kjele og stek gulrøtter, løk og stangselleri myk over middels varme. Det tar gjerne 10 minutter.

Tilsett hvitløk og stek videre noen minutter til. Rør inn tomatpuréen og la den steke noen minutter sammen med grønnsakene.

Hell kraft/buljong og hakkede tomater i kjelen og la suppen småkoke ca. 20 minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt og smak til med en dæsj balsamicoeddik,  salt og pepper.

Server i skåler og dryss over ønsket garnityr.

Tomatsuppe

Håper det smaker ♥

Suppen kan fryses.

Kommentarer

  1. Reply Inger-Lise 23. oktober 2017

    Etter å ha siklet over bildene av denne suppa siden morgenen, var det uunngåelig at dette ble middagen i dag! Brukte sellerirot i mangel på stangselleri, og spicet litt opp med chili.
    Pleier alltid å ha kokte egg ved siden av tomatsuppen. I dag ble det oppskriften din på ovnstekte egg i avokado…hadde fryktelig lyst på avokado også! Det ble faktisk overraskende godt! Varm avokado og egg var bare utrolig jummy!
    Oppskriften ble nok til at tre bokser står klar til nedkjøling før de blir til lunsj/middag i farta en annen dag.
    Kjempegod suppe, så oppskriften anbefales! Takk for at du deler 😀

    • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

      Å det var en strålende idé å server suppen med ovnsstekt avokado med egg!
      Hyggelig å høre at suppen falt i smak, og takk for tips!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »