Tomatsuppe er en enkel middag å lage. Når det er sagt, er det forskjell på tomatsupper og denne er en av de bedre.
Oppskriften krever at du gjør mer enn å koke opp noen tomater, men til gjengjeld får du en tomatsuppe med mye god smak. Akkurat slik den bør være.
Dette er en vegetarvariant, men det er ikke noe i veien for å bruke kyllingkraft/buljong i suppen for eksempel. Eller drysse den med litt sprøstekt bacon eller chorizo på slutten.
Jeg liker suppene mine glatte. For å få den glatt må du stå en stund med stavmikseren og gi den tid til å gjøre jobben ordentlig. En god, kraftig stavmikser er også en fordel. Suppen kan selvsagt også kjøres glatt i en food processor eller blender om du har en av de. Det innebærer litt mer oppvask. Vil du ha suppen ‘restaurant glatt’ heller du den gjennom en finmasket sil og inn i en ren gryte etter at du har kjørt den glatt. Det vil gi deg en ordentlig silkemyk suppe.
Som ‘pynt’ liker jeg å bruke grovhakkede basilikum blader, knuste pinjekjerner og en liten dæsj god olivenolje. Litt pepper på toppen av det hele og et lite dryss med parmesanost er heller ikke så dumt. Husk at dette ikke bare er pynt men også en anledning til å tilsette smak og struktur. Litt krønsj på suppen synes jeg er godt.
Server suppen med godt brød til. Prøv deg gjerne på flettebrød med pesto for eksempel.
Mmmm.. Laget denne til middag i dag. Kjempe godt! Krydret litt med Chillie og Cayenne for extra spice, og tok oppi noen rester av soltørkede tomater.
Samboeren min satt veldig pris på å få smake hjemmelaget tomatsuppe for første gang. Denne blir garantert laget flere ganger 🙂
Hei Charlotte
Så lurt å krydre litt ekstra og tilsette restene av noen soltørkede tomater – tenker suppen ble ekstra god!!
Etter å ha siklet over bildene av denne suppa siden morgenen, var det uunngåelig at dette ble middagen i dag! Brukte sellerirot i mangel på stangselleri, og spicet litt opp med chili.
Pleier alltid å ha kokte egg ved siden av tomatsuppen. I dag ble det oppskriften din på ovnstekte egg i avokado…hadde fryktelig lyst på avokado også! Det ble faktisk overraskende godt! Varm avokado og egg var bare utrolig jummy!
Oppskriften ble nok til at tre bokser står klar til nedkjøling før de blir til lunsj/middag i farta en annen dag.
Kjempegod suppe, så oppskriften anbefales! Takk for at du deler 😀
Å det var en strålende idé å server suppen med ovnsstekt avokado med egg!
Hyggelig å høre at suppen falt i smak, og takk for tips!