ANNONSE

Kylling tikka masala

kylling tikka masala

Kylling tikka masala er et klassisk indisk måltid som du kan lage hjemme i en noe mer forenklet variant ved å følge denne oppskriften.

Ingredienslisten er noe lang, det er en del krydder som skal til, men ikke mist motet. Dette er definitivt en lettvint middag.

Retten lages i to enkle steg. Det første steget er å marinere kyllingen. Mens kyllingen marineres gjør du klar alle ingrediensene. Så er det bare å sette i gang og lage sausen, steke kyllingen og la det småkoke til det er ferdig.

Som med alle oppskrifter er det en god idé å lese gjennom den før du setter i gang. Samle ingrediensene dine, skjære opp det som skal skjæres og tenke  på hva du skal servere med (jeg liker å servere ris og spinat som tilbehør). Mens du lager chicken tikka kan du sette over risen for eksempel. Ønsker du å servere noe grønt ved siden av, lager du dette mens kyllingen koker ferdig i sausen.

Det er også viktig å velge riktige ingredienser og det gjelder også når du skal velge tomater på boks. Jeg velger alltid Mutti tomater og bruker i dette tilfellet Mutti’s hakkede tomater på boks. Da er jeg garantert fantastisk smak og farge på retten.

mutti hakkede tomater

Verdt å nevne er at boksene også er lette å åpne – helt uten bokseåpner…

Denne retten, som med de to andre rettene jeg har laget for Mutti kan du se meg lage på Matkanalen fra og med i morgen. Klarer du ikke vente så lenge kan du også se den her:

Kylling tikka massala – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 800g kyllingbryst
  • 4 ss yoghurt naturell
  • saften av en halv lime
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss koriander
  • 1.5 ts spissskummen
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts revet muskattnøtt
  • 1.5 ts paprika
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 løk, finhakket
  • 2 bokser (400g) Mutti Polpa hakkede tomater
  • 150 ml fløte eller matfløte
  • smør eller margarin til steking
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Skjær kyllingen i litt større biter og ha de i en skål. Ha yoghurt, limesaft og hvitløk over og rør godt sammen. La kyllingen marinere mens du lager sausen.

Ha koriander, spisskummen, kardemomme, muskatnøtt, paprika, cayennepepper og fersk ingefær i en liten skål. Ha hakkede tomater i en ett større beger og bruk en stavmikser til å kjøre de glatt.

Stek løken i smør eller maragrin til myk. Bruk en litt større kjele, det er denne hele retten skal lages i. Når løken er myk har du opp i krydderblandingen. Stek noen minutter mens du rører lett – det vil dufte vidunderlig.

Hell opp i tomater (vær forsiktig, det vil sprute) og matfløte og rør sammen. Smak til med salt om nødvendig. La sausen småkoke.

Det er en god idé å sette over litt ris nå om du skal servere det sammen med chicken tikka masala.

Varm opp en stekepanne og ha litt nøytral olje i – rapsolje for eksempel. Løft noen stykker kylling ut av marinaden og stek til stykkene får litt farge. Løft de så fra stekepannen og inn i sausen. Fortsett med resten av kyllingen til alt er stekt. Får du litt mørke marinadebiter liggende igjen i pannen kan du gjerne skrape de ut. Fyll på med litt ny olje om nødvendig.

La det hele småkoke videre til kyllingen er gjennomstekt.

Bruk gjerne tiden til å tilberede litt grønt som tilbehør.

Server kylling tikka masala med ris og pynt med frisk koriander.

Kylling tikka masala

Noen tips/tanker:

  • kyllingen kan gjerne marineres lengre. Ha kyllingen i en plastpose sammen med marinaden og sett det kjølig. Mariner opp til 12 timer.
  • uten å ha prøvd det selv (enda) innbiller jeg meg at det hadde gått like fint å steke kyllingen i ovnen. Legg kyllingen i et lag i en ildfastform og stek i 10-15 minutter – ovn temp. hadde jeg satt på 220º
  • dette en ypperlig middag å lage på forhånd. La det avkjøle og sett det så kjølig en dag eller to før du varmer det opp igjen før servering.

 

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med MUTTI. 

Les gjerne mer om familiebedriften Mutti her. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »