Annonse
Bli med meg til Madrid

Kylling tikka masala

kylling tikka masala

Kylling tikka masala er et klassisk indisk måltid som du kan lage hjemme i en noe mer forenklet variant ved å følge denne oppskriften.

Ingredienslisten er noe lang, en del krydder skal til, men ikke mist motet. Dette er definitivt en lettvint middag.

Retten lages i to enkle steg. Det første steget er å marinere kyllingen. Mens kyllingen marineres gjør du klar alle ingrediensene. Så er det bare å sette i gang og lage sausen, steke kyllingen og la det småkoke til det er ferdig.

Som med alle oppskrifter er det en god idé å lese gjennom den før du setter i gang. Samle ingrediensene dine, skjære opp det som skal skjæres og tenke på hva du skal servere med (jeg liker å servere ris og spinat som tilbehør). Mens du lager chicken tikka kan du sette over risen for eksempel. Ønsker du å servere noe grønt ved siden av, lager du dette mens kyllingen koker ferdig i sausen.

 

Kylling tikka masala – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 800 g kyllingbryst
  • 4 ss yoghurt naturell
  • saften av en halv lime
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss malt koriander
  • 1.5 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 1/2 ts revet muskattnøtt
  • 1.5 ts paprika
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 løk, finhakket
  • 2 bokser (à 400 g) hakkede tomater
  • 150 ml fløte eller matfløte
  • smør eller margarin til steking
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Skjær kyllingen i litt større biter og ha dem i en skål. Ha yoghurt, limesaft og hvitløk over og rør godt sammen. La kyllingen marinere mens du lager sausen.

Ha koriander, spisskummen, kardemomme, muskatnøtt, paprika, cayennepepper og fersk ingefær i en liten skål. Ha hakkede tomater i et større beger og bruk en stavmikser til å kjøre de glatt.

Stek løken i smør eller margarin til den er myk. Bruk en litt større kjele, det er denne hele retten skal lages i. Når løken er myk har du i krydderblandingen. Stek noen minutter mens du rører lett – det vil dufte vidunderlig.

Hell i tomater (vær forsiktig, det vil sprute) og matfløte og rør sammen. Smak til med salt om nødvendig. La sausen småkoke.

Det er en god idé å sette over litt ris nå om du skal servere det sammen med chicken tikka masala.

Varm opp en stekepanne og ha litt nøytral olje i – rapsolje for eksempel. Løft noen stykker kylling ut av marinaden og stek til stykkene får litt farge. Løft de så fra stekepannen og inn i sausen. Fortsett med resten av kyllingen til alt er stekt. Får du litt mørke marinadebiter liggende igjen i pannen kan du gjerne skrape dem ut. Fyll på med litt ny olje om nødvendig.

La det hele småkoke videre til kyllingen er gjennomstekt.

Bruk gjerne tiden til å tilberede litt grønt som tilbehør.

Server kylling tikka masala med ris og pynt med frisk koriander.

Kylling tikka masala

Noen tips/tanker:

  • kyllingen kan gjerne marineres lengre. Ha kyllingen i en plastpose sammen med marinaden og sett det kjølig. Mariner i opp til 12 timer.
  • uten å ha prøvd det selv (enda), innbiller jeg meg at det hadde gått like fint å steke kyllingen i ovnen. Legg kyllingen i et lag i en ildfast form og stek i 10-15 minutter – ovn temp. hadde jeg satt på 220ºC.
  • dette er en ypperlig middag å lage på forhånd. La det avkjøle og sett det så kjølig en dag eller to før du varmer det opp igjen før servering.

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »