Krydret gryterett med svinenakke og svarte bønner kan legges til mappen med favoritt gryteretter med en eneste gang.
Dette er så godt at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne. Svinenakke (også kalt nakkefilet) er kanskje best kjent, delt opp i skiver og solgt som nakkekoteletter. Finner du ikke et helt stykke svinenakke (jeg fant økologisk svinenakke fra Grøstadgris på Meny) kan du altså bruke nakkekoteletter.
Gryteretten langtidkokes. Hvor lang tid er egentlig opp til deg, men minimum en time vil jeg si. Jo lengre du koker den, jo mørere blir kjøttet til det til slutt bare faller fra hverandre som pulled pork. Vi spiste opp gryteretten før det gikk så langt, men jeg tenkte i mitt stille sinn at neste gang ville jeg koke den enda lengre, rive kjøttet med gaffel, koke inn sausen og servere det hele som fyll i tortillas. Gjerne med avokado, rømme og hot sauce i tillegg. Et taco festmåltid altså. Hmmm, kjenner at jeg må kanskje invitere til dette om ikke så altfor lenge.
Alt annet ved denne gryteretten er rett frem. Kjøttet brunes og krydres, grønnsaker stekes og krydres og så skal det hele småkoke lenge slik at kjøttet blir mørt og smakene får modne. Jeg må nesten insistere at du bruker røkt paprika her – det gir deilig dybde til retten. Røkt paprika er å få kjøpt i større dagligvareforrestninger, har de det ikke i din så spør etter den. Det kan godt hende at de tar det inn for deg. Dette er en krydder jeg passer på å aldri gå tom for i krydderskuffen min og bruker det til mye.
Lyst på flere gryteretter? Ta en titt her.
Denne skal prøves til helgen! Kan den stå i stekeovnen og putre noen timer, eller best på plata?
Jeg foretrekker ovnen 😉