ANNONSE

Marokkansk inspirert kyllinggryte

Marrokansk inspirert kyllinggryte

Marokkansk inspirert kyllinggryte passer perfekt til kalde høstdager. En middag som varmer og smaker godt av lune krydder med små søte overraskelser (dadler) inn i mellom.

Ikke være fristet til å sløyfe dadler fra oppskriften, det er nettopp de som løfter retten. Har du ikke dadler kan du erstatte de med rosiner eller tørkede aprikoser, viktigst er å i vareta det litt søte innslaget.

Gryteretten lages i en stor stekepanne, gjerne en med litt høy kant. Kyllingen stekes først, løftes ut av pannen over på et fat, slik at resten av ingrediensene kan tilberedes. Kyllingen løftes så tilbake i stekepannen der alt skal få lov til å småputre videre til kjøttet er så mørt at det faller lett fra hverandre.

Retten kunne være ferdig nå, men jeg liker å løfte ut kyllingen, rive den i biter med to gafler for så å legge det tilbake i stekepannen. Det er å dette tidspunktet at det søte innslaget tilsettes og da er retten ferdig.

Får du tak i arabisk brød er dette godt å servere med gryteretten. Couscous eller ris er gode alternativer.

Jeg fikk endelig brukt min tagine som jeg kjøpte i Marokko til servering. Se så flott det ble! Har du ikke tagine, kan du gjerne servere retten i en dyp skål eller fat.

 

Marokkansk inspirert kyllinggryte – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 600g kyllingfilet, helst fra lår
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss koriander
  • 1 ts kanel
  • 1 ts havsalt
  • 2 løk finhakket
  • ca, 4 cm fersk ingefær, finhakket
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 3-4 gulrøtter i tykke skiver
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 5 dl kyllingkraft/-buljong
  • 100g dadler, finhakket
fremgangsmåte

Bland krydder (gurkemeie, spisskummen, koriander, kanel, salt) i en skål.

Dryss noe av krydderet over kyllingen. Ha litt olje eller margarin i en stor, dyp stekepanne og brun kyllingen. Den trenger ikke å gjennomstekes, målet er å få litt farge.

Legg kyllingen over på et fat. Ha løk opp i pannen og stek til myk og gjennomsiktig. Ha opp i ingefær og hvitløk og stek videre. Om det blir litt tørt under stekingen kan du tilsette mer olje/margarin. Dryss over resten av krydderet. Det skal nå dufte vidunderlig ♥

Ha opp i gulrøttene og bland godt med krydderet, løk og ingefæren. Ha opp i tomatene og kyllingkraften/-buljongen. Legg kyllingen tilbake i gryta og la det småkoke en times tid,  under lokk.

Etter en time koking er kyllingkjøttet så mørt at det faller lett fra hverandre. Fisk ut kyllinglårene og bruk to gafler til å rive kjøttet i biter. Legg kjøttet tilbake i gryteretten og rør inn den sammen med dadlene. Smak til med salt.

Pynt med persille, aprikos og pistasjkjerner og server med couscous eller arabisk brød – eller begge.

Marrokansk inspirert kyllinggryte

Klarer du ikke å spise opp alt kan du fryse resten.

Marrokansk inspirert kyllinggryte

Pst. har du ikke dadler kan dette erstattes med rosiner eller aprikos for eksempel.

Kommentarer

  1. Reply Annie 24. oktober 2017

    Har du noen oppskrift på arabisk brød?

    • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

      Hei Annie – du finner oppskrift på naan brød på bloggen men ikke noe arabisk brød dessverre.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »