Jeg er blitt utfordret!
Fiskars har utfordret tilsammen 12 bloggere i Skandinavia til fire forskjellige utfordringer i noe de kaller «Choose Toughness challenge». Min utfordring er å tilberede et vegansk måltid for min mest kjøttetende venn og jeg konkurrerer med Agnes i Sverige og Louisa i Danmark.
Alle utfordringene kan følges og stemmes på på Fiskars facebookside (du kan vinne et sett Hard Face gryter til en verdi av kr. 1’698 , så følg med og stem på din favoritt).
Utfordringen er definitivt et steg ut av min komfortsone, vegansk mat er ikke noe jeg disker opp til vanlig, i hvert fall ikke med hensikt. Interessant er det dog å pushe litt på grensene og bli kjent med nye matvarer og ikke minst smaksammensetninger.
Valget falt på en klassisk, hverdagsmiddag som jeg hittil alltid har servert med kjøtt, nemlig spaghetti bolognese. Den utvalgte ‘vennen’ var selvsagt min kjøttelskende mann som aldri kan få nok kjøtt og som drømmer om å få servert en blodig biff, om ikke hver dag så i hvert fall annen hver.
Til å lage retten har jeg brukt den nye gryteserien fra Fiskars, den prisbelønte Hard Face steel serien. Grytene er uten belegg, som gjør at de varer lengre og har en 3-lags kapselbase som sikrer jevn varmefordeling og effektiv oppvarming. Grytene kan brukes på alle kokeplater og kan settes i oppvaskmaskinen. Elsker spesielt det siste…
Lokkene er også supersmarte. Silikonkanten blir ikke varmt og forhindrer at lokket ikke ‘limes’ til kjøkkenbenken om du setter den fra deg. Med innebygd hellingsalternativer, kan du helle av vann uten bruk av dørslag (sjekk videoen i innlegget for demo). En smart, tøff gryteserie som gjør jobben sin i tillegg til å se ganske så pen ut.
Men, la oss komme til denne veganske bolognesen som jeg er sikker på at du er superspent på. Jeg kan røpe at retten ble mer enn godkjent og at den vil serveres til andre kjøttelskende venner, venninner og familiemedlemmer. Den største utfordringen med retten var å få nok kompleksitet i smaken og det krevde litt research form min del for å finne ut av hvordan jeg skulle kunne lage en bolognese med masse smak, uten kjøtt. Inspirasjon fant jeg i massevis hos Mari (vegetarbloggen) , Mia (Green Bonanza)og Jane (Veganmisjonen) . Tre flotte og flinke bloggere som lager og skriver om vegansk mat. Verdt en tur innom bloggene deres om du vil lære mer om vegansk matlaging.
Serverte vegetar bolognesen din til middag i dag til familien. Positiv respons fra alle både liten og stor.
Neste gang vi lager den, for det blir det helt sikkert, veldig gode smaker, så vil vi prøve litt mer hvitløk og chilli.
Tusen takk til deg som deler slike gode oppskrifter
Hm! Hørtes deilig ut og så utrolig god ut! Toppingen hørtes også spennende ut! Lurer på hvilken type linser du brukte.
Beste hilsen Mimi
Hei Mimi
Synes det var toppingen som gjorde hele retten – ga den litt piff, for å si det sånn 🙂
Jeg brukte brune linser.
ina
Ser sykt godt ut! Du er tøff som tar utfordringen, jeg heier på deg!
hei Mia!
Såklart jeg tar utfordringen – alltid spennende å prøve nye ting og strekke seg litt utenfor komfortsonen…
Takk for inspirasjon!