To stykk deilige, lettvinte vegetarmiddager finner sin vei her på bloggen i forbindelse med at Risenta introduserer to nye produkter på det norske markedet, nemlig quinoaburgere og kikertboller. Begge er å få kjøpt i Coop Obs og Coop Mega butikker.
Som med alle produktene fra Risenta er også disse vegetarblandingene økologiske.
Quinoaburgere og kikertboller kan serveres på mange forskjellige måter, men om du vil lage en ordentlig digg vegetar måltid på null komma niks har jeg følgende forslag.
Salat med quinoaburgere og thousand island dressing.
Quinoaburgere serveres på et bedd av salat og ‘vanlig’ burger tilbehør. I mitt tilfelle innebærer dette tomat, agurk, løk og thousand island dressing toppet med litt vårløk og persille.
Dette er jo selvsagt kun et forslag, annet tilbehør kunne være mais, avokado, coleslaw, et stekt egg, osteterninger, osv. Her er det virkelig ingen begrensninger.
Oppskrift på thousand island dressing finner du nederst i innlegget. Om du ikke er så glad i thousand island dressing kan jeg anbefale denne rømmedressingen.
For å lage quinoaburgere tilsettes vann til blandingen. Min erfaring er at de kan ha litt mer vann enn anvist på pakken. Form de til små burgere (jeg lagde 8 stykker) med lett hånd. Ikke pakk de for tett altså, de blir lett kompakte. De trenger heller ikke være helt perfekte i formen. Klyp av litt ‘deig’ og lag en litt organisk burgerform (se bilde av mine under).
Quinoaburgere kan pensles med olje og stekes i ovnen eller stekes i stekepannen. Jeg foretrekker det siste.
Finn frem tallerkner og legg på salat og ønsket tilbehør. Legg noen quinoaburgere på toppen og server med dressing.
Skål med ovnsstekte grønnsaker, kikertboller og tahinidressing
Denne skålen består av fullkornsris, ovnsstekt løk, blomkål, gulrøtter og hvitløk, fine skiver kokt rødbete, salat og en enkel tahinidressing. Oppskriften på tahinidressing finner du nederst i innlegget.
Begynn med å skjære grønnsakene i biter. Gulrøtter, blomkål og løk var det jeg hadde i kjøleskapet, bruk gjerne det du har. Andre rotgrønnsaker egner seg godt her, brokkoli, paprika, osv. gjør også det. Dette er en fin mulighet til å bruke opp grønnsaksrester! Bland grønnsakene med olivenolje og krydre med litt spisskummen, salt og pepper før du setter de i ovnen (200°). Stek til de er møre og har fått litt farge.
Kok ris i mellomtiden og lag kikertburgerene. Jeg gjorde samme erfaring her som med quinoaburgerne – de trengte litt mer vann og må ikke pakkes for tett. Klyp av porsjoner fra deigen og form de til boller med fingrene. De kan også gjerne være litt organisk i formen (se bilde under). .
Og det var det! 2 super lettvinte og supergode vegetarmiddager! Her følger oppskriftene til dressingene: