Nå som den nye boken min, Mat på bordet hver dag, er ute i handelen er det morsomt å høre hvilke oppskrifter som faller i smak.
I går var det Britt (min tennislærer) som fortalte at hun hadde laget retten fra side 219, og skrøt over hvor godt det var. For de som ikke har boken (enda) henviste hun til denne oppskriften på stekt torsk med chorizo og ertepuré.
Riktignok hadde hun erstattet chorizo med bacon, men det er så absolutt lov (og nødvendig om du ikke har chorizo..). Jeg er egentlig ikke så overrasket at den falt i smak, bare se på den! Deilig torsk toppet med sprøstekt chorizo på en seng av ertepuré. Server gjerne noen poteter ved siden av (som Britt gjorde) eller spis det uten noe annet tilbehør.
Retten er superenkel å lage. Du trenger 2 stekepanner om du ikke ønsker at torsken skal bli oransj av chorizo’en. Den ene bruker du å sprøsteke chorizo’en i. I den andre steker du torsken.
Mens du gjør dette, koker du noen frosne erter, heller av vannet og bruker en stavmikser til å lage en puré.
Fin frem noen dype tallerkner og fordel ertepuréen mellom de. Topp med en torskefilet og chorizo terninger. Litt stekesjy på toppen av det hele og middag er klar for servering!
Lettere og bedre middagsmat finnes nesten ikke…
Stekt torsk med chorizo og ertepuré – 4 porsjoner
Dette er en himmelsk rett. God, sunn, rimelig, rask og vakker.