Stekt torsk med chorizo og ertepuré

Stekt torsk med chorizo og ertepuré

Nå som den nye boken min, Mat på bordet hver dag, er ute i handelen er det morsomt å høre hvilke oppskrifter som faller i smak.

I går var det Britt (min tennislærer) som fortalte at hun hadde laget retten fra side 219, og skrøt over hvor godt det var. For de som ikke har boken (enda) henviste hun til denne oppskriften på stekt torsk med chorizo og ertepuré.

Riktignok hadde hun erstattet chorizo med bacon, men det er så absolutt lov (og nødvendig om du ikke har chorizo..). Jeg er egentlig ikke så overrasket at den falt i smak, bare se på den! Deilig torsk toppet med sprøstekt chorizo på en seng av ertepuré. Server gjerne noen poteter ved siden av (som Britt gjorde) eller spis det uten noe annet tilbehør.

Retten er superenkel å lage. Du trenger 2 stekepanner om du ikke ønsker at torsken skal bli oransj av chorizo’en. Den ene bruker du å sprøsteke chorizo’en i. I den andre steker du torsken.

Mens du gjør dette, koker du noen frosne erter, heller av vannet og bruker en stavmikser til å lage en puré.

Fin frem noen dype tallerkner og fordel ertepuréen mellom de. Topp med en torskefilet og chorizo terninger. Litt stekesjy på toppen av det hele og middag er klar for servering!

Lettere og bedre middagsmat finnes nesten ikke…

 

Stekt torsk med chorizo og ertepuré

Stekt torsk med chorizo og ertepuré – 4 porsjoner

 

ingredienser
Torsken
 • 4 torskefileter
 • ca. 150g chorizo, gjerne spicy, i terninger
 • en klatt smør eller margarin
 • salt, pepper
 • rapsolje til steking
Ertepuré
 • 400g frosne erter
 • en klatt smør eller margarin
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Stek chorizoterninger sprøtt i litt nøytral olje eller margarin. Ha opp i en klatt smør eller margarin og bland med stekesjyen. Sett til side. 

Bruk en ny stekepanne for torsken. Strø litt salt og pepper over fisken. Varm opp litt olje eller margarin og stek torsken på middelsvarme. Snu torsken etter 4-5 minutter steking og stek noen minutter til du ser at fisken begynner å flake seg. 

Mens torsken steker kokes ertene etter pakkens anvisninger.Frosne erter trenger som regel bare et kort oppkok. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å kjører erter og smør glatt. Smak til med salt og pepper og hold varmt. 

Fordel ertepuré i 4 dype tallerkner. Sett en torskefilet på toppen og fordel sprøstekt chorizo blant de fire porsjonene. Bruk en skje til å helle stekesjyen fra chorizoen over torsken. Server!

Stekt torsk med chorizo og ertepuré

Håper det smaker! ♥

Kommentarer

 • Reply Britt 2. januar 2019

  Dette er en himmelsk rett. God, sunn, rimelig, rask og vakker.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »