Det er lenge siden jeg har postet en ny oppskrift på pizza her på bloggen gitt!
Men, nå er den her – pizza med rosenkål og salami – en god pizza-oppskrift for sesongen synes jeg!
Er du skeptisk til rosenkål er det verdt å smake den på pizza. Rosenkålen skives fint og legges direkte på pizzaen uten noen forkoking eller steking. Når den kommer ut av ovnen er den fortsatt litt sprø og frisk i smaken. Her snakker vi sprø, frisk rosenkål, ikke noen dvaske greier med dårlig smak.
Husk å sette ovnen din på det høyeste du har av temperatur. Pizzaen gjør seg best med kort steketid på høy temperatur.
En pizzasten er også kjekt å ha, husk å varme den opp samtidig med ovnen.
Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.
Bland hvetemel med salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Lager du deigen for hånd røres de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett vannet og rør deigen sammen. Hell den så over på en melet benkeplate og elt for hånd til du har en glatt smidig deig. Dekk deigen til og la den heve.
Gjør klar toppingen mens deigen hever.
Rens rosenkålen og skjær den i tynne skiver. Du bør få 4 – 6 skiver per rosenkål. Skjær løk og hvitløken i tynne skiver.
Kjevle deigen ut til en stor eller 2 mindre pizzaer. Pensle olivenolje over bunnen og topp med noe av osten.
Fordel rosenkål, løk, hvitløk og salami på toppen. Strø med chiliflak, kvern over litt salt og pepper og fordel resten av osten på toppen. Hell litt balsamicoeddik over det hele.
Sett pizzaen i forvarmet ovn og stek i ca. 7 minutter til osten bobler og har fått litt farge.
Hell litt mer balsamicoeddik og olivenolje over pizzaen og server.