Dere som følger med på Instagram har sett snutter av denne kaken allerede. Og her, endelig får du også oppskriften på en fantastisk, klassisk engelsk fruktkake.
Den er selvsagt tettpakket med tørket frukt og nøtter. Dynket i rom er den også, men det er helt opp til deg om du vil kjøre med eller uten alkohol.
Jeg elsker kaker som dette. Masse smak, saftig og ordentlig julete. Ikke kan man spise mye av den om gangen heller, en liten skive i ny og ne holder i massevis. Og det kan jo være et godt alternativ til annen julebakst som det er så lett å spise for mye av…
Oppskriften kan tukles litt med om du ønsker. Du kan for eksempel bruke annen tørket frukt enn det jeg har. 500g tørket frukt bør du dog ende opp med du og, men sammensetningen kan være annerledes. Tørkede tranebær eller kirsebær er et godt innslag for eksempel, korinter, gule rosiner, svisker, osv er andre forslag.
Pekannøtter kan erstattes med andre typer nøtter om ønsket – valnøtter, mandler eller hasselnøtter for eksempel. Skal du lage den helt uten nøtter vil jeg ha lagt til noe mer mel i oppskriften for å kompensere, 50g bør holde.
Toppen av kaken er pyntet med cocktailbær og pekannøtter. Her kan du selvsagt pynt med hva du ønsker eller ikke pynte i det hele tatt.
Har du ikke pyntet med nøtter og bær på toppen kan du vurdere om du vil pakke hele kaken inn med marsipan for eksempel. Eller fondant. Og så pynte. Eller ikke….
Og så til slutt, har du mindre former, kan du lage små fruktkaker som du kan pakke pent inn og gi bort som julegaver. Kanskje med en liten miniatyrflaske med rom eller brandy for å mate kaken med.
Tenker at det kan fort slå an som julens mest populære julegave! ♥
Den skal stekes i to timer står det, men jeg finner ikke på hvor mange grader.
Baker NÅ, så trenger et snarlig svar.
Hei Kari
Håper du fant temp’en – det står som første under fremgangsmåte – 150°
hilsen
ina
Jeg bakte denne kaken for to år siden, og det var altså en nydelig opplevelse, både å bake den og spise den!
Har planer om å lage den på nytt nå, hvor lang tid i forveien kan jeg lage den når den skal spises i jula?
Hei Anniken
Det er bare å sette i gang nå om du vil.
Jeg oppbevarte min i 2 måneder – var like god om ikke bedre jo mer den fikk modne 🙂
Lykke til!
ina
Hei!
Kan jeg erstatte sukkeret med rårørsukker, sirup med kokosblomstsirup og hvetemelet med siktet spelt i denne kaken?
Hei Kari
Det mener jeg skulle gå bra!
Litt annen smak kanskje…
ina
Hei!
Jeg tenkte å lage denne flotte kaken, men lurer på hvor mange ml 1 espresso i oppsktiften utgjør?
Hilsen Trine.