Risgrøt er kosemat med stor K!
Igjen, så var dette noe jeg ble introdusert til når vi flyttet til Norge, og igjen var jeg meget skeptisk. Ris kokt i melk liksom…
Men, det var kjærlighet ved første bit. Herligland så godt det er! Aller helst vil jeg krølle meg sammen i en sofahjørne, med et pledd rundt meg, foran peisen, etter en lang tur i snøbelagt skog med en skål nykokt risgrøt. Men, jeg har lært meg til å sitte rundt bordet som folk flest og nyte den der og.
Jeg har laget mye av denne grøten opp gjennom tidene. Den største utfordringen er å ikke la grøten brenne fast i bunnen. Dette unngår du ved å røre ofte og bruke en god gryte. Jeg har brukt Party gryta fra Fiskars. Husker jeg riktig så var det også denne gryten jeg lagde risgrøt i for aller første gang.
Godt design varer lenge og Party grytene har vært å finne på det norske markedet i over 30 år. Ikke bare er den pen å se på, men den er svært godt egnet til nettopp å koke risgrøt i på grunn av sitt slitesterke slip-lett belegget.
Jeg har brukt 4.5 l modellen her – nok til 8-10 porsjoner. Får du ikke spist opp alt er det bare å lage riskrem eller rislapper av restene.
Jeg anbefaler også bruk av vaniljestang i grøten. Ha opp i både frøene og selve stangen som du har skrapt frøene ut av og kok det sammen med grøten. Grøten får deilig vaniljesmak og du slipper å bruke så mye sukker. Husk å fiske ut vaniljestangen før servering, den skal ikke spises!
Sjekk gjerne ut oppskriften på ertesuppe som er laget i en annen modell fra Party serien til Fiskars.
Hei. Da jeg bodde i USA eksperimenterte jeg for å finne en risottoen som fungerte til grøt. Sushirestaurant fungerer mye bedre enn risottoris. Risottorisen holder for mye på formen sin, mens sushirisen koker ut, akkurat som grøtris
Hei Ina,
Jeg bor i Frankrike og får ikke tak i de samme ingrediensene som vi har i Norge. Er grøtris det samme some risottoris? Har så veldig lyst på å lage risgrøt, men usikker på hva slags ris jeg kan bruke.
Tusen takk for tips.
Hilsen Eli
Hei Eli
Det stemmer, du kan bruke hvilken som helst rundkornet ris. Risottoris kan du altså bruke 🙂
Da blir det risgrøt på deg i Frankrike – yuhu! 🙂
ina