Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat står på mangt et julebord denne julen og tenker jeg.

Snakk om en klassiker! Hver gang jeg lager den, tenker jeg på familiesamlinger der vi sto i kø rundt koldtbordet og ventet på tur. For min del var Waldorfsalaten alltid en favoritt. Forfriskende og søt med eple og druer og lite grønnsaker. Perfekt salat i mine øyne…

Jeg har ikke tuklet med denne klassiske oppskriften, borsett fra at jeg har strødd noen tørkede tranebær på toppen. Jeg er heller ikke glad i overveldende mye dressing i denne salaten og bruker derfor kun en liten mengde med majones og ingen fløte. Vil du ha en sunnere variant kan du saktens bytte ut majonesen med yoghurt naturell.

Salaten ligger også på et lag med grønnkål. Litt for fargens sin skyld med litt med tanke på at man også skal få i seg noen grønnsaker i tillegg til stangsellerien.

Masser grønnkålen godt før du legger den på fatet. Du vil merke at den blir mer intens i fargen samtidig som strukturen brytes noe ned.

Skal du gjøre salaten ekstra god så går du også til det steget til å riste valnøttene før du grovhakker de og har de i salaten . Da blir de, og dermed også hele salaten enda bedre.

Server gjerne Waldorfsalat med magert kjøtt – kalkun for eksempel. 

Waldorfsalat – 6-8 porsjoner

 

ingredienser
  • 2 epler i terninger
  • 3 stangselleri i skiver
  • 30 små druer
  • 50g valnøtter, grovhakket
  • en håndfull tørkede tranebær
  • 2 dl majones
  • saft fra en sitronbåt
  • salt
  • ca. 150g grønnkål
fremgangsmåte

Ha epler, stangselleri, druer, valnøtter og tranebær i en bolle.

Bland majones med sitronsaften og smak til med litt salt. Ha opp i bollen med resten av ingrediensene og bland.

Fjern den grove stilken fra grønnkålen. Riv grønnkålen i biter og masser eller kna den med hendene til den mister litt struktur.

Fordel grønnkålen på et fat og topp med Waldorfsalaten.

Pynt gjerne med valnøtter og tranebær.

waldorfsalat

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »