ANNONSE

Grove rundstykker med tranebær og valnøtter

grove rundstykker

I forbindelse med mitt samarbeid med Melange, skriver jeg om mat jeg ikke kan være uten i julen.

Brød må vi selvsagt ha i julen og her er brødet jeg kommer til å servere i år – grove rundstykker med tranebær og valnøtter. Supersaftig og myke rundstykker som selvsagt også kan bakes som et brød om du foretrekker det.

Men, siden det er jul la jeg rundstykkene i en ring og lot de bake inn i hverandre for å lage en nydelig brødkrans. Man kan jo ikke ha jul uten brødkrans vet du!

To brødkranser blir det av oppskriften, 16 rundstykker til sammen. Hvordan du ønsker å bake de er selvsagt helt opp til deg, men i disse juletider synes jeg det var fint med krans. Såpass fint at jeg ble fristet til å henge den ene brødkransen på døra, men det var før jeg smakte på brødet. Ikke tale om at den skal henges på døren, den skal spises! Så får jeg heller lage en ‘juksebrødkrans’ til døren.

Brødet er saftig og godt, mykt og deilig (ingen hard skorpe her), litt søtt og litt salt. Perfekt til julematen! Server det til frokost med julepålegget, på koldtbordet eller som tilbehør til selve julemiddagen.

Bare tenk på de gode blingsene du kan lage med rester fra julemiddagen og disse rundstykkene! Yum!!

grove rundstykker

Har du ikke tid eller tålmodighet til å elte? Ta en titt på alle eltefrie oppskrifter her. 

Grove rundstykker med tranebær og valnøtter – 16 stykker

ingredienser
  • 650g hvetemel
  • 50g kruskakli
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts havsalt
  • 100g grovhakkede valnøtter
  • 100g tørkede tranebær
  • 6 dl vann
  • 100g (1 stick) Melange margarin
  • 1 egg til pensling
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Ha hvetemel, kruskakli, tørrgjær, salt, valnøtter og tranebær i bollen til kjøkkenmaskinen. Bland det sammen.

Ha oppi vannet og sett maskinen i gang. Skjær 1 stick Melange margarin i ca. 10 biter og ha de oppi deigen en etter en mens maskinen går.

La maskinen elte deigen til den er glatt og smidig. Dette tar gjerne 10 – 15 minutter. Deigen vil være noe klissete.

Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).

Del deigen i 16 like store emner og trill de ut til rundstykker. Legg rundstykkene på et bakebrett dekket med bakepapir.

Om du vil lage en krans, legger du de i ring med litt avstand slik at rundstykkene kan heve seg litt inn i hverandre.

Dekk rundstykkene til og la de etterheve i en halvtimes tid på et lunt sted.

Pensle rundstykkene med egg. Strø litt finhakkede valnøtter på toppen om du ønsker og sett rundstykkene i forvarmet ovn. Stek i 20 minutter.

Ta rundstykkene ut av ovnen og la de avkjøle på rist.

grove rundstykker

Rundstykkene egner seg fint for frysing om de ikke skal spises med det samme.

grove rundstykker

Deilige, saftige rundstykker – perfekt til det meste!

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Melange. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »