Hasselback poteter

Hasselback poteter

Vil du servere noen fancy poteter uten for mye jobb, kan du lage Hasselback poteter.

Ja, for selv om disse ser ut som om de kanskje er vanskelig og/eller tidskrevende å lage så er de langt fra det!

Hasselback poteter er i prinsipp en bakt potet. Potetene skjæres i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom, slik at de henger sammen i bunnen. Disse pensles med smør, margarin eller olivenolje og settes i varm ovn. Etter en halvtime vil du se at potetene spriker. Så er det på’n igjen med mer pensling til potetene er møre og har fått litt farge.

Resultatet er sprø potet på utsiden og myk innside. Litt som en pommes frites, bare mye enklere (og sunnere) å lage.

Det er mye rom for variasjoner her også. Tilpass krydder og urter til det du har tenkt å servere potetene til. Topp med ost om du ønsker (jeg har brukt litt parmesan) eller finhakket urter, nøtter, pesto eller hva du nå skulle ønske deg.

Potetene  kan gjerne lages på forhånd og varmes opp igjen om du ønsker.

Og om du synes det høres vanskelig ut å skjære potetene i skiver uten å skjære helt gjennom har jeg et lite triks på lur – sjekk den ut i oppskriften under.

Hasselback poteter

Er du glad i poteter? Se alle mine potetoppskrifter her. 

Hasselback poteter – 4 porsjoner

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring
ingredienser
  • 8 mellomstore, kokefaste poteter
  • 4 ss smør eller margarin
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 stilker rosmarin
  • 50g finrevet parmesanost
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Smelt smøret/margarinen. Ha knuste hvitløksfedd og en kvist timian i gryta og la det trekke mens du forbereder potetene.

Vask og tørk potetene.

Skjær potetene i skiver uten å skjære helt gjennom. Bruk gjerne en fjøl til å stoppe kniven før du når bunnen. Se bildet:

Hasselback poteter

Ha potetene i en ildfastform. La de få litt avstand til hverandre da de vil sprike under steking. Pensle potetene med smaksatt smør/margarin. Strø litt salt over potetene og sett i forvarmet ovn. Stek i 30 minutter.

Ta potetene ut av ovnen og pensle de med smør/margarin en gang til. Fin hakk rosmarin og strø det og parmesan over potetene. Stek videre. Pensle gjerne 2-3 ganger til mens de steker.

Hasselback poteter

Potetene er ferdig når de er møre (test med kniv).

Hasselback poteter

Ha litt salt (og pepper om du ønsker) over potetene og server varme.

Hasselback poteter

Yum, yum ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »