Det er bestemt – denne uken blir det 5 nye oppskrifter på eltefritt brød på rappen og første brød ute er eltefritt brød med byggryn og solsikkekjerner.
I og med at vi bruker byggryn, må du tenke enda lengre i forkant enn det du gjør vanligvis med eltefrie deiger. Byggryn bør nemlig stå bløt minst 6 timer, men gjerne lengre. Setter du de bløt om morgenen, kan du røre sammen deigen om kvelden og steke den neste dag. Brødet er altså ikke så velidg mye vanskeligere å planlegge enn ‘vanlig’ eltefritt brød.
Saftig og godt blir det, med ekstra god smak fra både byggrynet og solsikkefrøene. Du kan selvsagt velge å sløyfe det ene eller det andre – eller bytt de ut. Godt brød blir det uansett.
Brødet er stekt i gryte, men denne deigen hadde også fungert ypperlig som rundstykker.
Det er heller ikke noe i veien for å steke brødet uten gryte. Vær obs på at deigen er ganske våt så den vil flyte noe utover under steking om du steker deg på et bakebrett. I løpet av uken kommer det et par oppskrifter på eltefritt brød der deigen er noe fastere og som egner seg bedre til steking uten gryte.
Dette brødet er et halvgrovt brød iht. brød og korns brødskala-kalkulator.
Lyst på flere oppskrifter på eltefritt brød? Klikk her.
[…] ekstra grove rundstykker — Eltefrie rundstykker — Eltefritt brød uten gryte — Eltefritt brød med byggryn og solsikkekjerner — Ekstra enkle eltefrie rundstykker — Hvitløksbrød i to varianter (annonse)— […]
Hvilken diameter har gryta når du lager grytebrød.
Hei Gunvor
Jeg bruker en gryet som rommer 4.6l og har en diameter på 24cm.
Vanlig jerngryte? Skal gryta smøres? Hvor stor gryte?
Hei Anita
Jeg bruker en støpejernsgryte som holder 4.2 liter og er 24cm i diam.
Den skal ikke smøres, men du kan gjerne drysse litt mel i bunnen før du heller oppi deigen.
Lykke til!
ina