Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Eltefritt brytebrød med rug og linfrø

Eltefritt brytebrød med rug og linfrø

Vi er kommet til dag 4 i denne eltefrie uken på bloggen og det er tid for eltefritt brytebrød med rug og linfrø.

Som med gårsdagens oppskrift på eltefritt brød med rug og valnøtter  er denne brøddeigen ganske fast sammenlignet med ‘vanlige’ eltefrie deiger og kan enkelt trilles ut til avlange rundstykker som jeg har gjort her. Rundstykkene er da lagt på et bakebrett med litt, men ikke mye plass i mellom, slik at de ‘vokser’ inn i hverandre ved heving.

Brødet kan så serveres som en helhet og alle kan bryte av et stykke. Alternativt kan du selvsagt bryte opp brødet i forkant før servering.

Skal du fryse brødet, kan du fryse den som et helt brød, eller bryte den i passe porsjoner.

Dette brødet er et grovt brød iht. brød og korns brødskala-kalkulator.

Eltefritt brytebrød med rug og linfrø

Lyst på flere oppskrifter på eltefritt brød? Klikk her.

Eltefritt brytebrød med rug og linfrø

ingredienser
  • 300g hvetemel
  • 300g rugmel, grovmalt
  • 50g linfrø
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ss flaksalt
  • 5 dl vann
fremgangsmåte

Bland hvetemel, rugmel, linfrø, tørrgjær og salt i en bolle.

Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til (gjerne med lokk til bollen om du har) og la deigen heve på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Strø litt mel på et stykke bakepapir. Hell deigen over på papiret. Brett deigen over seg selv noen ganger til den begynner å holde formen. Del deigen i 12 emner og trill til avlange rundstykker. Sett rundstykkene med litt avstand fra hverandre på et bakebrett som er dekket med bakepapir. Dekk til brødet og la den heve på et lunt sted 1 times tid.

Varm opp ovnen til 250°C. Sett brødet i ovnen og stek i 30 minutter.

La brødet avkjøle på rist.

Eltefritt brytebrød med rug og linfrø

Brødet passer til blingser eller som tilbehør til supper, salater eller gryteretter.

Følg med resten av uken for flere nye oppskrifter på eltefritt brød! ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »