Vi er kommet til dag 4 i denne eltefrie uken på bloggen og det er tid for eltefritt brytebrød med rug og linfrø.
Som med gårsdagens oppskrift på eltefritt brød med rug og valnøtterer denne brøddeigen ganske fast sammenlignet med ‘vanlige’ eltefrie deiger og kan enkelt trilles ut til avlange rundstykker som jeg har gjort her. Rundstykkene er da lagt på et bakebrett med litt, men ikke mye plass i mellom, slik at de ‘vokser’ inn i hverandre ved heving.
Brødet kan så serveres som en helhet og alle kan bryte av et stykke. Alternativt kan du selvsagt bryte opp brødet i forkant før servering.
Skal du fryse brødet, kan du fryse den som et helt brød, eller bryte den i passe porsjoner.
Dette brødet er et grovt brød iht. brød og korns brødskala-kalkulator.
Lyst på flere oppskrifter på eltefritt brød? Klikk her.
Eltefritt brytebrød med rug og linfrø
ingredienser
300g hvetemel
300g rugmel, grovmalt
50g linfrø
1/2 ts tørrgjær
1 ss flaksalt
5 dl vann
fremgangsmåte
Bland hvetemel, rugmel, linfrø, tørrgjær og salt i en bolle.
Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til (gjerne med lokk til bollen om du har) og la deigen heve på kjøkkenbenken 12-18 timer.
Strø litt mel på et stykke bakepapir. Hell deigen over på papiret. Brett deigen over seg selv noen ganger til den begynner å holde formen. Del deigen i 12 emner og trill til avlange rundstykker. Sett rundstykkene med litt avstand fra hverandre på et bakebrett som er dekket med bakepapir. Dekk til brødet og la den heve på et lunt sted 1 times tid.
Varm opp ovnen til 250°C. Sett brødet i ovnen og stek i 30 minutter.
La brødet avkjøle på rist.
Brødet passer til blingser eller som tilbehør til supper, salater eller gryteretter.
Følg med resten av uken for flere nye oppskrifter på eltefritt brød! ♥