Chili sin carne fra Green Bonanza

chili sin carne fra Green Bonanza

I dag innfører jeg en ny spalte her på bloggen, nemlig GJESTEBLOGGER!

Fordi jeg ikke rekker å lage og skrive uendelige mange oppskrifter lener jeg meg på noen andre flinke matbloggere som jeg følger og vil gjerne anbefale videre. Første mann/kvinne ute er Mia som skriver bloggen Green Bonanza. 

Mia er en utrolig driftig dame som i tillegg til å skrive på bloggen sin jobber 100%, skriver kokebøker på si (bok nr. 2 er under produksjon, bok nr. 1 finner du her) og leverer stoff til diverse blader og magasiner (du så hennes oppskrifter kanskje sist i D2).

Mia begynte bloggen som vegetarianer, men er nå veganer. Fine bilder og ukompliserte oppskrifter er kjennetegnende for hennes blogg og hun har en herlig tilnærming til det å spise vegansk. Her er det ingen pekefingre, men en oppmuntring til å spise mer grønt, være mer bevisst på hva vi spiser og hvor maten vår kommer fra. Ta gjerne en titt på bloggen hennes og se om ikke du blir fristet til å spise mer grønt du også.

Som en liten smakeprøve på hva du finner på bloggen til Mia deler jeg her hennes oppskrift (og hennes bilder) på chili sin carne – chili uten kjøtt altså. Originalinnlegget finner du på bloggen hennes her. 

 

Chili sin carne fra Green Bonanza – ca. 3 porsjoner

ingredienser
Chili sin carne
  • 3 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2 -1 rød chili
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks mais
  • 2 bokser grovhakkede tomater
  • 1 boks blandede ferdigkokte bønner
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ruter mørk kokejokolade eller 1 ts kakaopulver
  • 3-4 stilker grønnkål
  • frisk koriander
  • salt, spisskummen
  • rapsolje, olivenolje
  • lime
Spicy søtpotet
  • 1 medium søtpotet
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts kanel
fremgangsmåte

Start med søtpoteten. Varm opp ovnen til 200 grader, skrell poteten og del den i terninger. Rør sammen et par spiseskjeer olivenolje og krydderblandingen, og legg terningene utover et bakebrett. Sett det i ovnen, og la de riste i ca 15 minutter.

chili sin carne fra Green Bonanza

Finn frem en tykkbunnet gryte, og varm opp et par skjeer rapsolje på medium varme. Finhakk sjalottløk, og la de bli gyldne og myke i gryta mens chilli og hvitløk finhakkes og røres inn sammen med en klype salt og en teskje cumin. Finhakk et par spiseskjeer av korianderstilkene, og rør inn disse i urteblandingen. Om du ikke har frisk koriander, kan du bruke tørket, eller malte korianderfrø. La krydderblandingen surre et par minutter.

Ha tomatboksene over gryta (ha litt vann i boksene, skyll ut i gryta for å få med alle de gode tomatene), sammen med bønner som er skylt i vann og gulrot i skiver. La det koke opp, og ha i sukker og mørk sjokolade eller kakao, og mais. La gryta putre til søtpotetene blir ferdig.

Du kan ha grønnkålen rett i gryta, men jeg liker å sautere den for at den ikke skal være så drøy å tygge. Varm opp litt olje i en stekepanne, skyll grønnkålen og riv den i store biter som får ligge i stekepanna i fire-fem minutter før de has over i gryta sammen med en klunk olivenolje, en neve frisk koriander og en god skvis lime.

chili sin carne

Server gjerne med ris, avokadoterninger eller guacamole, mer lime og koriander, nachos eller tortillas. God middag!

Likte du oppskriften? Prøv gjerne Mia’s enkel chili con tofu.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »