Chocolate chip cookies – cookies med store sjokoladebiter
0 kommentarer
Det mangler ikke på oppskrifter på chocolate chip cookies (kjeks med sjokoladebiter på godt norsk) og her får du enda en.
Dette er en sprø variant med store sjokoladebiter, strødd med litt havsalt på toppen (valgfritt, men utrolig godt). Deigen kan du lage en uke på forhånd og oppbevare i kjøleskapet (eller i fryseren om du vil forlenge holdbarhetstiden). Skjær så mange skiver du vil av deigen, stek de og server de nystekte (gjerne litt lunkne) til deg selv eller dine kjære.
Jeg måtte ha cookies med en gang og rullet derfor deigen i to pølser (den ene ser du i bakgrunnen av første bildet i fremgangsmåte). Halvparten av deigen ble forvandlet til deilige nystekte cookies, mens deigpølsen gikk til min søster som stekte deigen hjemme hos seg noen dager etter. Jeg kan røpe at kjeksene gjorde stor lykke her på kontoret og hos søss, som måtte ha oppskriften med en gang…
Chocolate chip cookies – cookies med store sjokoladebiter – ca. 30 cookies
ingredienser
250g smør eller margarin
100g sukker
100g brun sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 egg
300g hvetemel
200g grovhakket sjokolade
fremgangsmåte
Ovn temp 180°C
Pisk smør/margarin og sukker lett og luftig. Dette er enklest gjort med en kjøkkenmaskin (der du bare kan la maskinen jobbe for deg – husk bare å skrape ned siden av bollen inn i mellom) eller med en håndmikser.
Tilsett egg og vaniljeekstrakt og rør til det er godt blandet.
Ha opp i melet og sjokoladebiter og rør til det er akkurat blandet.
Hell deigen på benken og samle den sammen med hendene. Del den i to og rull den ut til to pølser med en diameter på ca. 4 cm. Pakk pølsene i plastfolie og sett de kjølig et par timers tid.
Skjær pølsene i skiver på ca. 1 cm tykkelse og sett de på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø med flaksalt om ønskelig og sett i forvarmet ovn. Stek i 10 minutter til de begynner å bli brune i kantene.
La de avkjøle helt på rist.
Tips:
Deigpølsene kan oppbevares i kjøleskapet en ukes tid.
Deigen kan også fryses (maks 1 måned). La den tine i kjøleskapet før den skjæres i skiver og stekes.
Ønsker du litt søtere kjeks kan pølsene pensles med egg og rulles i sukker før de skjæres i skiver og stekes.
Bruk en skarp brødkniv for å skjære deigen i skiver.