Chocolate chip cookies – cookies med store sjokoladebiter

Chocolate chip cookies - cookies med store sjokoladebiter

Det mangler ikke på oppskrifter på chocolate chip cookies (kjeks med sjokoladebiter på godt norsk) og her får du enda en.

Dette er en sprø variant med store sjokoladebiter, strødd med litt havsalt på toppen (valgfritt, men utrolig godt). Deigen kan du lage en uke på forhånd og oppbevare i kjøleskapet (eller i fryseren om du vil forlenge holdbarhetstiden). Skjær så mange skiver du vil av deigen, stek de og server de nystekte (gjerne litt lunkne) til deg selv eller dine kjære.

Jeg måtte ha cookies med en gang og rullet derfor deigen i to pølser (den ene ser du i bakgrunnen av første bildet i fremgangsmåte). Halvparten av deigen ble forvandlet til deilige nystekte cookies, mens deigpølsen gikk til min søster som stekte deigen hjemme hos seg noen dager etter. Jeg kan røpe at kjeksene gjorde stor lykke her på kontoret og hos søss, som måtte ha oppskriften med en gang…

Har du lyst på litt seige chocolate chip cookies bruker du denne oppskriften. 

Chocolate chip cookies – cookies med store sjokoladebiter – ca. 30 cookies

ingredienser
  • 250g smør eller margarin
  • 100g sukker
  • 100g brun sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 300g hvetemel
  • 200g grovhakket sjokolade
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

Chocolate chip cookies - cookies med store sjokoladebiter

Pisk smør/margarin og sukker lett og luftig. Dette er enklest gjort med en kjøkkenmaskin (der du bare kan la maskinen jobbe for deg – husk bare å skrape ned siden av bollen inn i mellom) eller med en håndmikser.

Tilsett egg og vaniljeekstrakt og rør til det er godt blandet.

Ha opp i melet og sjokoladebiter og rør til det er akkurat blandet.

Hell deigen på benken og samle den sammen med hendene. Del den i to og rull den ut til to pølser med en diameter på ca. 4 cm. Pakk pølsene i plastfolie og sett de kjølig et par timers tid.

Skjær pølsene i skiver på ca. 1 cm tykkelse og sett de på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø med flaksalt om ønskelig og sett i forvarmet ovn. Stek i 10 minutter til de begynner å bli brune i kantene.

La de avkjøle helt på rist.

Chocolate chip cookies - cookies med store sjokoladebiter

Tips:

  • Deigpølsene kan oppbevares i kjøleskapet en ukes tid.
  • Deigen kan også fryses (maks 1 måned). La den tine i kjøleskapet før den skjæres i skiver og stekes.
  • Ønsker du litt søtere kjeks kan pølsene pensles med egg og rulles i sukker før de skjæres i skiver og stekes.
  • Bruk en skarp brødkniv for å skjære deigen i skiver.

Chocolate chip cookies - cookies med store sjokoladebiter

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »