Litt eksotisk lammegryte på under en halvtime

Litt eksotisk lammegryte på under en halvtime

Her har du en utrolig smakfull lammegryte som du kan få på middagsbordet på under en halvtime. Og ikke bare det – det lages i kun en gryte!

Gulrøtter, paprika og spinat gir både farge, smak og næring til retten, mens litt currypaste gjør underverker for smaken. Rosiner (eller julens rester av korinter som jeg har brukt her) og mandelskiver gir litt sødme og krønsj til retten.

Og det andre du ser, ja det er kjøttdeig av lam og bulgur.

Om ikke du kjenner til bulgur kan den sammenlignes med couscous – begge lages av durumhvete. I motsetning til couscous blir en større del av kornet bevart under produksjon og bulgur er dermed mer næringsrikt. Vil du lese mer om bulgur kan du lese dette innlegget fra bloggkollega Mia fra Green Bonanza og/eller dette innlegget av Vidar fra et kjøkken i Istanbul. To fine blogger som jeg anbefaler på generelt grunnlag å følge!

Retten er veldig rett frem. Det er dog lurt å ha alt klart på forhånd (mise en place som det så fint heter) slik at det kan gå raskt og effektivt når du først setter i gang.

Når det gjelder curry paste kan den variere i styrke fra produsent til produsent. Smak deg derfor frem. Bland inn halvparten av det som er oppgitt i oppskriften, smak, og ha opp i mer om det trengs.

Server gjerne retten med chutney (jeg liker spicy mango chutney til) og litt nan brød om du har.

lammegryte

Litt eksotisk lammegryte på under en halvtime – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 500g kjøttdeig av lam
  • 4 ts currypaste
  • 1 gul paprika i terninger
  • 5dl kjøttkraft eller -buljong
  • 2.5 dl bulgur
  • 200g spinat, vasket og renset
  • en håndfull rosiner eller korinter
  • en håndfull mandelsikver
  • olje eller annet til steking
  • salt
fremgangsmåte

Bruk en stor, litt dyp stekepanne eller en litt større gryte med tykk bunn.

Stek løk, gulrøtter og hvitløk i litt olje til løken er myk. Ha opp i kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen ned i mindre stykker mens den steker, og stek til den er gjennomstekt. Rør inn curry paste og la det steke litt til. Smak. Tilsett mer currypaste om du mener retten trenger det.

Ha opp i paprika og kjøttkraft/-buljong. La det koke opp og ha så oppi bulgur. Rør litt slik at det er jevnt fordelt, slå ned varmen og la det småkoke 8-10 minutter til bulgur er ferdigkokt. Rør gjerne litt inn i mellom mens det koker. Skulle det bli litt tørt kan du helle på litt vann underveis.

Ha spinaten opp i lammegryta og rør det forsiktig inn. Det vil se litt voldsomt ut i begynnelsen, men spinaten vil raskt falle sammen.

Smak retten til med salt om nødvendig og stør rosiner og mandler over det hele før servering.

Husk chutney og nan brød!

Litt eksotisk lammegryte på under en halvtime

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »