Her har du en utrolig smakfull lammegryte som du kan få på middagsbordet på under en halvtime. Og ikke bare det – det lages i kun en gryte!
Gulrøtter, paprika og spinat gir både farge, smak og næring til retten, mens litt currypaste gjør underverker for smaken. Rosiner (eller julens rester av korinter som jeg har brukt her) og mandelskiver gir litt sødme og krønsj til retten.
Og det andre du ser, ja det er kjøttdeig av lam og bulgur.
Om ikke du kjenner til bulgur kan den sammenlignes med couscous – begge lages av durumhvete. I motsetning til couscous blir en større del av kornet bevart under produksjon og bulgur er dermed mer næringsrikt. Vil du lese mer om bulgur kan du lese dette innlegget fra bloggkollega Mia fra Green Bonanza og/eller dette innlegget av Vidar fra et kjøkken i Istanbul. To fine blogger som jeg anbefaler på generelt grunnlag å følge!
Retten er veldig rett frem. Det er dog lurt å ha alt klart på forhånd (mise en place som det så fint heter) slik at det kan gå raskt og effektivt når du først setter i gang.
Når det gjelder curry paste kan den variere i styrke fra produsent til produsent. Smak deg derfor frem. Bland inn halvparten av det som er oppgitt i oppskriften, smak, og ha opp i mer om det trengs.
Server gjerne retten med chutney (jeg liker spicy mango chutney til) og litt nan brød om du har.