Fantastisk god glutenfri sjokoladekake

Glutenfri sjokoladekake

Her er den! Deilig, saftig, glutenfri sjokoladekake laget med en litt overraskende ingrediens.

Jeg skal ikke spørre en gang om du kan gjette hva denne litt spesielle ingrediensen er, for du kan ikke se det fra bildet over. De som smakte/spiste kaken kunne heller ikke gjette hva jeg hadde erstattet melet med, så jeg skal gi deg et lite hint. Det begynner på ‘q’.

Fortsatt ikke peiling? Vel, da kan jeg røpe at selv om jeg fortalte hva jeg hadde brukt tok det en liten stund før de faktisk kunne smake det. Kaken har et litt nøttete preg.

Vet du det nå kanskje? Ikke? Hvis du vil jukse kan du skrolle ned, da ser du hva jeg har opp i bollen. Men, er du videre med på leken kan jeg røpe at det ikke er mel – det er et frø. Den kokes og avkjøles før den blandes i røren. Og den er fra Sør Amerika, og jeg bruker det ofte istedenfor ris eller pasta……

Yes, det er quinoa!

Jeg må innrømme at jeg selv var skeptisk når jeg så original oppskriften på Food 52, men jeg syntes at det hørtes så spennende ut at jeg måtte prøve.

Oppskriften er moderert noe, jeg klarer aldri å dy meg. Dessuten liker jeg ikke mål som 180ml og runder heller opp eller nedover for å kunne gjøre målingen litt enklere.

Sjekker du original oppskriften finner du en film som viser røren. Røren min var langt mer flytende. Det har selvsagt sammenheng med at jeg tuklet med oppskriften, men kan også ha sammenheng med at ingrediensene er av en annen kvalitet. Ikke bedre eller verre altså – de bare oppfører seg annerledes. Det kan også tenkes at min quinoa var litt fuktig…

Uansett, resultatet var helt fantastisk. Saftig, myk, intens (den bør serveres med vaniljeis for balanse) men samtidig lett. Kan det hende at siden den var glutenfri så la den ikke så tungt i magen?

Kaken anbefales på det høyeste både for de som ikke spiser gluten og for de som gjør. God sjokoladekake er god sjokoladekake.

Glutenfri sjokoladekake

Fantastisk god glutenfri sjokoladekake

ingredienser
glutenfri sjokoladekake
  • 150g quinoa
  • 1 dl espresso eller sterk kaffe
  • 4 egg
  • 2 dl mild olivenolje eller rapsolje
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 300g sukker
  • 80g kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 50g mørk sjokolade, smeltet
glasur
  • 100g mørk sjokolade
  • 1 ts rapsolje
fremgangsmåte

glutenfri sjokoladekake

Ovn temp. 180°C

1 x Bundt kakeform, smurt og strødd med kakao

Kok quinoa iht. pakkens anvisning. La det avkjøle.

Ha avkjølt quinoa, espresso, egg, olje, vaniljeekstrakt, sukker, kakao, bakepulver og salt i en food processor.

glutenfri sjokoladekake

Kjør til blandet. Deigen skal være ganske glatt, men du vil fortsatt ha litt struktur fra quinoaen.

glutenfri sjokoladekake

Rør inn smeltet og avkjølt sjokolade. Hell deigen i en smurt kakeform og sett i forvarmet ovn.

Stek i ca. 50 minutter. Test med kakepinne. Den vil ikke komme ut helt ren, men nesten.

glutenfri sjokoladekake

Her ser du kaken uten glasur. Formen fikk en omgang med fett og kakao før deigen ble helt oppi. Som du ser fordelte jeg kakaoen kun i nedre del av formen (trodde ikke den skulle heve så mye….)

La kaken avkjøle helt på rist før du har på glasur. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn oljen. Fordel glasuren på kaken og pynt med granateplefrø for eksempel, før glasuren stivner.

 

 

glutenfri sjokoladekake

Skjær generøse stykker av kaken og server med vaniljeis for eksempel.

glutenfri sjokoladekake

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »