Her er den! Deilig, saftig, glutenfri sjokoladekake laget med en litt overraskende ingrediens.
Jeg skal ikke spørre en gang om du kan gjette hva denne litt spesielle ingrediensen er, for du kan ikke se det fra bildet over. De som smakte/spiste kaken kunne heller ikke gjette hva jeg hadde erstattet melet med, så jeg skal gi deg et lite hint. Det begynner på ‘q’.
Fortsatt ikke peiling? Vel, da kan jeg røpe at selv om jeg fortalte hva jeg hadde brukt tok det en liten stund før de faktisk kunne smake det. Kaken har et litt nøttete preg.
Vet du det nå kanskje? Ikke? Hvis du vil jukse kan du skrolle ned, da ser du hva jeg har opp i bollen. Men, er du videre med på leken kan jeg røpe at det ikke er mel – det er et frø. Den kokes og avkjøles før den blandes i røren. Og den er fra Sør Amerika, og jeg bruker det ofte istedenfor ris eller pasta……
Yes, det er quinoa!
Jeg må innrømme at jeg selv var skeptisk når jeg så original oppskriften på Food 52, men jeg syntes at det hørtes så spennende ut at jeg måtte prøve.
Oppskriften er moderert noe, jeg klarer aldri å dy meg. Dessuten liker jeg ikke mål som 180ml og runder heller opp eller nedover for å kunne gjøre målingen litt enklere.
Sjekker du original oppskriften finner du en film som viser røren. Røren min var langt mer flytende. Det har selvsagt sammenheng med at jeg tuklet med oppskriften, men kan også ha sammenheng med at ingrediensene er av en annen kvalitet. Ikke bedre eller verre altså – de bare oppfører seg annerledes. Det kan også tenkes at min quinoa var litt fuktig…
Uansett, resultatet var helt fantastisk. Saftig, myk, intens (den bør serveres med vaniljeis for balanse) men samtidig lett. Kan det hende at siden den var glutenfri så la den ikke så tungt i magen?
Kaken anbefales på det høyeste både for de som ikke spiser gluten og for de som gjør. God sjokoladekake er god sjokoladekake.