Annonse
Min Familie

Hakket paneer (Paneer Bhurji aur Shimla Mirch)

hakket paneer (Paneer Bhurji aur Shimla Mirch)

Husker du at jeg var på besøk hos Niru i Maslamagic før påske? Der ble jeg introdusert til en ny ingrediens og en ny indisk rett!

Apetina har nemlig lansert paneer, en mild indisk ferskost og Niru, som er ekspert på all indisk mat, viste meg hvordan jeg kunne lage en superenkel rett med den.

Hakket paneer har vi kalt den på norsk, på indisk heter den Paneer Bhurji aur Shimla Mirch. Vi begynner med å steke krydder og løk som setter smak på en tomatsaus. Apetina paneer smuldres opp i sausen og hakkes ned til det begynner å ligne eggerøre. Litt mer krydder og fersk koriander runder det hele.

Det hele kommer sammen på under 20 minutter og fungerer ypperlig servert som middag eller kveldsmat. Server med litt oppvarmet pitabrød, nanbrød eller chapati. En god, litt spicy, chutney er også godt som tilbehør.

PS. paneer er svært proteinrik og egner seg som et godt alternativ til kjøtt. Ta en titt her for mer inspirasjon til kjøttfrie måltider med paneer. 

hakket paneer

Her er filmen der Niru og jeg lager hakket paneer.

Har du spørsmål vedr. paneer eller har lyst på flere oppskrifter med paneer kan du sjekke ut opplysningskontoret for paneer her. 

Hakket paneer (Paneer Bhurji aur Shimla Mirch) – 4 porsjoner

ingredienser
  • 3 ss olje
  • 1 ts spisskummen (frø)
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1/2 boks (200g) hakkede tomater
  • 1/2 grønn paprika i terninger
  • 1/2 rød paprika i terninger
  • 3/4 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver (valgfritt)
  • 2 pakker Apetina paneer
  • 1 ts garam masala
  • 2 ss frisk koriander, grovhakket
fremgangsmåte

Paneer røre

Ha oljen i en varm stekepanne og stek spissskummen noen sekunder før du har oppi løken.

Stek til løken begynner å få litt farge. Tilsett paprika, hakkede tomater, gurkemeie, salt og chilipulver. Gå gjerne litt forsiktig frem med chilipulver om du ikke liker det for sterkt.

Rør sammen og la det småkoke 3-4 minutter. Smuldre Apetina paneer opp med fingrene og ha det opp i sausen. Bryt det videre opp med en stekespade slik at Apetina paneer til slutt ligner på litt på eggerøre. La det koke videre til det meste av væsken er kokt vekk.

Rør garam masala inn til slutt. Ha hakket paneer over i en serveringsskål og pynt med grovhakket koriander.

Server gjerne med litt lunken nanbrød eller chapati til.

Paneer røre

Og for all del ikke glem en god spicy chutney!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »