Husker du at jeg var på besøk hos Niru i Maslamagic før påske? Der ble jeg introdusert til en ny ingrediens og en ny indisk rett!
Apetina har nemlig lansert paneer, en mild indisk ferskost og Niru, som er ekspert på all indisk mat, viste meg hvordan jeg kunne lage en superenkel rett med den.
Hakket paneer har vi kalt den på norsk, på indisk heter den Paneer Bhurji aur Shimla Mirch. Vi begynner med å steke krydder og løk som setter smak på en tomatsaus. Apetina paneer smuldres opp i sausen og hakkes ned til det begynner å ligne eggerøre. Litt mer krydder og fersk koriander runder det hele.
Det hele kommer sammen på under 20 minutter og fungerer ypperlig servert som middag eller kveldsmat. Server med litt oppvarmet pitabrød, nanbrød eller chapati. En god, litt spicy, chutney er også godt som tilbehør.
PS. paneer er svært proteinrik og egner seg som et godt alternativ til kjøtt. Ta en titt her for mer inspirasjon til kjøttfrie måltider med paneer.
Her er filmen der Niru og jeg lager hakket paneer.
Har du spørsmål vedr. paneer eller har lyst på flere oppskrifter med paneer kan du sjekke ut opplysningskontoret for paneer her.