Nydelig couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Salater (som is) er godt året rundt! Men, nå som været er varmere og grillsesongen er her for fullt er det også full rulle på salatfronten.

Her har jeg laget en nydelig couscoussalat med pesto og masse annet godt. Vi starter med coucous (perle couscous for å være nøyaktig) av fullkorn, men dette kan like godt byttes ut med noe annet som for eksempel quinoa, bulgurhvete, perlespelt, byggryn eller rett og slett pasta.

Pesto er avgjørende for smaken av salaten og jeg lager aller helst min egen. Dette er veldig fort gjort om du har en liten (eller stor) food prosessor. Det er også rimeligere og mer smakfull enn det du får kjøpt i butikken. Legg merke til at jeg lager min pesto med spinat, men den kan selvsagt lages med basilikum, en blanding av urter eller spinat og en blanding av urter. Det er veldig fint å bruke opp diverse urterester når man lager pesto.

Ta resten av ingredienslisten også som et forslag. Har du ikke det ene eller det andre, kan du sløyfe det eller ersatte det med noe annet. Mangler du ikke mozzarella for eksempel kunne du bruke fetaost. Har du ikke cherrytomater, bruker du ‘vanlig’ tomater og skjærer de i litt større terninger.

Og så et siste tips før vi går over til oppskriften. Smak på salaten når den er ferdig. Synes du den er litt ‘tørr’ kan du helle litt olivenolje over. Synes du det var litt tamt i smaken så kjører du på med litt mer salt og pepper, eller litt mer pesto. Og pass på at pestoen er intens i smaken – den blandes ut med resten av salaten og kan fort ‘forsvinne’ litt om den ikke har nok smak.

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Var ikke denne salaten akkurat det du lette etter? Ta gjerne en titt på andre salater her. 

Nydelig couscoussalat med pesto 

ingredienser
Spinatpesto
  • 200g frisk spinat (en stor pose)
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 50g revet parmesanost
  • 50g pinjekjerner, ristet
  • ca. 1.5 dl olivenolje
  • salt, pepper
Salaten
  • ca. 200g kokt perle couscous
  • ca. 200g cherrytomater, delt i to om de er store
  • ca. 125g fersk mozzarella, skjært i terninger
  • 1 agurk, frø fjernet, i biter
  • ca. 50g oliven, delt i to om du ønsker
  • en boks med kikerter
  • frisk basilikum
fremgangsmåte

Lag spinatpesto. Ha spinat, hvitløk, pinjekjerner, parmesanost og litt olivenolje i en food prosessor eller blender. Sett maskinen i gang og tilsett mer olivenolje etterhvert slik at du har en tykk, men fortsatt litt flytende pesto. Smak til med salt og pepper. Synes du det er for lite hvitløk har du sjansen til å tilsette mer nå.

Forbered alle andre salatingredienser. Så skal jeg vise dere hvordan jeg setter sammen salaten for fotografering. Vil du ha en salat som ser likedan ut gjør du det samme.

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Bland 3-4 spiseskjeer pesto med couscousen. Dette gjør jeg fordi jeg ikke vil at pestoen skal farge hele salaten. Smak gjerne couscousen og ev. rør inn mer pesto eller krydre med salt og pepper.

Bruk et stort fat og spre couscousen rundt bunnen.

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Tilsett kikerter

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

mozzarella (eller fetaost om du bruker)

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

agurk

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

oliven

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

tomater (har du noen soltørkede tomater kan du gjerne bruke de også)

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

og vårløk.

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Så legger jeg noen klatter med mer pesto rundt om salaten

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

kverner over litt pepper og legger på noen friske basilikumblader.

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Salaten din er klar for servering!

couscousssalat med mozzarella og pesto (og annet godt)

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »