
Salater (som is) er godt året rundt! Men, nå som været er varmere og grillsesongen er her for fullt er det også full rulle på salatfronten.
Her har jeg laget en nydelig couscoussalat med pesto og masse annet godt. Vi starter med coucous (perle couscous for å være nøyaktig) av fullkorn, men dette kan like godt byttes ut med noe annet som for eksempel quinoa, bulgurhvete, perlespelt, byggryn eller rett og slett pasta.
Pesto er avgjørende for smaken av salaten og jeg lager aller helst min egen. Dette er veldig fort gjort om du har en liten (eller stor) food prosessor. Det er også rimeligere og mer smakfull enn det du får kjøpt i butikken. Legg merke til at jeg lager min pesto med spinat, men den kan selvsagt lages med basilikum, en blanding av urter eller spinat og en blanding av urter. Det er veldig fint å bruke opp diverse urterester når man lager pesto.
Ta resten av ingredienslisten også som et forslag. Har du ikke det ene eller det andre, kan du sløyfe det eller ersatte det med noe annet. Mangler du ikke mozzarella for eksempel kunne du bruke fetaost. Har du ikke cherrytomater, bruker du ‘vanlig’ tomater og skjærer de i litt større terninger.
Og så et siste tips før vi går over til oppskriften. Smak på salaten når den er ferdig. Synes du den er litt ‘tørr’ kan du helle litt olivenolje over. Synes du det var litt tamt i smaken så kjører du på med litt mer salt og pepper, eller litt mer pesto. Og pass på at pestoen er intens i smaken – den blandes ut med resten av salaten og kan fort ‘forsvinne’ litt om den ikke har nok smak.

Var ikke denne salaten akkurat det du lette etter? Ta gjerne en titt på andre salater her.

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.