Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Akkurat som man ikke kan få nok pastaoppskrifter kan man heller ikke ha for mange oppskrifter på pastasalater. Så her kommer en til – pastasalat med tomat, avokado og mozzarella. Og en sabla god dressing.

Ja, for er det en ting man ikke vil ha er en tørr eller det som verre er, en smakløs pastasalat.

Dette har jeg løst ved å lage en dressing for selve pastaen og en dressing til for hele salaten. Og så for å avrunde det hele, heller jeg gjerne litt ekstra balsamicoeeddik og kverner litt pepper over det hele helt til slutt.

Den første dressingen er en ganske vanlig vinaigrette. Olje og balsamicoeddik blandet sammen med salt og pepper. Dette blander jeg direkte med pastaen før jeg legger til resten av ingrediensene. Her passer jeg også på å smake og ev. ha i litt mer eddik eller krydder om det trengs. Det skal smake, men pastaen skal ikke flyte i dressing.

Så lager jeg en dressing til. En form for pesto egentlig, bare litt mer flytende. Basilikum, hvitløk og pinjekjerner grovhakkes enten for hånd eller i en food prosessor og blandes med olivenolje. Dette smakes til med salt og pepper, det skal være en ordentlig smaksbombe.

Den andre dressingen legges i klatter på den ferdige blandete salaten, og resten serveres ved siden av.

En super, duper pastasalat med masse smak!

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Er du på utkikk etter flere oppskrifter på pastasalat kan du finne de her. 


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella – 6-8 porsjoner

ingredienser
pastasalat
  • 500g pasta
  • ca. 250 g cherrytomater
  • 2 avokado
  • 150g mozzarella
  • en god håndfull frisk basilikum
dressing nr. 1
  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
  • annen krydder om du ønsker (chili, hvitløk, oregano, osv)
dressing nr. 2
  • en god håndfull frisk basilikum
  • en god håndfull pinjekjerner
  • 1 hvitløksfedd
  • salt, pepper
  • olivenolje
fremgangsmåte

Kok pastaen i godt saltet vann iht pakkens anvisning. Vanligvis anbefaler jeg å koke den litt kortere enn anvist på pakken slik at den er al dente, men til pastasalat liker jeg best at pastaen er gjennomkokt. Hell av kokevannet og skyll pastaen i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen.

Lag den første dressingen. Bland balsamicoeddik med olivenolje og smak til med salt og pepper og ev. andre krydder du ønsker å bruke. Hell noe av dressingen over salaten og bland godt. Hell over mer dressing til pastaen er dekket. Smak til med krydder og ev. mer eddik om du trenger mer syre.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Skjær cherrytomatene i to (eller fire om de er store) og ha opp i salaten.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Skjær avokado i terninger og ha opp i salaten. Jeg har brukt små mozzarellakuler som jeg har delt i to.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Skjær mozzarella i biter og ha opp i salaten.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Skjær frisk basilikum i strimler og ha opp i salaten.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Bland salaten sammen. Vær forsiktig slik at du ikke moser avokadoen. Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Lag dressing nr.2. Ha hvitløk, pinjekjerner, basilikum og litt olivenolje i en food processor og kjør til du har en grov blanding. Dette kan du også gjøre for hånd ved å grovhakke hvitløk, pinjekjerner og basilikum med kniv og blande med olivenolje. Smak til med salt og pepper – dette skal være en smaksbombe.

Strø litt av denne dressingen over salaten, resten kan du servere ved siden av.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Så, til slutt, heller jeg over litt ekstra balsamicoeddik, kverner over litt pepper og drysser et par ekstra basilikumblader over salaten.

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Da er salaten klar for servering!

Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella

Håper det smaker!

 

 

 

Kommentarer

  • Reply Tove Anita Stensnes 14. juni 2019

    Den hørtes nydelig utgleder meg til å lage den,når vi skal grille

    • Reply Mat På Bordet 28. juni 2019

      Det var hyggelig å høre Tove – håper at det smaker!!
      hilsen
      ina

  • Reply Iselin 11. juli 2018

    Denne salaten har blitt min nye favoritt.

    • Reply Mat På Bordet 19. juli 2018

      Så hyggelig å høre Iselin!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »