Akkurat som man ikke kan få nok pastaoppskrifter kan man heller ikke ha for mange oppskrifter på pastasalater. Så her kommer en til – pastasalat med tomat, avokado og mozzarella. Og en sabla god dressing.
Ja, for er det en ting man ikke vil ha er en tørr eller det som verre er, en smakløs pastasalat.
Dette har jeg løst ved å lage en dressing for selve pastaen og en dressing til for hele salaten. Og så for å avrunde det hele, heller jeg gjerne litt ekstra balsamicoeeddik og kverner litt pepper over det hele helt til slutt.
Den første dressingen er en ganske vanlig vinaigrette. Olje og balsamicoeddik blandet sammen med salt og pepper. Dette blander jeg direkte med pastaen før jeg legger til resten av ingrediensene. Her passer jeg også på å smake og ev. ha i litt mer eddik eller krydder om det trengs. Det skal smake, men pastaen skal ikke flyte i dressing.
Så lager jeg en dressing til. En form for pesto egentlig, bare litt mer flytende. Basilikum, hvitløk og pinjekjerner grovhakkes enten for hånd eller i en food prosessor og blandes med olivenolje. Dette smakes til med salt og pepper, det skal være en ordentlig smaksbombe.
Den andre dressingen legges i klatter på den ferdige blandete salaten, og resten serveres ved siden av.
En super, duper pastasalat med masse smak!
Er du på utkikk etter flere oppskrifter på pastasalat kan du finne de her.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Den hørtes nydelig utgleder meg til å lage den,når vi skal grille
Det var hyggelig å høre Tove – håper at det smaker!!
hilsen
ina
Denne salaten har blitt min nye favoritt.
Så hyggelig å høre Iselin!