Akkurat som man ikke kan få nok pastaoppskrifter kan man heller ikke ha for mange oppskrifter på pastasalater. Så her kommer en til – pastasalat med tomat, avokado og mozzarella. Og en sabla god dressing.
Ja, for er det en ting man ikke vil ha er en tørr eller det som verre er, en smakløs pastasalat.
Dette har jeg løst ved å lage en dressing for selve pastaen og en dressing til for hele salaten. Og så for å avrunde det hele, heller jeg gjerne litt ekstra balsamicoeeddik og kverner litt pepper over det hele helt til slutt.
Den første dressingen er en ganske vanlig vinaigrette. Olje og balsamicoeddik blandet sammen med salt og pepper. Dette blander jeg direkte med pastaen før jeg legger til resten av ingrediensene. Her passer jeg også på å smake og ev. ha i litt mer eddik eller krydder om det trengs. Det skal smake, men pastaen skal ikke flyte i dressing.
Så lager jeg en dressing til. En form for pesto egentlig, bare litt mer flytende. Basilikum, hvitløk og pinjekjerner grovhakkes enten for hånd eller i en food prosessor og blandes med olivenolje. Dette smakes til med salt og pepper, det skal være en ordentlig smaksbombe.
Den andre dressingen legges i klatter på den ferdige blandete salaten, og resten serveres ved siden av.
Pastasalat med tomat, avokado og mozzarella – 6-8 porsjoner
ingredienser
pastasalat
500g pasta
ca. 250 g cherrytomater
2 avokado
150g mozzarella
en god håndfull frisk basilikum
dressing nr. 1
6 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
salt og pepper
annen krydder om du ønsker (chili, hvitløk, oregano, osv)
dressing nr. 2
en god håndfull frisk basilikum
en god håndfull pinjekjerner
1 hvitløksfedd
salt, pepper
olivenolje
fremgangsmåte
Kok pastaen i godt saltet vann iht pakkens anvisning. Vanligvis anbefaler jeg å koke den litt kortere enn anvist på pakken slik at den er al dente, men til pastasalat liker jeg best at pastaen er gjennomkokt. Hell av kokevannet og skyll pastaen i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen.
Lag den første dressingen. Bland balsamicoeddik med olivenolje og smak til med salt og pepper og ev. andre krydder du ønsker å bruke. Hell noe av dressingen over salaten og bland godt. Hell over mer dressing til pastaen er dekket. Smak til med krydder og ev. mer eddik om du trenger mer syre.
Skjær cherrytomatene i to (eller fire om de er store) og ha opp i salaten.
Skjær avokado i terninger og ha opp i salaten. Jeg har brukt små mozzarellakuler som jeg har delt i to.
Skjær mozzarella i biter og ha opp i salaten.
Skjær frisk basilikum i strimler og ha opp i salaten.
Bland salaten sammen. Vær forsiktig slik at du ikke moser avokadoen.
Lag dressing nr.2. Ha hvitløk, pinjekjerner, basilikum og litt olivenolje i en food processor og kjør til du har en grov blanding. Dette kan du også gjøre for hånd ved å grovhakke hvitløk, pinjekjerner og basilikum med kniv og blande med olivenolje. Smak til med salt og pepper – dette skal være en smaksbombe.
Strø litt av denne dressingen over salaten, resten kan du servere ved siden av.
Så, til slutt, heller jeg over litt ekstra balsamicoeddik, kverner over litt pepper og drysser et par ekstra basilikumblader over salaten.
Den hørtes nydelig utgleder meg til å lage den,når vi skal grille
Det var hyggelig å høre Tove – håper at det smaker!!
hilsen
ina
Denne salaten har blitt min nye favoritt.
Så hyggelig å høre Iselin!