Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Alt i en gryte sjokoladekake

sjokoladekake

Alt i en gryte sjokoladekake røres sammen i en gryte. Thats it. Ikke bare går det raskt, men det er minimalt med oppvask etterpå. Og det er alltid et pluss, ikke sant?

Jeg har valgt å steke den i en av de fine formene som jeg har begynt å få i julegave hvert år fra yngstemann. Jeg har nå to men håper og satser på at hun vedlikeholder tradisjonen. (Hint, hint Matilda ♥ ).

Men, det er ingenting i veien for å steke den i en ‘vanlig’ rund kakeform eller en langpanne for den saks skyld. Husk bare på å regulere steketiden.

Kaken er som sagt veldig enkel å lage. Du trenger en gryte og noe å røre med. Jeg liker å bruke en visp for å passe på at det ikke blir noen klumper i deigen.

Fettet smeltes i gryta sammen med kakao og vann. Gryta fjernes fra varmen og resten av ingrediensene røres inn. Så er det bare om å gjøre å helle røren i kakeformen.

Og apropos formen. Smør den godt! Og er du i tvil om det holder, dryss den også innvendig med kakao slik at du er ekstra sikker på at kaken slipper tak når du hvelver formen. De som følger med på Instagram (stories) fikk se hvor galt det gikk med meg…

 

sjokoladekake

Håper virkelig at du prøver denne kaken – den er en sikker vinner!

Alt i en gryte sjokoladekake

ingredienser
sjokoladekake
  • 200g smør eller margarin
  • 40g kakao
  • 1/2 ts salt
  • 250 ml vann
  • 250g hvetemel
  • 250g sukker
  • 1.5 ts natron
  • 2 egg
  • 125 ml rømme
Sjokoladeglasur
  • 25 ml flytende margarin
  • 25 ml melk
  • 1.5ss kakao
  • ca. 75g melis
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

Smør en kakeform. Jeg brukte en som rommer ca. 2 liter og strødde med kakao i tillegg til å smøre godt for å sikre meg om at kaken kom lett ut av formen.

Ha smør eller margarin, kakao, salt og vann i en gryte og la det koke opp. Rør slik at smøret/margarinen er smeltet.

Ta gryta av varmen og rør inn hvetemel ,sukker og natron. Rør inn egg, så rømme til slutt.

Hell deigen opp i kakeformen og sett i forvarmet ovn.

Stek i 45 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke den med en kakepinne. Er kakepinnen ren er kaken ferdig.

La kaken avkjøle noe i kakeformen før du hvelver den over på en rist. La den avkjøle helt.

sjokoladekake

Rør sammen ingrediensene til glasuren og hell over kaken.

sjokoladekake

Det vil renne nedover kaken, men det gjør ingenting, men ønsker du en tykkere glasur kan du tilsette mer melis.

sjokoladekake

Dryss med strø om du ønsker.

sjokoldekake

Kaken er klar til servering og smaker godt til kaffe eller et stort glass melk. En kule med vaniljeis er også godt til…

sjokoladekake

Kaken er fantastisk saftig og holder seg godt noen dager om den ikke spises opp med det samme.

sjokoladekake

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »