Jeg måtte bare prøve. Oppskriften har forfulgt meg en stund og med denne sunnhetsbølgen som stadig skyller over oss og skal ha oss til å spise mat ‘uten tilsatt sukker’ er denne oppskriften å finne både her og der.
Jeg kaster meg ikke helt på den bølgen, jeg synes det meste jeg legger ut her på bloggen er sunt. Det kan bli usunt om du spiser for mye eller for mange av kakene, dessertene, baksten jeg legger ut, men det handler mer om mengdekontroll. Noe jeg alltid må ta meg i å kontrollere.
Men tilbake til sjokolademousse, eller sjokoladepudding om du fortrekker å kalle det for det.
To ting gjorde at jeg ble overbevist. Det første var at det virket så enkelt å lage. Det kan jeg bekrefte at det er (med forbehold om at du har en food processor).
Det andre er at jeg elsker hovedingrediensen. Den tredje tingen (ooops) var at jeg var nysgjerrig. Kan dette være godt?
Denne sjokolademoussen er laget med avokado og kun to ingredienser til – kakao og en søtningsmiddel. Jeg har brukt agavesirup som er ganske nøytral i smaken, men du kan også bruke lønnesirup eller honning. De vil nok sette litt mer preg på sjokolademoussen rent smaksmessig.
Jeg har angitt cirka mengder i oppskriften, for hvor mye kakao og sirup/honning du skal tilsette må du nesten smake deg litt frem til.
Sjokolademoussen er ganske intens i smak og jeg valgte derfor å toppe den med litt lettpisket kremfløte. Men det som er aller best og virkelig drar det hele sammen er blandingen av kokos, pistasj og tranebær. Vær litt generøs med det strøet, for det løfter virkelig desserten.
Og hva synes jeg? Overraskende godt! Særlig når jeg fikk på strøet… Litt annerledes er den og du smaker nok avokadoen, men du verden som den smelter på tungen.
Skal definitivt lages igjen!
Pst. sjokolademoussen ble behørig testet av andre her på kontoret som ga den en stor tommel opp.