Kylling satay med peanøttsaus

Kylling satay med peanøttsaus

Kylling satay med peanøttsaus, hva mer kan man si egentlig. Det er lett å lage, kan spises rett fra grillen eller lunken. De kan også varmes opp igjen om du ønsker, men smaker aller best nygrillet. Også så er det peanøttsausen da…..

To ting må du gjøre. Lage en marinade for kyllingen og lage peanøttsaus. Marinaden er en enkel sak. Alle ingrediensene legges i en food processor og kjøres til du har en litt grov, tykk marinade. Det beste resultatet får du om du legger kyllingen i marinaden kvelden i forveien, men det holder også med et par, tre timer.

Peanøttsausen er omtrent like enkelt å lage, og her trenger du ingen food processor, ingrediensene skal bare blandes sammen. Smak på peanøttsausen og juster den til din smak. Kanskje du vil ha litt mer syre, kanskje du vil ha mer salt (soyasaus) og kanskje du vil ha den litt hottere. Du bestemmer!

Et lite tips om du bruker trepinner – legg de i bløt en halvtimes tid slik at de ikke brenner over grillen. Alternativt kan du også pakke endene i aluminiumsfolie for å beskytte de fra varmen.

Vil du servere noe til kan jeg anbefale denne nudelsalaten.

Håper det smaker!

Kylling satay med peanøttsaus – 6-8 porsjoner

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

ingredienser
Kylling satay
  • 1 kg kyllingbryst
  • en god håndfull frisk koriander (med stilker)
  • 1/4 rød løk
  • 2 hvitløksfedd
  • ca, 3 cm fersk ingefær
  • ca. 2 cm sitrongress
  • 3 ss rapsolje eller lignende
  • 2 ss brun sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
Peanøttsaus
  • 5 ss peanøttsmør
  • saften av en lime
  • 1 1/2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • ca. 1 ss hot sauce, sriracha eller lignende
  • 1 hvitløksfedd finrevet
  • ca. 1/2 dl vann
fremgangsmåte

Skjær kyllingen i strimler. Prøv å få de like store og husk at de krymper litt under steking.

Ha resten av ingrediensene i en food processor…

og kjør til har en tykk marinade.

Ha kyllingen i et fat og hell marinaden over.

Kylling satay med peanøttsaus

Bland godt slik at kyllingen er dekket med marinade. Ha litt plastfolie over og sett kjølig. La kyllingen marinere et par timer eller hvis du er flink til å planlegge, over natten (det er best…).

Skal du bruke trepinner er det lurt å sette disse bløt slik at de ikke brenner under grilling.

Kylling satay med peanøttsaus

Lag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene sammen. Smak gjerne til med soyasaus eller limesaft om den mangler syre eller salt. Ha litt mer hot sauce i om du vil ha den sterkere.

Tre kyllingen på pinner og grill når du er klar.  Server kyllingen med peanøttsaus.

Kylling satay med peanøttsaus

Yum!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »