Kylling satay med peanøttsaus, hva mer kan man si egentlig. Det er lett å lage, kan spises rett fra grillen eller lunken. De kan også varmes opp igjen om du ønsker, men smaker aller best nygrillet. Også så er det peanøttsausen da…..
To ting må du gjøre. Lage en marinade for kyllingen og lage peanøttsaus. Marinaden er en enkel sak. Alle ingrediensene legges i en food processor og kjøres til du har en litt grov, tykk marinade. Det beste resultatet får du om du legger kyllingen i marinaden kvelden i forveien, men det holder også med et par, tre timer.
Peanøttsausen er omtrent like enkelt å lage, og her trenger du ingen food processor, ingrediensene skal bare blandes sammen. Smak på peanøttsausen og juster den til din smak. Kanskje du vil ha litt mer syre, kanskje du vil ha mer salt (soyasaus) og kanskje du vil ha den litt hottere. Du bestemmer!
Et lite tips om du bruker trepinner – legg de i bløt en halvtimes tid slik at de ikke brenner over grillen. Alternativt kan du også pakke endene i aluminiumsfolie for å beskytte de fra varmen.
Vil du servere noe til kan jeg anbefale denne nudelsalaten.
Håper det smaker!
Kylling satay med peanøttsaus – 6-8 porsjoner
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.