På tide med et nytt eltefritt brød her på bloggen ikke sant?
Hils på eltefritt brød med hasselnøtter og havre. Ganske mye hasselnøtter faktisk – hele 200g har jeg kjørt til en grov blanding i min food prosessor. Kjapt og enkelt. Har du ikke food prosessor kan du selvsagt grovhakke de for hånd – det er faktisk mer sjarmerende.
Havre var egentlig bare en ettertanke. Og hvetemelsposen tok jeg tak uten å tenke meg om, men det kunne selvsagt lett ha blitt byttet ut med fullkornshvetemel. Da får du grovt brød.
Saftig og godt ble det. Det dufter fantastisk godt av hasselnøtter som fikk meg (igjen) å tenke at jeg kunne gjerne ha ristet de hasselnøttene før jeg grovhakket de for enda mer effekt. Jeg noteter meg det til neste gang. Det, og å bruke fullkornshvetemel istedenfor hvetemel.
Ellers er det rett frem. Som du ser har jeg brukt bakepapir i gryta denne gangen. Jeg pleier ikke å gjøre det, men jeg tror jeg var usedvanlig lat når jeg lagde brødet. Så, istedenfor å hvelve deigen opp i gryta løftete jeg den bare rett og slett opp i. En god snitt med saks var alt som skulle til før lokket ble satt på toppen, og gryta skøvet i ovnen igjen.
Herligland som jeg elsker eltefritt brød altså. Samme glede hver gang å løfte på lokket og se på det herlige vidunderet.
Neste glede er selvsagt å skjære i den fortsatt lunkne brødet, gjennom den sprøe skorpen og inn til den mykeste midten, duftende av hasselnøtter.
Nok en verdt å prøve oppskrift altså – håper du lager den!
Hei,
dette må prøves – elsker både nøtter og eltefritt brød! Kan man erstatte havremel med lettkokt havregryn?
Hilsen Marie
Hei Marie
Det er aldri lett å si om man kan ersatte det ene med det andre, men i prinsippet bør det gå bra.
Det kan hende at du vil måtte tilsette litt mer væske eller kanskje litt mer gjær, men du må nesten bare prøve deg frem.
Lykke til!
hilsen
ina