Skal du ha ne godt til grillmat eller et godt stykke kjøtt for den saks skyld er det denne salaten du skal lage – grillet squashsalat.
Du kan gjerne grille squashen før du legger kjøttet på grillen, eller du kan grille den mens kjøttet hviler. Du kan også lage den på forhånd. Da er det bare å passe på at den serveres romtemperert om du har oppbevart den i kjøleskapet i mellomtiden.
Finner du gul squash (jeg fant på Coop) så blir salaten ekstra lekker med spillet av gult og grønt (jeg hadde en gul og 3 grønne squash for denne salaten). Om du bare finner grønn squash er det ingen krise, salaten blir like god.
Det som er viktig er å få fine grillmerker på squashen og å gjennomsteke den uten at den mister formen. Det er i grunnen ingen kunstverk, du må bare følge med når du griller. Jeg kjørte på med maks temperatur på grillen (nå har jeg en gammel grill, så maks temperatur på min grill er kanskje middels temperatur på din) og ventet til den ble varm før jeg begynte å legge squashskivene på risten en etter en.
Når du ser at squashen begynner å ‘svette’ litt på toppen kan du ta en titt og se om den har fått fin grillmønster på undersiden. Da er det bare å begynne å snu de en etter en. Innen du har snudd alle så er kanskje de første ferdig grillet allerede. Skal jeg anslå tid tenker jeg at squashen lå ca. 4 minutter på den ene siden og 2 på den andre. Men, ta det som en pekepinn, min grill er som sagt blitt litt mindre effektiv med alderen.