Grillet squashsalat

  Grillet squashsalat Skal du ha ne godt til grillmat eller et godt stykke kjøtt for den saks skyld er det denne salaten du skal lage – grillet squashsalat. Du kan gjerne grille squashen før du legger kjøttet på grillen, eller du kan grille den mens kjøttet hviler. Du kan også lage den på forhånd. Da er det bare å passe på at den serveres romtemperert om du har oppbevart den i kjøleskapet i mellomtiden. Finner du gul squash (jeg fant på Coop) så blir salaten ekstra lekker med spillet av gult og grønt (jeg hadde en gul og 3 grønne squash for denne salaten).  Om du bare finner grønn squash er det ingen krise, salaten blir like god. Det som er viktig er å få fine grillmerker  på squashen og å gjennomsteke den uten at den mister formen. Det er i grunnen ingen kunstverk, du må bare følge med når du griller. Jeg kjørte på med maks temperatur på grillen (nå har jeg en gammel grill, så maks temperatur på min grill er kanskje middels temperatur på din) og ventet til den ble varm før jeg begynte å legge squashskivene på risten en etter en. Når du ser at squashen begynner å ‘svette’ litt på toppen kan du ta en titt og se om den har fått fin grillmønster på undersiden. Da er det bare å begynne å snu de en etter en. Innen du har snudd alle så er kanskje de første ferdig grillet allerede. Skal jeg anslå tid tenker jeg at squashen lå ca. 4 minutter på den ene siden og 2 på den andre. Men, ta det som en pekepinn, min grill er som sagt blitt litt mindre effektiv med alderen. Grillet squashsalat
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Grillet squashsalat – 4 – 6 porsjoner

ingredienser
  • 4 mellomstore squash
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • saft og finrevet skall av en sitron
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • en god neve frisk persille, grovhakket
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Grillet squashsalat

Skjær squashen i skiver ca. 1/2 cm tykke. Ha de alle i en bolle sammen med 2 ss olivenolje og spisskummen. Bland forsiktig sammen med hendene. Synes du at du trenger mer olivenolje kan du ha opp i den siste spiseskjeen.

Varm opp grillen og legg squashskivene på risten, en og en. Når de begynner å ‘svette’ litt på toppen kan du ta en titt og se om de har fått fin grillmønster. Snu de og grill et par minutter til (les gjerne hva jeg har skrevet om grillingen innledningsvis). Her er en liten filmsnutt fra Instagram stories som viser prosessen:

Legg de ferdig grillede sqaushskivene i en stor bolle. Bland hvitløk, sitronskall og hvitløk sammen og hell over de fortsatt varme squashskivene. Bland forsiktig sammen. Ha opp i grovhakket persille og bland, forsiktig igjen. Smak til med salt og pepper.

Hell salaten over i en ren bolle eller fat og server.

Om salaten ikke skal serveres med det samme kan den oppbevares kjølig. La den komme til romtemperatur før servering.

Grillet squashsalat

Litt chèvre på toppen er heller ikke dumt….

Bon Appétit!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »