En smuldrekake er aldri feil.
Smuldrekake med pære, sjokolade og hasselnøtter er intet unntak. Servert varm er den på sitt beste, gjerne servert med is eller pisket kremfløte.
Her er det mye på gang, men smakene er harmoniske. Litt saftig pære, en liten bit av ristede hasselnøtter, myk sjokolade og til slutt litt smuldreblanding.
I og med at denne kaken ikke har noen ‘bunn’ så regnes den kanskje litt mer som en dessert. Jeg liker i hvert fall å servere den i dessertskåler (gjerne med stett) og med en kule is på toppen.
Hva slags is du ønsker å servere med er opp til deg. Jeg holder det litt klassisk her med en kule vaniljeis, men det er mange gode is å velge mellom. En vaniljeis med karamell for eksempel. Eller en med sjokoladebiter. Eller hva med en kule sjokoladeis. Man kan i grunnen aldri får nok sjokolade.
Kaken er enkel å lage. Pærer skjæres i terninger. Jeg har holdt det litt rustikt her og beholdt skallet på. Du må gjerne skrelle pærene først om du føler for det. Så lager du en smuldreblanding, gjerne for hånd for å spare litt på oppvasken, og blander den med sjokoladebiter og hasselnøtter.
Denne blandingen fordeles over pærene og kaken er i prinsipp klar for ovnen om du ikke vil pynte med noen pæreskiver slik jeg har gjort her.
Kaken kan enten stekes med en gang eller dekkes til og settes kjølig til du ønsker å steke den. Skal du ha middagsselskap for eksempel, kan du sette kaken inn i ovnen når dere setter dere til bords for å spise hovedretten. Da kan du diske opp med varm smuldrekake til dessert.
Kaken kan lett lages glutenfri ved å bruke glutenfritt havremel og havregryn.
Vil du servere noe som ikke er fullt så rustikt kan jeg anbefale høstens eplepai.