Dvs. jeg føler for poteter hele året rundt, men spesielt på høsten.
Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk er det jeg vil kalle for snadder poteter.
Du vet, poteter som dufter så godt og ser så innbydende ut at du bare har lyst å spise de rett fra panna.
Gode poteter er utgangspunktet, og jeg her har brukt små mandelpoteter. Disse kokes til de er nesten møre, flates så ut noe med en stekespade for eksempel, og så stekes de i panna med rosmarin og hvitløk.
Pannestekt poteter med rosmarin og hvitløk – 4-6 porsjoner
ingredienser
1 kilo små mandelpoteter
smør eller margarin til steking
3-4 hvitløksfedd
2- 3 friske rosmarinkvister
fremgangsmåte
Skyll eller vask potetene om nødvendig.
Kok potetene nesten møre i godt saltet vann.
Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Knus potetene med en stekespade eller lignende slik at de blir flate. Pass på at de holder formen.
Ha smør eller margarin i en stor stekepanne slik at bunnen er dekket. Legg potetene, hvitløksfeddene og rosmarinkvistene oppi. Snu potetene etterhvert som de blir brune.
Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha de over i en skål. Pynt med frisk rosmarin og strø litt havsalt på potetene før servering.
Vil du doble oppskriften anbefaler jeg at du steker potetene i omganger. Sett de ferdigstekte potetene i en ildfastform og hold de varme i ovnen mens du steker resten.
Pass på å ikke la deg friste til å spise de med en gang…