Dvs. jeg føler for poteter hele året rundt, men spesielt på høsten.
Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk er det jeg vil kalle for snadder poteter.
Du vet, poteter som dufter så godt og ser så innbydende ut at du bare har lyst å spise de rett fra panna.
Gode poteter er utgangspunktet, og jeg her har brukt små mandelpoteter. Disse kokes til de er nesten møre, flates så ut noe med en stekespade for eksempel, og så stekes de i panna med rosmarin og hvitløk.
Knus potetene med en stekespade eller lignende slik at de blir flate. Pass på at de holder formen.
Ha flytende Melange i en stor stekepanne slik at bunnen er dekket. Vent til flytende Melange blir nøttebrunt (ref. filmen over) og legg potetene, hvitløksfeddene og rosmarinkvistene oppi. Snu potetene etterhvert som de blir brune.
Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha de over i en skål. Pynt med frisk rosmarin og strø litt havsalt på potetene før servering.
Vil du doble oppskriften anbefaler jeg at du steker potetene i omganger. Sett de ferdigstekte potetene i en ildfastform og hold de varme i ovnen mens du steker resten.
Pass på å ikke la deg friste til å spise de med en gang…