Annonse
Min Familie

Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk

Pannestekt poteter med rosmarin og hvitløk

Høsten er her og jeg føler for poteter.

Dvs. jeg føler for poteter hele året rundt, men spesielt på høsten.

Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk er det jeg vil kalle for snadder poteter.

Du vet, poteter som dufter så godt og ser så innbydende ut at du bare har lyst å spise de rett fra panna.

Gode poteter er utgangspunktet, og jeg her har brukt små mandelpoteter. Disse kokes til de er nesten møre, flates så ut noe med en stekespade for eksempel, og så stekes de i panna med rosmarin og hvitløk.

Jeg har brukt flytende Melange som er helt ypperlig til steking. Velg mellom flytende Melange og flytende Melange med smør- og rapsolje.

flytende Melange

Trikset er å varme opp flytende Melange til det blir nøttebrunt – som vist i videoen under. Da er det klart til steking!

Frister det å lage sprøstekt schnitzel finner du oppskriften her.

Og frister det å lage pannestekte poteter, finner du oppskriften under.

Pannestekt poteter med rosmarin og hvitløk – 4-6 porsjoner

flytende Melange

ingredienser
  • 1 kilo små mandelpoteter
  • flytende Melange
  • 3-4 hvitløksfedd
  • 2- 3 friske rosmarinkvister
fremgangsmåte

Skyll eller vask potetene om nødvendig.

Kok potetene nesten møre i godt saltet vann.

Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.

Knus potetene med en stekespade eller lignende slik at de blir flate. Pass på at de holder formen.

Ha flytende Melange i en stor stekepanne slik at bunnen er dekket. Vent til flytende Melange blir nøttebrunt (ref. filmen over) og legg potetene, hvitløksfeddene og rosmarinkvistene oppi. Snu potetene etterhvert som de blir brune.

Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha de over i en skål. Pynt med frisk rosmarin og strø litt havsalt på potetene før servering.

Pannestekt poteter med rosmarin og hvitløk

Vil du doble oppskriften anbefaler jeg at du steker potetene i omganger. Sett de ferdigstekte potetene i en ildfastform og hold de varme i ovnen mens du steker resten.

Pass på å ikke la deg friste til å spise de med en gang…

Pannestekt poteter med rosmarin og hvitløk

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med Melange. 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »