Skal du lage Delfiakake i år, men synes det er litt overveldende med en stor skive kan du lage Delfiakake i langpanne!
Personlig synes jeg Delfiakake er godt, men kvier meg til å forplikte meg til en hel kakeskive. Derfor foretrekker jeg å lage den i en liten langpanne slik at jeg kan skjære den opp i ruter, som konfektbiter.
Du kan selvsagt også skjære den i skiver, de blir bare litt mindre enn det du kanskje er vant til.
Ellers er Delfiakaken her laget på den tradisjonelle måten. Jeg bruker kaffe for å skjære gjennom søtsmaken og gelétopper som pynt. Marsipan er selvsagt også godt.
Vil du gjøre noen sprell kan du blande nøtter, mini-marshmallows og rosiner i sjokoladeblandingen for en ‘rocky road’ variant.
Kan du ikke få det søtt nok kan du sløyfe kaffen og bytte ut halvparten av kokesjokoladen med melkesjokolade.
Eller hva med å lage en variant med kandiserte appelsiner. Appelsiner og sjokolade er gull sammen – særlig i juletiden.
Uansett hva du velger så hører Delfiakake julen til. Den er også lett å lage (sjekk ut videoen under) og kan oppbevares hele julen godt innpakket på et kjølig sted.
Da håper jeg at det frister å lage Delifiakake til jul. Om du skulle finne på noen sprell eller om du har din egen variant, del den gjerne med meg i kommentarfeltet.
Klar for å bake flere godsaker til jul? Ta en titt på disse oppskriftene også:
Så smart å lage delfiakaken i langpanne!
Jeg elsker delfiakake, men dessverre er jeg den eneste i familien som gjør det.. Derfor har den ikke blitt laget på noen år nå, av naturlige grunner
Jeg pleier å blande litt cognac i sjokoladen ellers har det selvfølgelig vært lagvis med Per – kjeks, + valnøtter og fiken. Nå når Per – kjeksen er borte, har jeg lyst å teste med salte Ritz – kjeks. Salt og søtt pleier å være en god kombinasjon
Jeg har i et par år fulgt tipset til en venninne og laget delfiakake som konfekt i små konfektformer. Det tar litt ekstra tid, men det gir perfekte munnfuller når man ikke orker et stort stykke. Og vil man ha mer, er det bare å ta en bit til. Da slipper man også å bære kaken ut og inn av kakebordet hele julen. Men i år har jeg tenkt å prøve en versjon av denne langpanneoppskriften og dele i mindre stykker. Kanskje det blir en ny hit!