Ingefærkake med ostekrem

Ingefærkake med ostekrem

Her har du en deilig, smakfull kake som er enkel å lage OG som imponerer!

Ingefærkake med ostekrem kan serveres hele året rundt, men siden vi nærmer oss jul har jeg pyntet den med juletrær.

Så enkelt kan det altså gjøres. Ostekremen fordeles generøst og gjerne slik at det ‘bølger’ litt. Små (eller større) juletrær stikkes inn i glasuren og det heles drysses med litt melis for å få litt snøeffekt.

Vær obs på at melisen vil smelte inn i glasuren, men blir liggende på trærene og kaken der det ikke er noe glasur.

Smaken er helt fabelaktig! Dette er en krydret og saftig kake som tåler å stå litt uten å bli tørr.

Selve kaken (uten glasur) kan lages på forhånd og fryses, eller du kan pakke den i plastfolie og oppbevare den kjølig noen dager før den skal spises.

Glasuren er stabil og kaken kan derfor også gjerne stå en dag med glasur. Den bør da oppbevares kjølig.

Om du pynter med trær eller noe annet er helt opp til deg. Hvordan du påfører glasuren er også opp til deg. Her har jeg fordelt hele glasuren på toppen av kaken. Om du ønsker kan du også trekke noe av glasuren ned på siden av kaken. Da kan du velge å la kaken skinne gjennom glasuren og gi den en såkalt ‘nakenkake’ effekt, eller å fordele såpass mye glasur at kakesidene er helt tildekket for et mer klassisk utseende.

Her ser du forøvrig kaken uten julepynt.

Ingefærkake med ostekrem

Fin den òg, ikke sant?

Om du ønsker å  pynte den med noe som ikke har med jul å gjøre er (spiselige) blomster eller bær et godt alternativ.

Her er en liten smugtitt på innsiden av kaken.

Ingefærkake med ostekrem

Da håper jeg du har lest nok til at det frister å lage kaken!

Om det likevel ikke var helt det du hadde i tankene kan du ta en titt på disse oppskriftene:

Ingefærkake med ostekrem

ingredienser
ingefærkake
  • 200g hvetemel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 150 ml kokende vann
  • 100g smør eller margarin
  • 100g brunt sukker
  • 100 ml lys sirup
  • 1 egg
ostekrem
  • 200g kremost
  • 4 ss melis
  • 150 ml kremfløte
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

En smurt kakeform, diam. 20cm.

Bland hvetemel med krydder og hevemiddel.

Ha smør eller margarin i terninger i det kokende vannet og rør til oppløst. Ha oppi sukkeret og rør til oppløst. Rør inn sirup og egget.

Bland det våte med det tørre og hell røren i den smurte kakeformen.

Stek kaken i ca. 40 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar den ut av ovnen.

La kaken avkjøle i formen.

Lag ostekremen.

Pisk kremost med melis til du har en glatt glasur. Hell kremfløte i glasuren mens du pisker videre til du har en stiv krem.

Ha glasuren på den avkjølte kaken og fordel over toppen. Pynt med gjenstander, blomster eller bær.

Ingefærkake med ostekrem

Dryss med melis for litt ‘snøeffekt’.

Ingefærkake med ostekrem

Håper det frister å lage kaken!

Ingefærkake med ostekrem

Jeg kan garantere at den er smakfull ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »