Her har du en deilig, smakfull kake som er enkel å lage OG som imponerer!
Ingefærkake med ostekrem kan serveres hele året rundt, men siden vi nærmer oss jul har jeg pyntet den med juletrær.
Så enkelt kan det altså gjøres. Ostekremen fordeles generøst og gjerne slik at det ‘bølger’ litt. Små (eller større) juletrær stikkes inn i glasuren og det heles drysses med litt melis for å få litt snøeffekt.
Vær obs på at melisen vil smelte inn i glasuren, men blir liggende på trærene og kaken der det ikke er noe glasur.
Smaken er helt fabelaktig! Dette er en krydret og saftig kake som tåler å stå litt uten å bli tørr.
Selve kaken (uten glasur) kan lages på forhånd og fryses, eller du kan pakke den i plastfolie og oppbevare den kjølig noen dager før den skal spises.
Glasuren er stabil og kaken kan derfor også gjerne stå en dag med glasur. Den bør da oppbevares kjølig.
Om du pynter med trær eller noe annet er helt opp til deg. Hvordan du påfører glasuren er også opp til deg. Her har jeg fordelt hele glasuren på toppen av kaken. Om du ønsker kan du også trekke noe av glasuren ned på siden av kaken. Da kan du velge å la kaken skinne gjennom glasuren og gi den en såkalt ‘nakenkake’ effekt, eller å fordele såpass mye glasur at kakesidene er helt tildekket for et mer klassisk utseende.
Her ser du forøvrig kaken uten julepynt.
Fin den òg, ikke sant?
Om du ønsker å pynte den med noe som ikke har med jul å gjøre er (spiselige) blomster eller bær et godt alternativ.
Her er en liten smugtitt på innsiden av kaken.
Da håper jeg du har lest nok til at det frister å lage kaken!
Om det likevel ikke var helt det du hadde i tankene kan du ta en titt på disse oppskriftene: